Nem marad örökre csúcson a Grand Theft Auto

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár ma sem teljesen egyértelmű, hogy melyik a legnépszerűbb szórakoztatóipari franchise a világon, de jelenleg még sokan a Grand Theft Auto-sorozatot tartják annak. Kedvenc elemzőnk, Michael Pachter szerint azonban ez már nem marad sokáig így, a Call of Duty be fog előzni.

Akad néhány olyan játék, amit megjelenési időtől, körülményektől, szegénységtől, természeti katasztrófáktól függetlenül mindig megvesznek a játékosok. Ilyen a Mario, a Gran Turismo, a Call of Duty, a Madden és a Grand Theft Auto is például. Michael Pachter, a Wedbush Securities elemzője szerint ugyan jelenleg még a GTA számít a legnagyobb mainstream franchise-nak, de már nem ülhet sokáig a trónon.


Legfőképpen azért nem, mert az Activision megoldotta, hogy a Call of Dutyból évente jelenjen meg egy-egy új rész, így hiába ad el a Rockstar négyévente brutális mennyiségű, akár 25 millió példányt egy GTA-részből, ha a Call of Dutyból évente elkel 20 millió is. Legalábbis egyelőre: "Előbb-utóbb persze a Call of Duty elfáradhat, s akkor a GTA visszaszerezhet majd valamit a részesedéséből, de addig még legalább 8 évet kell várnunk" - fejezte be Pachter.

55.
55.
jegmadar
#54: Én nem értem, miért kezdték el a hozzászólók a két játékot(és gyártót) egymáshoz hasonlítani. Semmi közös nincs bennük... A Call of Duty összes részével játszottam(kiv. a 3at), és azt kell mondanom, hogy mindegyik nagyon tetszett. A GTA-val is így vagyok, a San Andreas a kedvencem, a IV megvan eredetiben(kétszer kezdtem bele de nem tudtam kijátszani... 40%-nál már egyszerűen nem tudott lekötni, de egyszer úgyis kitolom).
Különbséget csak abban az egy dologban lehet tenni, hogy melyik a jobb játék... De ez nem attól függ, hogy mit tartalmaz, mi a sztorija stb., hanem hogy mikor milyen kedvem van.

gta5
Esetleg, ha jobban meg tudnál fogalmazni egy-két hozzászólást, vagy nem lenne minden félmondatodban(mert csak azt tudsz használni) 3 helyesírási hiba(és ikszdé), akkor talán komolyan tudnánk venni. Magyarul nem tudsz normálisan, de a Rockstarnak írsz leveleket, hogy milyen jókat mondanak róla? Te magad sem tudod miért tetszik neked(jó a sztorija? ha nem tudsz magyarul, angolul még annyira sem tehát nem mondhatod hogy érted)... Az meg a ráadás, hogy az adatlapodon milyen filmek és sorozatok szerepelnek...
54.
54.
gta5
#44: @ drakecsaj Kösz a jó szavaidat :) ,de tanulni soha sem késő !!!!! Még simán dolgozhatsz még az Ubisoftnál ,de hát ha te mondod akkor mindegy :)!!


@Robi009 rólad már semmit nem tudok mondani csak annyit ,hogy te irigy vagy rám !!!! Itt le tojsz engem elmondsz szánalmasnak ,de nem baj majd egyszer észhez térsz és akkor már nem így fogsz velem beszélni hanem normálisban mert gondolom olyan 16 éves vagy majd felnőtt korodban észhez térsz és máshogy fogsz gondolkodni ,nem baj ,hogy most nevetsz rajtam hát nevessél !!!! Mondj el hülyének ,de azt tudod ,hogy igazam van!! Nem a kór számít!!!!!! Hanem az ,hogy milyenek vagyunk valójában !!! :) ha olyan idős lennél mind én ilyen 13 körül akkor biztos ,hogy egyetértenél velem ,de az emberek változnak kamaszodnak és lassan és is ebben a korban leszek erről én nem tehetek .üdv robi009!!!!
53.
53.
shatterhand
Ebben a generációban a red dead lealázta a GTA4et. Sztem a leggyengébb rész lett ez. Igaz engem már az alap karakter is taszitott.
De az biztos,hogy kétszer ugrottam neki és max a 3.-4. küldiig jutottam és beleuntam. Nem volt az a "na még egy küldi és nem tudom letenni".
Vice city volt az uccsó élvezetes. A SA meg pályafelépítésben volt egyedül jó.
52.
52.
Mortis
Sokan írjátok, hogy BIZTOSAN nem fogja megelőzni. Miért hiszitek ennyire? Ha a katasztrofális BO csúcsokat döntött, akkor szerintetek mi fog történni a közeljövőben? B)

