Végre offline is játszható a From Dust

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Nagy balhét csaptak a játékosok - nem is jogtalanul -, mikor kiderült, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Ubisoft mégis beletette az állandó internetkapcsolatot igénylő DRM-et a From Dust PC-s verziójába. A közfelháborodást látva megenyhültek a kiadónál, most már offline is játszható a játék.

A Ubisoft által bevezetett védelmi rendszer lényege, hogy a játékosok csak akkor játszhatnak az adott címmel - legyen szó a multiról, a single részről, bármiről -, ha állandó internetkapcsolat mellett be vannak jelentkezve a kiadó szervereire hitelesítés céljából.

A DRM viszont nemcsak azoknak okoz bosszúságot, akik mondjuk utazás közben a laptopjukkal nem tudnak csatlakozni a világhálóhoz, hanem úgy általában mindenkinek: korábban előfordult, hogy a Ubi szerverei lehaltak, így a játékosok egyáltalán nem tudtak játszani.

A Ubi egy időben kifarolt a rendszer mögül, mostanában viszont megint rá jött az öt perc: korábbi ígéretei ellenére a From Dust PC-s verziójában is bevezette a védelmet, ami nem kis felháborodást váltott ki a felhasználók körében. Utólag a kiadó megbánta a dolgot, és két hetet kért a DRM eltávolítására - íme, most már nem kell állandó net a játékhoz, offline is játszhatunk a From Dusttal.

A védelmet lekapcsoló javítás természetesen automatikusan frissíti a steames játékot, így a hír elsősorban azoknak lehet érdekes, akiket pont a DRM riasztott el a From Dust megvásárlásától. A patch egyébként az offline játék bevezetése mellett a mentéseket is átmásolja a játékos gépére a Ubisoft szervereiről.

7.
7.
Lordnekroseth
Teljesen hülyék. Több profitot akarnak, DE csak elriszatják a vásárlókat mert az eredeti gamet is szétbassza a védelmük.
Arról meg hogy, védelem : SEMMIT SEM ÉR. Már akkor játszottam a törtel mikor ki sem jött még. Csak kipróbálás szintjén, hogy megvegyem-e.
És ha jobb gépem lessz lehet meg is veszem.
Sok kiadó szerintem realizálhatná, hogy sokszor jót tesz az ingyen letölthető játék az eredetinek, mert a multihoz úgyis megveszik ha jó! Ha meg nem lenne EGYÁLTALÁN feltört program...valószínú úgysem vennék meg az emberek.

Bár valóban kurva unalmas hosszú távon. És kurva rövid is. Egy populus újrafeldolgozással többre mentek volna.
6.
6.
Hát nem tudom, engem a drm nem igazán riaszt --> megveszem eredetiben és játszom a törttel és nincs probléma :)

Sokkal inkább aggaszt a 78%-os metacritic, a 37%-os user vote és a rengeteg kritika, hogy fél óra után unalmasabb, mint "mako nélkül falócsápra vadászni, egy szál ököllel" ! :(((
5.
5.
kebi90
Ideje volt észhez térni az UBI-nak... :/
4.
4.
Jégegér
Pfúú... ez az egyik amitől kiver a víz, a másik amikor egy játék felénél követelik a hitelesítést.
Engem ne zaklassanak játék közben.........
3.
3.
Dark_Temptation
most az ubi megvan húzatva? vagy micsoda? eljátszották már ezerszer! hány ezerszer akarják még? sok idióta -.-"
2.
2.
Quent1n
Mikor felejtik már el ezt a hülyeséget az Ubinál.. Újra és újra bepróbálkoznak vele és újra és újra felháborodnak a játékosok. Most vagy legyenek kemények és hagyják bent ha tetszik ha nem, vagy kukázzák a projectet, mert ez így nem túl felhasználóbarát és akkor még finoman fejeztem ki magam..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...