Új játékműfajt teremt a Nintendo?

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Azon már meg sem lepődünk, hogy a Nintendo legújabb konzolja nem hasonlít semmi másra, ami a piacon van, azonban a játékok műfajait tekintve egyelőre még ők is nagyjából konzervatívak voltak. Most azonban muszáj volt feltalálniuk a Massively Single-Playing Online Game-t.

Külföldi források most találtak rá arra a pár hónappal ezelőtti szabadalmi bejegyzésre, melyben a Nintendo magának tulajdonítja az eddig nem létező Massively Single-Playing Online Game műfaját. Miről is van szó? Jogos a kérdés, hiszen az elnevezés alapján nyilván köze lehet az MMO-khoz, de mégsem, hiszen egyjátékos.

   
Nos, úgy tűnik, hogy az MSOG játékok olyanok számára lesznek ideálisak, akik szeretnének egy dinamikusan változó, nem szkriptekre épülő játékot, de emellett nem kívánnak együtt nyomulni más játékosokkal.

A szabadalmi bejegyzés hoz néhány példát, ami alapján nagyjából lehet sejteni, mire is gondol a Nintendo: például az adott játék gazdasága függhet a többi játékostól, tehát ha egy adott holmiból túlkínálat van, akkor az olcsóbb lesz, ha viszont ritka, akkor drágább, de ehhez hasonló módon például egy-egy építőelem ára is változhat attól függően, hogy mondjuk a többi játékos mennyit állít elő az adott holmiból.

Az is mókásan hangzik, hogy pletykálhatunk az NPC-kkel, s ezt a pletykát aztán az adott NPC átadhatja egy másik játékosnak. Hogy a Nintendo fejleszte-e már olyan anyagot, ahol ezeket a lehetőségeket bevetik, egyelőre nem tudjuk.

68.
68.
benjo6
66.
66.
secret.
#62: Azért ezt ne vedd le belőlem,nem csak az értelmetlen húsdaráló cuccokat tolom.Ugyanúgy szeretem a shodokut, a zumát,a pirate poppers,a feeding frenzy-t,a platform vagy verzsenyzős és a sportjátékokat is.Csak a mario meg zelda meg ezek nem jönnek be..ennyi...Jah és haveromnak boxa van,nekem meg psp-m és ps2-őm volt..tudod hírtelen nem rémlik h bent kockulok egész nap a szobába,ahelyett h a barátaimmal lógjak..figy ha vki ráfügg vmire,az lehet god of war,de zelda is.Nem? "egyszer mindenki felnő és vesz egy nintendoterméket a gyerekének:D!" neked mindenre van magyarázatod?! :P
63.
63.
floax
Ám minek kell sonys,microsoftos fanboyoknak a nintendohoz beugatni ? Hú de szar meg ilyenek. Ez nem nektek szól ,hanem annak akit érdekel a nintendo .
ÉS olyan hogy dedós játék nincs . Imádom a mass effectet is de szívesebben eljátszom egy Márióval mert annak van játékélménye .

Nem kell idejönni trollkodni .