Egy-két évre szerintem biztosan beelőz a CoD, de utána oda jut, ahová a zenélős ritmusjátékok.
51.
51.
venoom
menyisegben lehet hogy leveri a CoD a GTA-t de amig evente kiadnak belolle egyett addig minosegben alulmarad
50.
50.
kekvillam
A FIFÁT lehagytátok a listából!!!! AMi a legfontosabb még ilyett
49.
49.
Jinbobo
Kétség sem fér hozzá melyik a jobb játék. Természetesen a GTA! Az legalább nem egy tucatjáték mint a Call of Duty, ami minden évben megjelenik igaz, de minimális újítással, vagyis új köntösben, de a lerágott csonttal. A gta-k viszont mindig meg tudnak újulni, igaz 4-5évet kell várni egy folytatásra, de ami kijön az tuti siker.
48.
48.
ATi0021
Jaj már megint, milyen ostoba nyilatkozat. A GTA-t egyszerűen nem lehet megverni. A Rockstar ahogy eddig, továbbra is figyelni fog arra, hogy igényes munkát adjon ki a kezei közül. Addig a COD egy NFS szintű cím lett. Miközben a GTAk egyre összetettebb formában jelennek meg. Az egyetlen negatívuma a GTA IVnek csak a gépigénye volt. Sokak emiatt húzzák le, pedig nagyon jó lett. Persze azt mindenki elfelejti, hogy a GTA3 igénye se volt kicsi a maga idejébe, mégis megérte azt a rendszert használni, mert később lett belőle VC és SA is. Megjegyzem számomra az örök kedvenc a Vice City és persze a GTAIII, igaz azt kár, hogy annó megvágta a Rockstar szept 11 miatt.
47.
47.
TEEBEEX360
Hát azért ehhez is nagy tudás kell. Két külön műfajt összehasonlítani? Nagyon pihent agyúak ezek az emberek néha. Ez most olyan mintha a Gran Tursimo 5 hasonlítanák össze mondjuk a Halo-val. Közük nincs egymáshoz.
46.
46.
ReNegAdE
#10: És ha megszűnik akkor mit fogsz nyomni mert single sem lesz!Nem mondom szerintem is komolyabb cucc a gta.de ennek ellenére én speciel nem szeretem!És fölösleges itt össze hasonlítani a két játékot mert teljesen más műfaj!Hozzá teszem én a cod-ot jobban csípem!De kinek a pap,kinek a paplan!
45.
45.
drat576
#44: nekem a GTA 3 jött be a legjobban, de a VC se volt rossz meg a SA, de pl a 4 nem tetszett, persze ez mind magánvélemény, ettől még jó játék
44.
44.
drakecsaj
#21: Az XD-ket kifelejtetted belőle Fügebácsi.

Egyébként meg sose vonzott nagyon a GTA, a CoD meg még jobban taszít, szóval nekem totálisan mindegy hogy melyik van a csúcson.

gta5: Ó, milyen jó is a rajongás! Emlékszem, hogy régebben a legmerészebb álmaimban nagyon a Lionheadnél szerettem volna kikötni , találkozni Peter Molyneux bácsival. Persze Ubisoft és Epic Games ( UT, Gears, és CliffyB bácsi miatt) is volt a repertoárban, szóval álmodozni lehet, csak ha tényleg meg is szeretnéd valósítani, akkor már most el kell kezdened rá tanulni :) Nekem már késő, hiszen egy totálisan más szakmában fogok elhelyezkedni (pék-cukrász, max majd csinálom a tortákat a nagyoknak).
43.
43.
Hubert Cumberdale
#36: Baszki ilyen a srác. Nem direkt csinálja. 13 éves és ennyi a max tőle. Mér oltja szét mindenki?
42.
42.
eddy22
#41: Gta sokkal-sokkal jobb mint a tucat CoD, amiben semmi újítás nincs...
41.
41.
eddy22
Kedvenc sandbox játékaim:
1. GTA 3
2. GTA Vice City
3. Fallout 3
4. Oblivion
40.
40.
goliczaalpar
#35 Persze nekem elsőre érthető volt, hogy melyik játékról beszélsz éppenséggel és hogy nem a GTA-t hordod le, szidod, bár lehet mert éppen nem az átlagos kommentelők korával vagyok egyenlő. Egyetértek veled, LONG LIVE GTA.
39.
39.
amd33
#5: Nem mert a Mafia a világ legjobb játéka az a hangulat az a sztori verhetetlen a mai napig előveszem és a 2. is nagyon jó volt...
37.
37.
Füge
#30: Hát te vagy az róbert? Nem ismertelek fel ezzel a furcsa álnévvel. Én vagyok az Ede. Mi újság veled?
36.
36.
robi009
közben végig is olvastam róbet.bock aki gta5 azaz róbert.bock másnéven gta5 kommentjeit és lehet hogy fiatal és csak szimplán buta vagy gyökér , de szerintem meg valami nagy melák láma vagy akinek nincs jobb dolga mint kreténkedni itt . ezmég 1x elis ment mikor még róbert.bock voltál de azért h már több hónapja eztcsinálod? szerintem nevetséges :)
[LONG LIVE GTA]
35.
35.
robi009
20# 1:csak ird le megint hogy miért is sírtál még márciusban
2:felsem merült bennem hogy én a GTA-t összetákolt szarnak hívjam koma :) azthittem mindenkinek egyértelmü hogy a KÓLL of DÁTI ról beszélek (de amúgy a cod1,uo és cod 2nek még jár némi tisztelet) de az összes többi egy nagy tákolmány
34.
34.
ilor14
#31: bakker klónok vagyunk énis ezt gondoltam mikor olvastam :D
33.
33.
ilor14
szerintem a san andreas a legjobb! a gta 4 szerintem csak multiba jó a sima de a ballad of gay tony az mindenbe jobb mint a sima
32.
32.
Oliv3r
#24: ja mert ha angolul fogod írni akkor mindjárt nem akkora baromság...mi?
31.
31.
strike19
Én szeretem a GTA-t.A legjobb rész szerintem a San Andreas és Vice city stories volt.Ez GTA 4 nem dobta be a szívembe magát de a DLC Episod of Liberty city egész jó lett.Főleg a Gay Tony-s.
30.
30.
gta5
#26: Nem szívatom nem vagyok nála idősebb ő idősebb nálam !! :) Nem is halódtál még Márciusban a róbert.bock nevű felhasználóról igen az én vagyok :) már ismerős vagyok ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...