Egyelőre bukás a 3DS, máris csökkentik az árát

Nem telt el fél év, máris csökkenteni kell a Nintendo 3DS árát. A kiotói konzolgyártó első negyedéves helyzetjelentése alapján a konzol kudarcnak számít, azt a Nintendo is elismeri, hogy nem igazán volt slágercímük az elmúlt negyedévben. A vállalat vesztességgel zárt.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#32
#27: Hát a killzoneal is az a helyzet hogy ott kell dekkolj egy 3D szemcsiben , ami engem eléggé zavar ... Meg a killzone ,magában, mint játék eléggé ütős , nem kell ahoz 3D . A 3Dbe ölt pénzt és energiát inkább fektethetnék exclusive játékokba .
#31
#29: Plusz:
http://www.vgchartz.com/worldtotals.php

Világ összes eddigi eladási statisztikája. A top 50-ben mindössze 17 darab nem Nintendo által kiadott cím van...
#30
#28: Mivel a DS játékosbázisa kb 3szor akkora, mint a PSP-é, ezért megtehetik, hogy drágábban adják. DS tulajok meg megveszik, nem véletlen, hogy ennyire túlszárnyalta a DS a PSPt.

És megnézném, hogy 3300-ért milyen jó psp kátékot veszel és hányszor teszed meg ezt. 1-2 régi cím biztos van, ami musthave, de ez azért általánosságban egyáltalán nem igaz.
#29
mert ugye a nintendó az nintendó,nehogy már olcsóbban adják a játékokat:S
#28
én at árakon akadok fennt,még a sima ds-es játékok is 10000-hez közel vannak:@:@a 3ds-re meg annyi a játék mint a ps3-ra:O:Oannyi pénzből veszek vagy három jó psp-s játékot:D:D
#27
Törölt felhasználó
#25: Szerintem is így van, felkapott nagyon, de a legtöbb produkció esetében csak konvertálják térhatásúra, és így nem ad semmi többletet. Csak néhány olyan 3D-s film volt aminél ámul-bámul az ember, mert kifejezetten jól néz ki, és szinte csak 3D-ben néz ki igazán ütősen. A legtöbb alkotásnak nem kell a harmadik dimenzió, még mindig a jó forgatókönyv, és a jó színészi alakítások teszik élvezhetővé. Játékoknál még nem láttam sajna 3D-t, de a Killzone 3 biztos ütősen néz ki, annak lehet, hogy jót tett, de látjátok, hogy nem csinálnak minden második játéknak 3D támogatást, mert nincs rá szükség.
#25
#23: Így igaz , a marionak is megvan a saját rajongó tábora , pl. Galaxy 1,2 hatalmas . Szerintem bőven elég annyi figyelmeztetés az hogy meg fájdul az ember feje ... itt lehet diszkutálni hogy hát az nem is úgy van , meg hidd el ez nem így van stb. Véleményem szerint a fő probléma a felhozatalban rejlik , nem volt az a "dömping" amit vártak volna az emberek . A második problémát a 3Dben látom , én személy szerint , és ez most teljesen az én véleményem , ha el mennék venni egy új TV-t , biztosan hogy nem a 3D lenne az első szempont , sőt , abszolút nem lenne szempont a 3D tvzés élménye . Ez most egy nagyon fel kapott ág , minden 3D legyen , de nem biztos hogy az emberek tényleg akarják .
#23
#21: A 86-ik Mario úgy meg fogja dobni az eladásokat, hogy öröm lesz nézni. Az emberek viszik a Mario címeket, mintha ingyen adnák. És nem véletlenül :)

Igazából a már többek által említett sw felhozatal mellett a legnagyobb probléma azzal van, hogy nem mondták el az embereknek azt, hogy ez nem egy sima DS, ami tud 3D-t is, valamint ez nem csak 3D-t tud. Pl. #3 kérdése ezt mutatja, vagy Te is úgy említed a gépet, hogy a 3D-vel mi a probléma, holott nem csak 3D az update, nem kell feltétlen használni a 3D funkciót. Ha lenne 3D TV-d, akkor sem 3D-ben néznéd a híradót, tud "2D"-t is.

"Jött egy resident evil amiről nem törölhető a mentetés"
Ez a vásárlók nagyon kis %-át zavarja. Soha ne abból indulj ki, hogy a tipikus vásárló ilyen játékoldalak olvasója, mi nagyon kis része vagyunk a nagy tömegnek, akik nem is tudják, hogy ez létező dolog vagy hogy ez valamiért is probléma lenne.