ÉS a játékélmény 100000000000x fontosabb mint a grafika!!!!!
62.
62.
benjo6
#60: csak hogy mégjobban megértsd: aki kiöregszik a ds-ből nem fog psp-t venni(am a ds-ből nem lehet kiöregedni):te gondolom csak azt tekinted játéknak amelyikben ölni kell és vannak benne szörnyek... hát barátom tudd meg nyugodtan hogy a videójátékok a casuallal kezdődtek és nem véletlenül!
61.
61.
benjo6
#60: őajti én nem akarlak elkeseríteni fe a tény az tény a ds péppé verte a psp-t!! és ha igazad lenne akk minden évben megduplázódnának a psp eladások mert minden évben öregszik minden generáció ,de úgy tűnik hogy így sem veszik a sony sz*rját, igazad van egyszer mindenki felnő és vesz egy nintendoterméket a gyerekének:D! a sony meg a microsoft pedig megmarad azoknak a sötét szobában élő kamaszoknak akiknek életük sincs ezért beköltöznek a cybervilágba hiszen nincs olyan ember aki szóbaállna velük! ennyi!!
60.
60.
secret.
#26: Péppé vertee?! xD te most csak szívatsz ugye? Mér van az h a fórumokon már csak kapásból is csak a psp-re voksoltak,és a ds le lett húzva,de az eladást meg a ds vezeti? Elárulom akkor:Sokkal több gyerek nem tudja felfogni a történetét egy játéknak,nem izgatják a grafikai tényezők..Ezért sok az eladott ds.De amikor nagyobbak lesznek sz*rba se fogják venni:P A 3ds gyengén szerepel? Na nem mondtál semmit...Csak a nintendo törődik vele,amit én megyetlenül lesz*rok! A resi mercenaries eddig az egyetlen értelmes cím rá.Beígérték a jó cuccokat,de b*sznak megjelentetni,vagy-a kedvencem,ez klasszikus,figyelj-egyszerűen törlik.Lásd ac lost legacy,mgs 3D.stb.És én most itt állok egy 3ds-el,mert voltam olyan balf*sz h egyszer megpróbáltam bízni a nintendóban.' szó mint 100,egyszer mindenki felnő,és a sony,apple és microsoft fog tarolni.
54.
54.
benjo6
#29: a siker receptjén minek változtatni??:D
53.
53.
jszili32
3# Ez nagyon-nagyon igaz!!!
Lájkollak
52.
52.
genius95
#49: Bocs , de a teken az nem Ps3 exkluzív ,mivel box-ra is van!! Sorry" , nem piszkálásból csak kijavítottalak :) !
50.
50.
TEEBEEX360
#49: Pontosan! Megnézném egy 7 éves gyerek kezébe egy Super Mario Sunshine-t,vagy egy Super Mario Galaxy-t! Nem hinném hogy sokáig jutna vele! Bár ki tudja! Pedig sokan pont így választanak konzolt! Az erősebbet veszik mert azon szebb a grafika! Pedig szart nem számít a grafika! Erre élő példa: CRYSIS!!! A grafikán kívül egy nagy 0! Semmi több!
42.
42.
TEEBEEX360
#40: Vannak ott még jó játékok a Nintendo-nál! Pl Metroid Prime,Starfox!
40.
40.
floax
#39: Mondjuk erre a wii az ellen példa . Ám tényleg mást nem mutatott . De jó most zelda meg a mario . Ott a van a másik kedvenc a sonic ami szintén nintendo , és ezek keverése . A játékélményekre mennek és nem a grafikára .
34.
34.
TEEBEEX360
Ezért bírom én a Nintendot!Mer kockáztatni és újítani.Ellenben a SONY-val és az MS-el.Most őszintén.Valami hatalmas újítást hozott ez a konzol generáció a WII-n kívül?Mert szerintem nem.És azt bírom mikor előjönnek a Fanboyok hogy jaj már megint a hülye Mario meg Zelda!Most komolyan.Mert aztán marhára változatos játékok lennének PS3-ra és XBOX360-ra.Gran Turismo 5,Wipeout 140,Halo 200,Forza 84 és hasonló társaik!Ez a generáció akárhogy is nézzük, meg se közelíti az előző generációt!Ott voltak aztán új ötletek!De mára csak a szaros reboot,hd turbózás,és egy 84. rész egy nagy névből!Eredeti ötletek nem mondom!Nekem ez a véleményem!Béke
33.
33.
floax
Na akkor most elmondom azoknak akiknek nem világos . Az xbox 360,pc és a ps3 jobb a grafikában igaz. De mit ér a grafika egy játékélménnyel szemben ? Semmit .
Inkább játszok olyannal aminek szarabba a grafikája mint a játékélménye . De fordítva semmi kép . Inkább mondom azt havernak : A grafika nem volt a top de vagy 20x kivittem mivel a játék élmény kiváló . Mint hogy jaj de csúcs a grafika de csak egyszer vittem ki mert elég volt . ÉS a nintendo a játék élményre megy .
32.
32.
p3ti
#23: Ahoz képest a "f*s" nintendo csúnyán lesöpörte a konkurencia konzoljait eladásba . Ez szerintem mindent el árul .
30.
30.
bali182
Ez olyasminek tűnik, mint amit Demon/Dark Souls-al próbáltak összehozni. Ott is jelen van aktívan az online tényező, és interakció másokkal, de mégis általában egyedül játsszák. Valamennyi fantázia van a dologban, de inkább egy hasznos kiegészítőnek tűnik, mint egy új műfajnak. Még a cikkben írtakkal kiegészítve is.
29.
29.
Robbie17
#26: Hát azért szerintem ne hasonlítsunk egy 4 éves sorozatot egy 25 évessel, és itt úgy gondolom h nem a konzoleladásra gondolt hanem a jobb játékokra nem csak az ilyen "gyerek" játékokra nintendonak 25 éve ugyan azok a játék sorozatok pörögnek hol ott a konkurensek mindig előállnak valami újjal...
27.
27.
myrte
Eddig is külön műfaj volt. Személy szerint várom a Nintendo találmányait, meg hogy mi is lesz ez a Wii U.

