Külsős kiadók is használhatják az Origint

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A Steam hatalmas sikerét látva az Electronic Arts létrehozta a maga kis tartalomszolgáltató rendszerét, melyről kezdetben úgy gondolták, hogy csak a saját játékaik terjésztésére használják majd. A népszerűséget látva azonban a kiadó úgy döntött, hamarosan más cégek is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Eric Brown, az Electronic Arts pénzügyi igazgatója büszkén beszélt arról, hogy már több mint 4 millióan telepítették az Origin kliensprogramját, s ez a szám reményeik szerint jelentősen nőni fog az ünnepi szezonban. Éppen ezért az úriember úgy gondolja, hogy éppen itt az idő arra, hogy átgondolják eredeti terveiket, s más kiadóknak is lehetővé tegyék, hogy tartalmat jelentessenek meg az Origin segítségével.


Brown szerint a külsős kiadókat vonzhatja a nagyon fejlett háttér-infrastruktúra és a több mint 130 millió regisztrált felhasználó. A cég állítólag már több másik kiadóval is tárgyal, habár arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy pontosan kikkel. Felmerül persze a kérdés: vajon mit képes nyújtani az Origin, hogy a Steam mellett hosszú távon is életképes maradhasson?

14.
14.
Tejből is csak a dobozos az igazi, a zacskós csak eredeti bio formában jó, az újracsomagolt szar ! (o)(o) :)))
11.
11.
LnB
#10: Az igaz, de azt sem árt tudni, hogyha a Valve vagyis a Steam becsődöl, és bezár semmilyen módon nem tudod használni a meglévő játékaidat, és ezmiatt a Valve nem vonható felelőségre :)
10.
10.
Necreon
#6: Azt ugye tudod, hogy a steam EULA-ban az szerepel hogy a hardverteljesítményről küldesz csak adatot a cloud-on át, és hogy a Valve csak a saját játékaiban figyelheti a szokásaid? Na már most, mi problémád lehet neked abból, hogy a Valve tudja hogy te HL2EP2-ben melyik kis világító lárvát nem találod meg soha az achievement-ért, vagy hogy pontosan az amúgy patch-ről patch-re rosszabbul futó TF2 hogyan muzsikál a gépeden? Az is csak azóta megy rosszul mióta b@sznak az optimalizációra, mert a cloud által tudják, hogy az átlag PC van már olyan erős (statisztikai átlag), aminek nem gond.
9.
9.
bsg09
#8: A Steam 7 éve létezik.
8.
8.
biohazard rex
a steam már 10+ éve a köztudatban van és a világ legjobb online piacává vált. Rendben, az EA felnőhet mellé, de nem ma, se holnap után. Majd 3-4 év múlva talán . Amíg az Activision a steam-en fogja árusítani a cod-okat, (már pedig miért menne a riválishoz!?) addig a steam nagy előnyben van. Nem is beszélve a Free 2 play játékokról (gondolok itt pl. tf2), Ha az ea nem adja az új battlefield-ek közül vmelyiket ingyen (nem a bf p4f-re gondolok, mert egy trágya)+ pofátlan akciók addig ne számítsanak sok lelkes vásárlóra.
7.
7.
AnimeWarlord
Köszönhetően az EA-nak még több akció és leértékelés lesz a steamen, ugyebár az origin létrejöttével megkezdődik a konkurenciaharc, amiből a fogyasztó fog a legjobban kijönni. Bár azt nem tudom, hogy a 2 szolgáltatásra fognak-e azonos címek felkerülni, ha igen akkor úgy is megpróbálják majd egymást alullicitálni vagy bónuszokkal meggyőzni a vásárlókat, ami ugye nekünk nem hátrány : ) Valószínűleg ezt is kifogom próbálni, de engem a steam már meggyőzött a minőségéről és biztonságosságáról.
6.
6.
elite_hun
#5: Ne aggódj, a steamnél sincs másképp
5.
5.
Optimus Prime
"már több mint 4 millióan telepítették az Origin kliensprogramját"

És ezáltal váltak az ipari kémkedés áldozatává.
4.
4.
Necreon
"A népszerűséget látva azonban a kiadó úgy döntött"

Fix'd.

"Látva hogy a büdös életben senki nem használná magától és a népek utálják hogy rákényszerítik az emberre az újabb játékaiknál, a kiadó úgy döntött...."
3.
3.
LnB
Én kezdetek óta használom a steam-et. És rengeteget vásároltam is rajta. Semmi pénzért nem váltanék róla, egyrészt megszokásból, másrészt a megvett játékok, ugyebár csak a kliensel indulnak el. Vérszegény próbálkozás ez szerintem az EA részéről. Egyébbként a Steam melett szól még az igen kemény akciózás is.
2.
2.
erasmus
Euro itt is egyenlő a Dollárral, és ugyan olyan árban vannak mint a dobozos játékok?
1.
1.
SSJ Gábriel
Az ötlet nem rossz.
De ettől függetlenül a Steam még mindig jobb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...