Most már biztos: nem kap folytatást az Enslaved

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 23.
  • Gyászhír
Link másolása
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kap folytatást az Enslaved: Odyssey to the West, legalábbis jó ideig biztosan: a Ninja Theory csapata is elismerte, hogy a játék az elvárások alatt teljesített, ezért nem jött össze a szükséges pénzmag, hogy kibővítve a gárdát, készülhessen a folytatás.

Az Enslaved kapcsán egyszerre kell sírnunk és nevetnünk: sírnunk, mert baromi jó játékot pocsékolt el a Namco Bandai, és nevetnünk, mert tényleg nevetséges, hogy egy alapvetően jó értékeléseket kapott címből képtelenek volt pár százezer darabnál többet elpasszolni. A marketing visszafogása megbosszulta magát, az Enslaved egyáltalán nem szerepelt jól a kasszáknál, ezért a korábbi tervekkel ellentétben a folytatás sem fog elkészülni.

A Ninja Theory fejlesztője, Tameem Antoniades az Edge magazinnak árulta el, hogy korábban úgy tervezték: ha befut az Enslaved, a profitból kibővítik a csapatot, így két kisebb brigád jött volna létre, egyik dolgozhatott volna az Enslaved folytatásán, a másik pedig a jelenleg is készülő DmC-n. Innentől kezdve a történet már ismert: az Enslaved megbukott, pénz nem lett belőle, a Ninja Theory pedig a jól bejáratott cím reboot epizódja mellett tette le a voksát, és most csak a Devil May Cry reboot epizódján dolgoznak.

Áprilisig bezárólag mindössze 730 ezer példány kelt el a játékból - szomorú.

11.
11.
sch083
Számomra a tavalyi év egyik meglepetés játéka volt. Úgy nyújt egyedi élményt, hogy tulajdonképpen minden eleme más játékokból lett átemelve. Leginkább az Uncharted széria fedezhető fel benne, mint inspirációs forrás. Viszont a platform részek egyenesen botrányosak. Ez lenne a fejlesztők kritikája felénk, játékosok felé? Valóban ilyen bénának, idiótának néznek minket? Tanulhattak volna a Prince of persia elhasalásából. Egy játékba igenis kell a kihívás.
10.
10.
Moulder
Épp a héten vittem végig, nekem nagyon tetszett.Bánom,hogy nem lesz folytatása mert szerintem lett volna benne potenciál.. szerény véleményem szerint nem csak a marketing volt a gond, ha nem túl zsúfolt időpontban adták ki.
9.
9.
Yagami Light
Több reklám kellett volna és kész. Szép fokozatosan, időszakosan mindig valamit kellett volna mutatni a játékból és ennyi.
Én csak egy olyan cikkre lettem figyelmes, hogy "Kész az Enslaved fejlesztése".
Na mondom ilyen játék is lesz. Képeket láttam csak belőle, de ennyi volt. Más ennél rosszabb játékokat meg agyonreklámoztak.
8.
8.
mamgu
Nagy nagy kár. New York meg a mechák nagyon jók voltak .
7.
7.
Mortis
A vicc az egészben, hogy mióta megjelent, jó pár más játék koppintotta a mechanikáját. Az élet rendje.
6.
6.
tundra
Nekem hányingerem volt a furcsa kameramozgás miatt. Fórumokban utánaolvasva másoknál is előjött a jelenség.
4.
4.
Robbie17
Neeeeee :'(
Egyik kedvenc játékom :(
3.
3.
felegyi
Tavaly Octóberben adták ki...
2.
2.
Necreon
#1: De nem eleget. A bevételek nagy része ahogy a mozifilmek, úgy a játékok esetében is jórészt az első héten folyik be, minimum 50, de inkább 60%. Kétlem, hogy azóta megrohanták volna a boltokat érte.
1.
1.
adriano28
április az mostvolt 2 éve már lassan szóval azóta már biztos többet adtak el nem de bár?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...