Metal Gear Solid nélkül is jól ment a Konaminak

Bár a Pro Evolution Soccer és a Metal Gear Solid játékok eladásai visszaestek, a Konami a közösségi játékaiból pótolni tudta a kiesett bevételeit, s ezzel nyereséggel zárta az elmúlt negyedévet. A vállalat az üzleti év végére is jó teljesítményre számít, és ehhez látszólag meg is vannak a megfelelő címei.

Jó eredménnyel zárta az április-június között tartó, első pénzügyi negyedévét a Konami, igaz, a játékeladásai drasztikusan csökkentek: tavaly ugyanebben az időszakban, mikor boltokba került a Metal Gear Solid: Peace Walker, 4,63 millió játékot adott el világszerte, míg idén alig futotta 2,76 millióra. A legnagyobb kiesést a Metal Gear Solid és a Pro Evolution Soccer játékok értékesítéseinek visszaszorulása okozta, de ez nem meglepő, hiszen régóta nem kaptak új részt ezek a szériák.

Mindezek ellenére a kiadó nem panaszkodhatott, a Japánban megjelent, free-to-play közösségi játékai, mint a Dragon Collection, a Sengoku Collection és a Professional Baseball Dream Nine szépen tejeltek, és ezzel pótolni tudta a hiányzó bevételeket. A Konami éves szinten 3,3 százalékkal növelte a forgalmát (695 millió dollár), a nyereségét pedig több mint megháromszorozta (51 millió dollár).

Az egész üzleti évet tekintve a vállalat 3,3 milliárd dolláros bevételt és 304 millió dolláros adózott eredményt vár - mindezt olyan címekkel tudja még elérni, mint a Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, a NeverDead, a Pro Evolution Soccer 2012 vagy a Silent Hill: Downpour.

2 komment - szólj hozzá!