"arról nem beszélve hogy káros"
Ezt nem lehet kijelenteni, sőt talán nem is igaz. Az, hogy fáj tőle a fejed, természetesen nem jó, akkor ki kell kapcsolni a 3D élményt.
"In a statement that was published in January of 2011, the AoA declared that 3D displays from movies, televisions, and video game systems like the Nintendo 3DS are not likely to have any negative impact on the long-term eyesight of kids under the age of six. "

"Kicsit el avúlt a Portable gépek időszaka is "
Ez igaz, iPhone, Android a buszozós casual pár perc szüttyögést kiváltja sok esetben. Biztos, hogy rengeteg teret fog veszíteni ez a fajta portable nézetvilág.
#21
Szerintem több oka van amiért nem fogy a gépezett . Elsőként ki emelném a játék fel hozatalt , sztem erre illet volna jobban "ráfeküdni" .. most hogy jött egy 86.dik Mario és egy zelda remake.. oké , el ismerem jó játékok . De az emberek mindig kíváncsiak az új játékokra . Jött egy resident evil amiről nem törölhető a mentetés , ezt tényleg komolyan gondoljták ? Kicsit el avúlt a Portable gépek időszaka is , sokan inkább be ülnek a TV elé és játszanak normális képernyő előtt , kényelembe , és nem azon remegnek hogy meik C fogja meg bicskázni a buszon ha előkapja a gépet . A fő problémája pedig a 3D , nem szeretném fikázni mert tényleg mer lépni a nintendo . De valahogy nincsenek fel készülve az emberek arra hogy mindent 3Dbe pörögjön . Avatar után nem volt valami kellemes a közérzetem . Na most koncentrálni egy ilyen kis képernyőre ami ki vetíti a 3D-t ... sztem sok embernek nagyon fárasztó , arról nem beszélve hogy káros . Valószínűleg azért jönnek ilyen "lassan" rá a játékok mert a 3D kidolgozása eléggé idő igényes . Ez az én személyes véleményem , valahol kár , mert a nintendo megint mert lépni , de ez nem jött nekik össze sajnos . Azért remélem fel lendülnek a közeljövőben :)
#20
#7: Az nem cink,psp-s voltam,es csak eleinte zavart a kis kepernyo.Aztan hozza szoktam. Az viszont hogy nincs ra egyetlen normails jatek mar eleg unalmas.Amugy meg egy kepeslap nagyobb mint a 3ds kepernyoje :P
#19
igaziból nekem nagyon megtetszett. régen hatalmas psp-s voltam, de az idők alatt rájöttem hogy gyakran befolyásolnak a játékok. például a super mario ds-en feldobott, amíg a psp-s dolgok meg nem. bár a shattered memories orgazmus volt végigjátszani :) én következő hónapban kapok fizut, remélem addigra olcsóbb lesz, és lehet kapni majd pirosat, mert én biztos vevő vagyok egyre ;))
vita most nem nagyon izgat, ha elfog az ünnepi hangulat, akkor azt veszek karácsonyra max. na löpá.
#18
Vettem egy 3ds-t.Most egy vagyok a 4,53 millió baromallatbol,aki megvette.Ez minden.Jah es ingye jatekokkal kedveskedik a nintendo?Hogy a g.cibe? Nem lehet hasznalni az eshopo-t!
#17
A marketing es a szoftverkinalat is a beka segge alatt van, az utobbi idoben. Nincs mit csodalkozni.
Nagyon meno kell, hogy legyen az a Wii U...
#16
11 buszon vannak bizonyos emberek akik miatt sok embernek nincs kedve drága nintendo vagy psp vagy mobilt mutogatni emberek szeme elött
#15
én már amikor kiderült hogy az ára több mint egy psp nek tudtam hogy bukás lessz elég kevés ember venne 3ds t psp helyett
#14
Az hogy a régebbi konzolokból kevesebbet vesznek az nem meglepő, ez mindig így van. Ami a3ds-t illeti, már 1 pár hónapja írtam, hogy nincs semmi felhozatal. Nézzétek meg hány játékot adtak ki eddig...hát nem sokat. Az volt a terv ,hogy előbb kiadják mint az új psp-t, csakhogy így meg játékot nemvolt idő fejleszteni.