Bezárják a Visceral ausztrál részlegét?

A pletykák szerint lehúzza a rolót a Visceral Games melbourne-i irodája is, a munkatársak hétfőn találkoznak a HR-esekkel, hogy átbeszéljék az ügyet. A Dead Space és a Dante's Inferno fejlesztői a világ több pontján is rendelkeznek stúdiókkal, elméletileg van hová továbbállni.

A korábban EA Redwood Shores néven működő Visceral Games több irodával is rendelkezik, kettővel Kaliforniában közel az Electronic Arts főhadiszállásához, továbbá eggyel-eggyel Kínában, Kanadában és Ausztráliában. Úgy néz ki, utóbbi nem sokáig működik majd: az IGDA (International Game Developers Association) úgy tudja, a kiadó a Melbourne-ben székelő stúdió bezárására készül.

Nem tudni pontosan, hogy miért kell lehúznia a rolót az ausztrál részleghez, annyi világos a sztoriból mindössze, hogy az emberi erőforrásokat menedzselő csapat szeptember 19-én, hétfőn ül össze az alkalmazottakkal megbeszélni a jövőt. Miután a Visceral több stúdiót is fenntart, és ezek egymással együttműködve dolgoztak az eddigi játékokon (az ausztrálok besegítettek a Dead Space, a Godfather 2 és a Dante's Inferno munkálataiba is), elvileg megoldható lenne a csapaton belüli mozgás, de arról nyilván az EA illetékesei döntenek majd, hogy van-e szükségük egyáltalán a srácok munkájára.

A stúdió egyébként egy eddig bejelentetlen, AAA-címen dolgozott.

5 komment - szólj hozzá!