Még nem kell temetni a Jade Empire-t

Az Eurogamer Expo nem csak a Star Wars: The Old Republic megjelenési dátumának bejelentésétől volt hangos a BioWare részéről, a fejlesztőcég vezetői egy korábbi, azóta kissé háttérbe tolt címükről, a Jade Empire-ről is megemlékeztek. A lényeg: van még remény arra, hogy visszatérjen a szerepjáték.

A Jade Empire annak idején Xboxra jelent meg először, s bár később érkezett belőle egy PC-s verzió is, azóta nem foglalkozott vele a BioWare: lám, a Star Wars: Knights of the Old Republic megkapta a maga folytatását egy MMORPG formájában, és két új sorozatot is indított a Mass Effect és a Dragon Age személyében. A korábbi pletykák szerint a csapat nekiállt a Jade Empire folytatásának, de végül nem fejezte be a projektet.

Az Eurogamer Expón a BioWare alapítói, Ray Muzyka és Greg Zeschuk arról is beszéltek többek között, hogy az elmúlt évek folyamán többször is szóba került a Jade Empire, és abban mindenképpen konszenzusra jutottak, a cím, részben a körítése miatt, rendkívül fontos számukra, és továbbra is hisznek benne. Gondolkodnak azon, hogy a játék visszatérjen, de egyelőre azt nem tudják, milyen módon tegyék azt.

"Jelenleg több különböző projektünk van több különböző platformon, és van rá esély, hogy a Jade Empire visszatérjen valamilyen formában a jövőben. Nem tudhatjátok" - mondta Muzkya, aki azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg nincs konkrét bejelentenivalójuk, csupán arról van szó, hogy a franchise nagyon kedves nekik. Ezek után csak reménykedni tudunk, izgatottan várjuk a fejleményeket!

4 komment - szólj hozzá!