Jogi vita a Minecraft fejlesztői és a Bethesda között

Jogi vitába keveredett a Minecraftet jegyző Mojang a Bethesdával, erről maga Notch, a Minecraft kitalálója és a stúdió feje beszélt. A Bethesdának az nem tetszik, hogy a csapat következő projektje a Scrolls nevet viseli, mert az szerinte összetéveszthető az ő The Elder Scrolls sorozatával.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#37
Törölt felhasználó
(cinic_on:) Eléggé vissza eset a "The Elder Scrolls 5" felé vetett bizalmam az által, hogy a Bethesda szerint össze lehet téveszteni a Minecraft tesójával. Ezek szerint bár nagyon jó közösség építő jelleggel rendelkezik a Skájrím, mégis csak egy kalap szar az egész ! :)
#36
Nem normális a Bethesda! Ez egy angol szó, mit lehet ezen vitázni?
#35
Ez mér azért is poén, mert a scrolls szót pont nem használja benne senki :) Mindenki vagy azt mondja, hogy skyrim vagy oblivion esetleg tes. Én meg hány emberrel találkoztam, akitől megkérdeztem, hogy tetszik- e az oblivion? Erre azt mondta, hogy oblivion 1-2-3-t nem ismeri és csak az oblivion 4-el játszott :D Ez nekem olyan mintha a dobhártyámba karcolnának egy rozsdás szöggel, de ez van sajnos...
#34
Én nem vagyok sem Fallout, sem TES fan, a két sorozatból egyik részt sem toltam végig, párszor oblivionoztam havernál és kb 2 órát fallout 3-maztam, ennyi és nem több. Ezért a Bethesdáról eddig nem volt véleményem, a játékaival nem volt bajom, nekem nem jöttek be, de ettől még lehetnek jók. Most azonban már tudom, hogy a Bethesda egy igencsak pénzéhes cég. Ez azért gusztustalan, omg aki nagy gamer az úgysem keveri össze ezeket a játékokat, ahogy már említettem én komolyan még sosem kezdtem bele egy TES-be sem, mégis tudom hogy miről van szó. És még ha valaki nem is akarja kimondani a teljes nevét a játéknak, ki fogja azt mondani havernak hogy "megyek Scrollsozni"? Mindenki csak Skyrim-ként emlegeti majd.Akinek meg ez lesz az első megvásárolt játéka, az sem keveri őket össze, én ugyanis nem hallottam még olyanról, aki a játék megvásárlása előtt ne nézett volna meg legalább egy trailert/gameplay-t/cikket/screenshotot a játékról. Erre nem foghatja a Bethesda a dolgot, főleg hogy ez a játék 5-ödik része. Azért az első rész megjelenése óta eltelt 10 év biztos, ha nem több, ez a Scrolls meg még meg sem jelent, azért előbbinek a neve csak ismerősen hangzik sokak számára majd. Zárásként meg csak annyit, hogy a mindenki által a legkapzsibbnak ismert Activision, élén a Föld legpénzéhesebb emberével, Kotickkal (nem személyes vélemény, de 1000000 emberből 999999 így gondolja), tudtommal nem perelte be sem az Ubisoftot, sem a Techlandet a Call of Juarezért, ami persze hülyeség is lett volna, de ha ők nem tették meg, akkor az Bethesda miért?
#33
Ez azért már pofátlanság, szeretem a minecraftot ötletes és jól el lehet szórakozni a multival, singelel. Kis feltörekvő cég most mit kell köcsögnek lenni. Én a Mojang pártján állok, s ha a bethesda köcsög mód megnyeri ezt a gusztustalan pert akkor lemondom a skyrim megvásárlását és le fogom warezolni még azért is!
#32
#5: u dumb...
#31
Kedvelem a Bethesda-t, de megis csak egy penzehes multi. S most kimutattak a foguk feherjet. Kar. :(
#28
#14: hehe, ő a játékvilág #2 suttyó-helyezettje :D
#27
#26: Hát már nem azért, de baromi nehéz ám a szimpla Scrolls nevet a The Elder Scrolls+alcímmel összekeverni.. Pláne, hogy az a nem valami jártas ember is tudni fogja, hogy milyen az TES, és ha megnéz egy képet arról a Scrollsról (merthát ugye ilyenek alapból járnak mindenhol a játékhoz.) akkor csak le fog neki esni, hogy köze sincsen ahhoz amit keres.. De aki meg mindenféle tájékozódás nélkül vásárol össze-vissza, az meg is érdemli, hogy pórul járjon.

Volt egy gyerek, aki Windows 7 Home Editiont vett, és szidta az egész Win7et, hogy mekkora szar. Holott ha utánajárt volna, hogy az a Home Edition mit is tud, akkor világosan kiderült volna, hogy neki nem az kell.

Ez van, nyitott szemmel kell járni ebben a rohadt világban...
#26
#23: Pontosan erről beszélek, és akik nem olyan körültekintőek és jártasak a témában, azok ily módon könnyen összekeverhetik a játékokat vásárlás közben is. És azért nem mindegy a Bethesdának sem, hogy hova megy a pénz.
#25
#22: Olvasd még át kérlek párszor a kommentem amíg rá nem jössz, mit miért írtam és mi a mondanivalóm. Még a végén te fogod megcáfolni, hogy jogtalanul hülyéztem.
#22
#21 Azért téged én még soha nem hülyéztelek le, ezért neked se kéne...a dead risinget és a dead spacet azért hasonlítottam össze a house of the dead-el,mert mind a háromban benne van a "dead" szó. Ha lennél szíves NÉHA, de csak NÉHA végig olvasni egy hozzászólást és azután írni,azt NAGYON megköszönném.
#21
Egy hozzá nem értőt simán meg tudna téveszteni egy ilyen név. Hülyék vagytok, mert a dead rising-ot meg a deadspacet hasonlítgatjátok, holott tökre nem erről van szó. Tegyük fel van két termék: Lakatos Playstation és Lakatos Nintendo. Na most kijönnek egy olyan címmel, aminek a neve szimplán Lakatos. Igenis össze lehet téveszteni őket, mert ha megemlíti nekem valaki azt hogy Lakatos, akkor bizony nem fogom tudni hogy melyikről van szó a 3 közül. Bizonyára rohadt nehéz ennek a Mojangnak egy új nevet kitalálni a hatalmas kreativitásukkal.
#20
Nem is azok számára összekeverhető a két védjegy, akik jártasak a játékok világában... A Bethesda gondolom a reklámok oda-vissza hatásáról, valamint a nem-gamer közösségek félrevezethetősége ellen próbál így harcolni.
Mondjuk kissé érdekes a cég hozzáállása (mármint a Bethesdáé), ha tényleg ennyire ellenséges, de ki tudja, hogy melyik cikkíró melyik tolla, merrefelé kanyarodik, nem igaz? :)
#19
nagy a pofája a bethesdának mert a "kis" Notch-ékat perli bezzeg a nála jóval "nagyobb" cégeket pl. EA. őket nem perli, ez most nagyon gusztustalan a bethesdátol...
#18
#17 Azt kihagytam, hogy jelenleg az első ami eszembe jutott!Szóval bocsánat :D