Nem lesz közelharc a Fable: The Journeyben

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 12.
  • Hír
Link másolása
A Lionhead fejese, Peter Molyneux kerek-perec kizárta a közelharc lehetőségét a Fable kinectes folytatásából, a The Journeyből. Elmondása a szerint a mozgásérzékelős szenzor estében nem éreznénk igazán a suhintások utáni visszahatásokat, ami elsődleges lenne a kardozás esetében.

A Lionghead első három Fable szerepjátékában bármikor ötvözhettük a mágiát, a távolsági fegyvereket és a kardozást, nos jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy a közelharc a Fable: The Journey esetében kimarad a repertoárból. Mivel a játék teljes mértékben a Kinectre épül, nem sikerült ezt a fícsőrt Molyneux szája íze szerint megvalósítani. S tudjuk, ami az úriember mond az úgy is van. Vagy nem.

"Tudtunk volna használni közelharci fegyvereket, de egyetlen dolog, amit utálok a közelharci és bármely más fegyver esetében az az, amire az emberi agy kódolva van: várjuk a visszahatásokat és a visszarúgásokat, valamint minden ezzel járó dolgokat." - mondta Molyneux az OXM-nek adott interjújában.

"Valahányszor a karddal suhintani próbáltam volna valamire a képernyőn, a vizuális és hanghatások nem voltak kielégítőek. Tudunk volna egy Zelda: Twilight Princess-es módszerrel előrukkolni, ahol nem igazán számít mit csinálsz, ami a képernyőn történik az a legjobb dolog. Azt szerettem volna, hogy az emberek érezzék az erőt és a hatalmat és minden ezzel járó hatást. A dolog varázsa az, hogy nincsen semmi kódolva a fejedben, hogy miként érezzél, Tehát nem lesz fegyver és nem lesz kard."

Az utolsó mondat a lényeges számunkra. A szerepjáték folytatásában tehát a kardozás, bunkózás, bárdozás kimarad. Lehet, hogy ha több idő lenne a fejlesztésre nem lenne így, mégis van valami Molyneux szavaiban, amire érdemes figyelni: ha szarul lenne megvalósítva, miért maradjon benne a Fable-ban?

Marad tehát a varázslás a tűzlabdák eregetésével.

24.
24.
MAJKY97
amúgy látom mindenkien az egy a kedvence nemcsak nekem azt nemtudom megunni egyszerűen és kinect sex xd hol a kocsijának a hátujjában ? xd meg láttam képeket csinálnak bele sárkányt ami magában jó ötlet azt leszáémítva hogy az egyben megöltük az utolsó sárkányt plusz háromból kihagytak valami fontosat a TROLLOKAT holvoltak benne a trollok ? nah de mindegy egy esélyt adok a játéknak megfogom venni de ha pénzkidobás lessz akkor a szememben a lionhead studio nagyot fog zuhanni...
23.
23.
MAJKY97
ez a része szar lesz szerintem eltemethetik a fable sorozatot az első része volt a legjobb abban az emberednek nőtt a haja a szakálla mozgott a hajad... de jó sorrendet alkottak az első a legjobb a második a második legjobb a harmadik a harmadik ez meg a negyedik szal ügyesek :D de a fabléhoz nem illik a kinect meg nem is fable lesz a kardok és puskákk ill nyilkak nélkül nemhogy egy olyan részt csinálnának h pl pengés jack története vagy a három hős aki az első részeb a céh kertben volt eltemetve azokközül vmeiknek a története nem ijen szart kell csinálniuk ...
21.
21.
The Journey? ebből is per lesz, mint a Scrolls névből? :)
20.
20.
krisztian66666
#18 Talán azt is követi a kinect XD
18.
18.
adriano28
imént azon gondolkoztam hogy az egyik fable részből sem hagyták ki a szexet.. itt majd hogy fogják vajon megoldani?:D
17.
17.
Mortis
Ha nem Molinyotol szarmazna ez a nyilatkozat, azt hinnem valami vicc...Esetleg a karakterekkel valo interakcio nem marad ki? :( Elkepeszto.
15.
15.
vytros
Hagyjuk már a spin-off címeket...ugorjunk vissza 500 évet, szóval mint a fable 2 esetében, csak fordított hatással. A sima, középkori Fable 1 sokkal jobb volt mint a 2 és a 3, bár én mindegyiket szeretem, ez a Journey vmi iszonyat rossznak néz ki...
14.
14.
krisztian66666
Szégyen mivé váltál fable 4..... Az első rész szerintem utánozhatatlan volt, a másodikat nagyon eltalálták, a harmadik is tetszett. Nem értem ezt a kinectes dolgot.... De most az egyik alap dologról mondtak le a játékban... a kardról és a közelharcról.... Már csak a mágia maradt ami elmondható "réginek". Ám az íj és a kard nem jutott el a 4-dikig. (A lőfegyverek igen)
De azért remélem, hogy visszatérnek az alapokhoz.... és végre egy olyan jó játékot csinálnak mint régen az első volt...
13.
13.
givi6
#11: na ne idegesíts ! O_O
a fable 2 sztorilag béna ???
na nem azért de annak volt a leginkább kidolgozott sztorija ! na mind1

