Madden NFL 12 - 1,4 millió eladás az első héten

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 8.
  • Biznisz
Link másolása
Bár kevesebben vették meg a Madden NFL legújabb részét, mint tavaly vagy tavalyelőtt, a befolyt pénzösszeg tekintetében mégis jobban járt az Electronic Arts. Ennek hátterében természetesen a digitális játékterjesztés áll, a Madden-sorozatnak is jót tett az új piac és DLC-k megjelenése.

Látszólag furcsa ellentmondás alakult ki a Madden NFL-sorozat körül: bár még mindig népszerű a játék, az első heti eladások tekintetében évről-évre gyengébben szerepelnek az egyes epizódok, míg a nyereség tekintetében az EA egyre többet kaszál. A megoldás kulcsa természetesen a digitális terjesztés áldásos hatása.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy az augusztus 30-án megjelent Madden NFL 12-ből egy hét alatt 1,4 millió példányt adtak el, ami egészen pontosan 26 százalékkal kevesebb a Madden NFL 10 - az EA által is "elriasztónak" mondott - 1,9 milliós eladásainál. A befolyt nyereség tekintetétben viszont  szárnyalt az új rész, a Madden NFL 10-hez képest 16, a Madden NFL 11-hez viszonyítva pedig 10 százalékkal hozott több pénzt a konyhára.

Mindez annak köszönhető, hogy a digitálisan értékesített játékokon jóval több haszon van, mint a dobozosokén, márpedig a Madden NFL kiváló piacra talált az online üzletekben: tavaly a Madden NFL 11 első hetét nézve 200 százalékos volt a digitális bővülés, míg idén 78 százalékra rúgott ez a szám. Persze meg kell jegyezni: az EA 200 ezer megvásárolt Madden Ultimate Team kártyacsomagot is hozzácsapott a képlethez.

6.
6.
benjo6
#5: nekem a Madden a best:D de ízlések és pofonok:D
4.
4.
benjo6
#3: nem tom nekem az NFL jobban bejön(mégis csak az a legfelsőbb liga):D de szerintem azt vedd meg ami téged vonz jobban:D

nemcsoda h taroltak a Maddenek:D(szerintem ezek az EASPORTS legjobb játkai)
3.
3.
Kantor
Most gondolkozom vmelyik beszerzésén, szerintetek melyiket érdemesebb? NCAA vagy NFL? Engem NCAA vhogy jobban vonzz...
2.
2.
shatterhand
Lejárhatna már végre a kizárólagos jog az EA-nál.
A K sorozat messze jobb volt mindig is.
1.
1.
LnB
Imádom NFL-t és ezzel együtt minden évbe kötelező számomra a Madden. De idén valamennyire csalódott vagyok. Én személy szerint minimális újítást vettem csak észre az új részben, és mindemelett butul is a játék, hogy a casual réteg jobban élvezze, de nem is értem az EASports-ot, nem veszik észre azt hogy mióta bevezették a Gameflow opciót azóta csökken az eladott példányok száma. Azon meg eléggé kiakadtam, hogy Gold Live membership nélkül még a Roster-t sem tudom frissíteni. Manuálisan nem kevés idő helyretenni az átigazolásokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...