Hát a szabadalom érdekes...pl az Apple levédette az USA-ban az érintőkijelzős telefonok jogát. Mintha ő találta volna fel. Akkor előtte sok-sok évig a pda-k mit használtak?
26.
26.
benjo6
#23: ebben biztos vagy ember?? szerintem jópármillióval több ember szereti Mariot mint az Untarchedet, ha nem hiszed kérdezősködj az utcán;) ja és vesd csak össze a PS3 összeladásait a Wii összeladásaival eladásaival vagy nézd meg hol tart a DS és bár a 3DS gyengébben szerepel de azért így is elég sokat hoz(de ne reménykedj hogy a Vita olyan sokkal nagyobb adatokat fog produkálni mert olyan drága mint egy PS3) és az előző generációban a DS péppé verte a PSP-t! meg fogsz lepődni hogy merre áll az a bizonyos relációs jel! na cső
23.
23.
secret.
Biztos megint vmi komolytalan sz.rt alkotnak,ami az embereket megosztja.Sonynál ott van az uncharted,gow, LBP,jó monster hunter támogatás,killzone,resistance stb...Nintendo? Supermario(na jó ez télleg király volt,amíg el nem múltam 6 éves),zelda,kirby,pokemon,donkykong,sonic meg az egyéb ilyen gyereklelkűeknek szóló címek.Mert jó,oké,több milliárd embernek ez bejön,de a relációsjel akkor is sony barátja,sokkal többen kedvelik az ő termékeit.
22.
22.
Naridar
Már nem azért, de a Spore nem pont ilyen volt? Ott is egyjátékos volt a játékmenet, mégis mások tartalmai is megjelentek itt-ott (más játékosok lényei, épületei, stb.)
21.
21.
Ooorky
Ha rendelsz egy pizzát, a dobozban találni fogsz egy(vagy több) kis 3 lábú műanyag vackot, ami elvileg megakadályozza hogy a dobozhoz érjen a pizza. Minden ilyen kis vacak után 1 centet jogdíjat kell fizetni, mivel a kitalálója levédette.
Vagy ha veszel bármilyen márkájú energiaitalt azzal a Red Bull-t is támogatod mivel az ő szabadalmuk.
Manapság egy kis egyszerűnek szabadalom többet érhet, mint bármilyen diploma...
20.
20.
Raam989
Nem hangzik rosszul. Én pont ezért nem szeretek MMO-kkal játszani, mert nagyban függesz más játékosoktól. Gondolok itt olyanokra, hogy egyedül nem tudsz legyőzni minden ellenfelet, meg hasonlók. Viszont a Nintendo konzolok nekem nem szimpatikusak, így várnom kell, amíg ez az új szerű műfaj elterjed más konzolokon is.
18.
18.
HATRED
#16: hát azért gondolj bele feltalálsz vmit ami 1-2 apró finomítással óriási biznisz de nem védeted le vki megneszeli levédeti és jó pénzért eladja a jogokat vmi multinak az meg meggazdagodik a te ötleteden, biztos örülnél neki...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...