akkor ez a fable 4 ..., hát a lionhead játékok nem hozzák a régi színvonalat, most ez a fable 4 már eleve erőltetettnek hallatszik számomra...
12.
12.
wolfwarrior
Nem bírom elképzelni, hogy egy medival hangulattal ellátott játékból mint ez hiányozzon jól ismert fegyver mint pl:a kard vagy fejsze.Ne legyenek már ilyen hülyék.
11.
11.
Gábor36
A fable 1 nagyon jó volt, a 2 sztoriilag béna lett, a 3 kicsit lebutítottá vált, de még élvezhető volt, a 4 meg ezek szerint szar lesz. A fable egy fő eleme éppen az, hogy kardal, nyíllal is tudtuk a mágia mellett verni az ellenfelet. Így viszont már se kardozás, se gyűjtögethető fegyverek, se fegyvervásárlás nem lesz benne. Mi a francér erőltetik így a kincectet? Oké, hogy újítás miatt, de ha csinálnának egy jó klasszikus fable játékot mely hasonló lenne az 1 rendszeréhez, persze más sztori, helyszín, szereplőkkel már is megfelelne mindenkinek. Ez már nem fable lesz hanem valami más, csupán annyi benne a Fable, hogy ebbe is albionba leszünk meg benne lesz Theresa. PC-n meg lehet ez se jelenik meg végül, na az még jobban rontaná ezt a gamet. Láttam róla videókatz, de tisztára csőjáték lett belőle. :S
10.
10.
mekkkora hülyeség ennyi erőből akkor kb.1ik kinect cím sem jó mert ha pl.golfozunk,teniszezünk vagy mittudomén akkor nem várja az ember a visszahatást??ugyanaz mint a kard tök mind1
szerintem ez egy hülyeség
vagy csak én gondolom így???
9.
9.
adriano28
ha már nem lesz közelharc akkor remélem kurva jóra lesz csinálva a mágia jó látványosra nem pedig ien kis szar tűz labdát dobálni.. vmi nagyra gondolok + jobbra
hát sajnálom hogy nem lesz közelharc benne :S
8.
8.
shooter1234
Ez így nem jó, kár hogy nincs több idejük vagy erőforrásuk továbbfejleszteni a közelharcot. amúgy ha a mozgást/egyéb irányítást meg tudták oldani, akkor talán ez is jó lehetne, csak ugye idő, pénz, dolgozók létszáma közbeszól.
Hogy félreértés ne essék, én először a 3mal játszottam pc -n, és nagyon bejött. Már kb. 2 éve nem játszottam olyan játékkal, aminek ha nekiülök, akkor 3szor végigviszem egy huzamban. Szóval remélem hogy ezt a kis problémát kijavítják, és nem egy szart fognak kiadni az xbox -osoknak.
7.
7.
LtGlove
Ezt a stílust a Virtua Cop-nál már meguntam :)
6.
6.
ribizly
Akkor asszem előveszem inkább újra az egyet... :(
3.
3.
hakydakillah
Nem tudom ennek mekkora sikere lesz, mert szerintem hardcore és Fable játékosoknak ez az epizód eléggé lebutított lesz, casual játékosok meg nem ismerik, és nem lesz túlságosan casual cím nekik :-)
2.
2.
Hab
Már a 3 is elég szar volt, most még jobban lebutítják.
1.
1.
vuliem
Én ezt nem értem... Miéééért nem fejlesztenek már egy normális Fable-t? :'(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...