Csúfosan zuhant a Square Enix eredménye

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
A Square Enix ugyan nyereséggel zárta az elmúlt negyedévet, de drasztikusan csökkent a teljesítménye az előző év hasonló időszakához képest. A kiadó arra fogta az eredményeit, hogy nem igazán volt nagy megjelenése - való igaz, egy játékkiadónak játékok nélkül tényleg nincs könnyű helyzete.

A Square Enix is közzétette az első pénzügyi negyedévére, azaz az április-június közötti időszakra vonatkozó üzleti helyzetjelentését, és a kiadó sajnos nem túl sok jó információval szolgálhatott a közönségnek. Az elmúlt három hónapban 25 százalékkal, 311,7 millió dollárra csökkent a bevétele, míg a nyeresége 62 százalékkal 8,8 millió dollárra zuhant.

Az elsődleges oka az volt a visszaesésnek, hogy a Square Enix nem adott ki túl sok ütős címet mostanában, ha pedig meg is jelent valami, az nem szerepelt túl fényesen, míg tavaly ugyanilyenkor Japánban bemutatkozott a Dragon Quest Monsters: Joker 2, amiből több mint egymillió példányt vittek haza a szigetországban. Idén pontosan ezért a Square bepróbálkozott a Joker 2-nek egy bővített változatával, és a szintén Japán-exkluzív játék szépen is teljesített, azonban a multiplatform Dungeon Siege III egyedül már kevés volt a globális eredmények felhúzására.

Mindezek ellenére a Square Enix reméli, hogy az üzleti év végére össze tudja kapni magát, éves szinten 4 százalékkal több, 1,7 milliárd dolláros bevételre számít, és a tavalyi 152,7 millió dolláros veszteség helyett 63,6 millió dolláros nyereséggel számol.

5.
5.
Kocka123
Ha tényleg elkészitenék a FF 7-est ujra ahogy régebben emlegették.
Szerintem akkor elég nagyot ütne :D Az volt a legjobb FF-szerintem eddig.
4.
4.
Józsi_Doe
a vacak dungeon siege után ne is várjanak extraprofitot.
3.
3.
Mortis
Talan ez osztokeli oket, egy normailis FF elkeszitesere, es nem ilyen XIII-2.3.4.5.6extraSzuperUltra vackokat hoznak el nekunk. -.-
2.
2.
vytros
Hát akkor nem baj hogy megették a True Crime-t :D
1.
1.
DarkSlayer
Nem csoda, hogy visszaestek, nagyon gyenge volt az idei felhozataluk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...