Jövőre tárgyalják Westék perét az Activision ellen

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy néz ki, még jó pár hónap, mire Jason West és Vince Zampella tárgyalása elkezdődhet az Activision ellen benyújtott keresetük kapcsán. Az egész játékipar egyik legérdekesebb ügye lesz, hogy a bíróság vajon melyik félnek ad majd igazat, a távozóknak vagy a kiadónak.

Hosszú ideje húzódik már az ügy az Infinity Ward egykori alapítói és az Activision között, ám a hivatalos tárgyalásra majd csak 2012 májusában kerül sor. Arról van szó ugyebár, hogy a Modern Warfare 2 megjelenése után, máig tisztázatlan körülmények között Vince Zampellát és Jason Westet eltávolították az Infinity Wardtól, amivel mellesleg az Activision több millió dollárt spórolt meg, hiszen nem kellett kifizetni a játék hatalmas sikere után járó részesedést a két úriembernek.


Westék természetesen rögtön perelték egykori kiadójukat, s nem csak 125 millió dollárt szeretnének viszont látni, hanem meg szeretnék kaparintani a Modern Warfare franchise-t is. A sztori azonban itt még nem ér véget: pár nappal a Respawn Studios megalakulása előtt az Activision viszontperelt, 400 millió dollárt követelve Westtől, Zampellától és új kiadójuktól, az Electronic Artstól. Az Activision szerint ugyanis az Electronic Arts a Creative Artist Agency néven futó ügynökségen keresztül "ellopta" tőlük a két Infinity Ward-alapítót, amivel így súlyosan sérült a cégük.

Jason West csak annyit mondott az üggyel kapcsolatban: "Nagyon várom már, hogy eljöjjön a tárgyalás napja."

15.
15.
CJgabor
Hajrá Respawn! :D remélem az activision nagyot koppan. Hiába szarták el az MW2-t, a COD4et sose feledjük :D
úgyhogy go West & Zampella!
13.
13.
IceColdKillah
Szánalmas hogy egyre több cég követi az ea stratégiáját. Magyarán a negatív kampány is kampány. Már kezdek hányni ezektől a pénzéhes selyem ramóktól...
12.
12.
MoRT2195
#11: Codba biztos nem ez az utcsó, de az MW sorozat itt biztos véget ér ha az Activision-ön múlik. Nem akarok ezen vitázni, majd meglátjuk 2 év múlva, sőt még annyi se.

Griffin én szeretem a codot, csak már nekem sok ez az MW. A BO személy szerint jobban tetszett nekem mint az MW2 és ezért nem nagyon akarok több MW-t. De remélem 2013-ba valami nagy újítást bele raknak, mert ha nem akkor tényleg szánalmas lesz.
11.
11.
Genezis
#7: miért ne lenne folytatás.. hülyék lennének ekkora sikerrel már ez a második h eztz mondják ez az uccús ez csak márketingfogás.. meg h epic game meg.. egyebek.. nehogyazthidd
9.
9.
givi6
nyitott szemekkel fogom nézni a történéseket !!
8.
8.
Griffin
#7: Eddig azt mondtad hogy a cod jó, ez a komment viszont kicsit ellentmondásos, de mind1...

Egyébként meg remélem hogy a Respawn nyer, szívesen játszanék egy új MW "trilógával", bár mivel az MW2-t még ők csinálták (ami cod4-et alulmúlta nálam), kétlem hogy tudnának segíteni a sorozaton. De akkoris hajrá Respawn!!! :D
7.
7.
MoRT2195
Hiába veszik át a Modern Warfare franchise-t, mivel úgy se lesz több Modern Warfare, vagy hát persze a Respawn adhatna ki újat, de szerintem felesleges lenne, inkább egy új és jó fps játékot adjanak ki.
6.
6.
ATi0021
Remélem Westék nyerik meg a pert. Az Activision egyre jobban megöli a CODot.
4.
4.
Darox
#3: Körülbelül... Igen. Robert Kotick-éktól mit vársz? Pénz éhes bagázs... de olyan szinten amit máshol eddig ember fia nem látott. Elég ránézni a Cod-ra, hogy most mivan vele, meg ez az eset is, remélem West-ék nyernek.
3.
3.
elite_hun
Amúgy nem igen értem, először kirúgják őket aztán meg azért perelnek mert átmentek dolgozni az EA-hez???
2.
2.
elite_hun
#1: Reméljük hogy West-ék kaszálnak
1.
1.
felegyi
Nos ha valóban kirúgták a 2 tagot, akkor itt valaki nagyot fog bukni/kaszálni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...