HWSW: Amikor a videojáték találkozik a LEGO-val

A gyerekek egyre fiatalabb korukban ismerkednek meg a játékkonzolokkal és a videojátékokkal, azonban jó ideig a klasszikus játékok sem fognak eltűnni. A gyártók új ötletekkel kísérleteznek, de ők is inkább a digitális lehetőségek között kutatnak az újdonságok után, írja a HWSW.

A játékgyártók mintha felülkerekedtek volna azon a korábbi - nem túl szerencsés - elképzelésen, hogy csak úgy tudják megnyerni a már fiatalon videojátékok felé kacsintgató gyerekeket, ha maguk is beszállnak a számítógépes játékok fejlesztésébe. Bár a LEGO-világban játszódó akció-kalandjátékok továbbra is zsákszámra készülnek, és a Hasbro-társasjátékok is kapnak digitalizált változatot, egyre népszerűbbé válik az az ötlet, hogy a hagyományos játékokat kell összehozni a videojátékokkal. Az akciófigurákkal is játszhatunk a videojátékokban, a távirányítható repülőnket pedig iPhone-alkalmazással vezérelhetjük, így érdekesebb maga a játék is.

A videojátékok piaca még mindig nem érte utol a hagyományos játékokét, bár valamivel dinamikusabban bővül. A Gartner felmérése szerint tavaly 67 milliárd dollárt költöttek el világszerte videojátékokra, konzolokra és különféle kiegészítőkre, idén pedig 10,4 százalékkal többet, 74 milliárdot fognak. A hagyományos játékok mögött 83,3 milliárd dolláros forgalom áll az NPD Group tavalyi évre vonatkozó statisztikája alapján, de csupán 5 százalékkal bővült jórészt a fejlődő országoknak köszönhetően, és idén is tőlük várják elsősorban a gyarapodást. A videojátékok néhány éven belül lehagyhatják "fizikai" társaikat, a Gartner 2015-re 112 milliárdos piacot jósol - igaz, ez csak egy elemzés a sok közül.

Ma már egészen őrült játékötletekkel állnak elő a gyerekek számára - a legjobbakról a HWSW-n olvashatsz!

6 komment - szólj hozzá!