Kiszivárgott a Dead Space 3 története?

A Dead Space 2 pazar sikereket ért el a piacon, az EA hülye lenne nem folytatni - bár még hivatalosan nem jelentették be a harmadik részt, szinte mérget vehetünk rá, hogy így lesz. Annál is inkább, hiszen kiszivárgott a játék állítólagos forgatókönyve, így kiderült, merre visz Isaac Clarke útja.

A Siliconera magazin tette rá a kezét a Dead Space 3 első információira, bár forrását nem nevezte meg pontosan, a szivárogtatótól származtak a Syndicate folytatását taglaló tudnivalók is, melyek azóta hivatalos megerősítést kaptak. Egyelőre tehát pletykaszinten beszélhetünk az infókról, s erősen spoileres beütéssel rendelkeznek - szóval ennek tudatában olvass tovább!

A játék csavaros bejátszással indít, Isaac űrhajója leszállni kényszerül egy baleset következtében egy fagyos klímájú bolygón, a Tau Volantisen. Minden fehérbe burkolózik, jeges köd lep be mindent - a hangulat ismerős lehet a Silent Hillekből vagy a Dolog című filmből. Miután hősünk nagy nehezen menedéket talál magának, rájön, hogy mások is túlélték az űrhajó lezuhanását, beleértve a Dead Space-ből ismerős Ellie-t és egy új karaktert, Jennifert, aki a technológia megszállottja. A nő folytatja kutatását a rejtélyes Rosetta cég után, ami talán a szálakat mozgatja.

Miután a három karakter találkozik, felkapaszkodnak egy hegyre, ám az ereikben megfagy a vér, mivel egy ismeretlen üvöltést hallanak. Biztosra vehetjük, hogy a nekromorfok sincsenek messze.

Az EA már többször utalt a Dead Space 3 készültére, melyet ismét Visceral fejleszt - természetesen a nemrég bezárt ausztrál divíziót kivéve. Nagyon örülünk, reméhetőleg hamarosan hivatalosan is bejelentik.

22 komment - szólj hozzá!