Bezárják a Visceral ausztrál részlegét?

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 17.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint lehúzza a rolót a Visceral Games melbourne-i irodája is, a munkatársak hétfőn találkoznak a HR-esekkel, hogy átbeszéljék az ügyet. A Dead Space és a Dante's Inferno fejlesztői a világ több pontján is rendelkeznek stúdiókkal, elméletileg van hová továbbállni.

A korábban EA Redwood Shores néven működő Visceral Games több irodával is rendelkezik, kettővel Kaliforniában közel az Electronic Arts főhadiszállásához, továbbá eggyel-eggyel Kínában, Kanadában és Ausztráliában. Úgy néz ki, utóbbi nem sokáig működik majd: az IGDA (International Game Developers Association) úgy tudja, a kiadó a Melbourne-ben székelő stúdió bezárására készül.

Nem tudni pontosan, hogy miért kell lehúznia a rolót az ausztrál részleghez, annyi világos a sztoriból mindössze, hogy az emberi erőforrásokat menedzselő csapat szeptember 19-én, hétfőn ül össze az alkalmazottakkal megbeszélni a jövőt. Miután a Visceral több stúdiót is fenntart, és ezek egymással együttműködve dolgoztak az eddigi játékokon (az ausztrálok besegítettek a Dead Space, a Godfather 2 és a Dante's Inferno munkálataiba is), elvileg megoldható lenne a csapaton belüli mozgás, de arról nyilván az EA illetékesei döntenek majd, hogy van-e szükségük egyáltalán a srácok munkájára.

A stúdió egyébként egy eddig bejelentetlen, AAA-címen dolgozott.

5.
5.
csete1
#3: Egy több országban helyezkedő multi vagy akármilyen cég bármikor mozgathatja az alkalmazottait egyik épületből a másikba. Ha a melósnak nem tetszik, van helyette 500 másik aki szívesen menne akár alaszkába is játékot fejleszteni.
Elég megnézni csak azt, hogy például Esztergomban ott a Suzuki gyár, az összes mérnök aki ott dolgozik japán, és a gyár fizeti nekik a legdrágább albérleteket meg mindent.
4.
4.
343i
#3: Lehet nem költöztetik, csak simán elküldik őket :(
3.
3.
Raam989
Én nem értem ezeket bezárásokat és áthelyezéseket. Becsukják a helyi céget, az embereket meg elköltöztetik a világ másik felére, egy másik HQ-hoz? Vagy mégis hogy megy ez?
2.
2.
giga321
Vajon mi lesz annak az AAA játék sorsa? És mi volt az?
1.
1.
peter.biro
Hát a Godfather 2 -vel nem fogták meg az Isten lábát ....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...