TGS 2011: Vitára is megjelennek Kojima kollekciói

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Egyre erősödik a PlayStation Vita felhozatala, a Sony tegnapi TGS-konferenciáján Hideo Kojima bejelentette, hogy a kézikonzolra is meg fog jelenni a Metal Gear Solid és a Zone of the Enders HD kollekció, emellett a mester újgenerációs játékmotorja, a Fox Engine is kompatibilis lesz a géppel.

Hideo Kojima az E3 előtt jelentette be, hogy a klasszikus címeit HD kollekció formájában hozza vissza az újgenerációs gépekre: a Metal Gear Solid HD Collection és a Zone of the Enders HD Collection egyaránt jövőre jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra, s míg előbbi a Metal Gear Solid második és harmadik részét, illetve a PSP-s Peace Walkert tartalmazza majd, utóbbiban a Zone of the Enders két epizódja kapott helyet.

 

 

A tegnapi Sony konferencia egyik kellemes bejelentését is Kojima szolgáltatta, aki megerősítette, hogy a két csomag Vitára is megjelenik majd, igaz, egyelőre kérdéses, hogy az MGS kollekcióban benne lesz-e a Peace Walker: Kojima külön nem tett említést erről, de a fenti prezentációs képen jól látszik, hogy a PSP-s cím nincs ott a másik két játék mellett.

Kojima emellett újra megerősítette, hogy következő játéka PS3-ra és Vitára készül, ez alatt már az újgenerációs Fox Engine fut majd. Az új Transfarring rendszer - mikor a játékállások korlátlanul átvihetők a platformok között - természetesen tökéletesen üzemel a PS3 és a Vita között, a kollekciók már használni is fogják ezt a fícsört.

4.
4.
ZsupiDav
#3: A Fox Engine az egy grafikai motor, amit a játék használ, nem pedig a gép. Ennek nincs köze a géphez, csak annyiban, hogy a motor (ami ebben az esetben szoftver) másként használja ki a gép erőforrásait és kifejezetten a Konami jövőbeli játékaihoz nyújt alapot. Szóljatok, ha esetleg tévednék.
3.
3.
sheamus
Ez a Fox Engine PS3-ban is lesz? Mert most szeretnék venni egyet, de ha új motor lenne benne várnék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...