A Mojang lemondana a Scrolls márkanévről

Úgy látszik, a végéhez közeledik a jogi pereskedés a Mojang és a Bethesda között, miután Markus “Notch” Persson, a Minecraft készítője felajánlotta, hogy lemond a Scrolls márkanévről a Bethesda számára, de szíve szerint alcímmel látná el az eddig simán Scrolls néven készülő táblás kártyajátékot.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#29
Miért nincs már hír Skyrimről???? Már csak egy hónap! Szinte minden nap lehetne valami!
#28
Törölt felhasználó
#24: a cikkből idézve reagálnék a "belerontson az eladásaikbanra" (kb. ezt írtam volna pepitában):
"egyáltalán nem jogos a Bethesda aggodalma, hiszen aki összetéveszti a tábla- és kártyajáték Scrollst a Skyrimmel, az inkább kerülje messzire a videojátékokat"
#27
#24: Az meg csak mellékes hogy azért a Minecraftban ha minden maxon van azért nem olyan kicsi a gépigénye... Elöbb informálódj mielött ugatsz. És itt a probléma hogy leszarod a tényeket. Oh hoppá, akkor én is most megyek leszarom a törvényt mert az engem nem érdekel ki találta ki és egyáltalán mit talált ki, nem tetszik milyen betűtipussal írták, mentem 300-al száguldozni lakott területen, elkezdek közben gépfegyverrel lövöldözni a járókelőkre, és menet közben még lehúzok 1-2 liter vodkát, há' me' engem a törvényben a tények nem érdekelnek.

(Egyébként a legjobb hogy 3 évig tartott mire rájöttem hogy az Oblivion nem simán Oblivion hanem The Elder Scrolls of Oblivion...)
#26
#24: ehh a grafika buzzancs...Igen (bevallom) én is szaroztam a minecraft-ot, de aztán kipróbáltuk haverokkal és azóta le se bírom rakni azt a játékot! The elder of scrolls-t (vagy mi) nem próbáltam, de nem is állítok róla véleményt. és szerintem a minecraft-ban több fantázia van mint sok másik játékban. A Bethesda-t meg nem tom mit véded már nem azért, Tegyük fel készítenék egy filmet aminek neve: "idegenek támadják a földet" és te a kis noname (lehetne akárki) csinál egy olyan filmet hogy az "Idegenek" lenne jogom háborogni!? nem igazán...
#25
#24: Azér ne légy már ennyire grafikaérzékeny hardcore gamer. És ha valami szar azt tessék elmondani miért?

És szerintem is hülyeség ez a névlevédés.az angol név, hát ha hülyék és nem engedik mondja hogy latin:D akk már nem szólhat bele mer besthedának köze nincs a nyelvhez:)
#24
#11: Ha tudnék se csinálnék mert ilyen borzalmat nem csinálnék és rohadtul nem érdekel hogy ki csinálta miből. Sokan azért játszanak vele mert csak az fut el a gépükön.
Én ha olyan gamet csinálnék szégyellném is magam.
Jól teszi a Bethesda hogy kiáll a címért nehogy már egy ilyen kis szar játék egy picit is belerontson az eladásaikba.
#23
#22: nem mondta, hogy észak
#22
#21 Ja, még vagy kettő, ha északról beszélünk.
#21
#20: azt remélem tudod, hogy a kontinensen jóval több ország van mint az USA :P
#20
Törölt felhasználó
Az egész amerikai és egyébként szerzői jogvédelem, meg ez a levédem a címet, az enyém egy röhej. Tudtommal a nyelv, mint olyan egy közhasznú dolog, a szavak nem tulajdoníthatóak ki így az egésznek semmi alapja nincs !!!
Arról nem is beszélve, hogy egy adott témában készülő játékok esetében nyilván hasonló dolgok körül fog forogni az egész. Egy RPG, mágiával, foglalkozó játék címe nem lesz Battlefield3. S mivel a lényeg, hogy a játék címe utaljon magára a termékre, így nyilván való, hogy hasonló címek fognak keletkezni !
Néha azt érzem, hogy az egész kib*szott amerikai kontinens forduljon a hátára és süllyedjen el úgy ahogy van... >:E
#19
Szégyen... a Bethesda és a Zeni részére...
#18
Én azt olvastam ki a cikkből, hogy Mojang vs Zenimax. Lehet a Bethesdának nem sok köze van hozza, hanem csak úgy ugrál ahogy a gazdi fütyül.
#17
#10: 1. Ha neked szar az ilyen játéknál a kreativitás hiányát jelenti, vagyis nem tudsz ellenni ha nem scriptelt(inkább codos vagy mint bfes)
2. Egy jó nagy vállalat egy játék folytatásával, többszáz programozóval, millíóforintos elkészítési árral ,és eleve ismertséggel jön.
közben jön 1(!!) Ember és kitalál 0 pénzböl, ismertségböl egy olyan játékot amit már jóval többen ismernek meg mint amikor egy másik játékot kiadnak, na ez az igazán innovatív ötlettel teli game.
Ja és ha szuper hardcore gamer vagy akk csak sajnállak hogy a legjobb graf játékok érdekelnek(nem facebookra gondolok)
#16
#13: Az üzleti élet sosem az emberségről szólt és ez valahol így van rendjén. Plusz ez az USA ott máshogy működnek a dolgok. Nálunk szerintem simán vándorolna zsebbe egy kis pénz egy offshore cégen keresztül vagy valami aztán kuss lenne...
#15
#13: Túlspiráztad a dolgot.

És ez mindenkinek szól: A Kotaku-s cikkből épp az derült ki hogy Notch az egész Scrolls márkanevet akarta levédetni globálisan, azaz ha megjelenne egy Elder SCROLLS film, könyv, vagy akármilyen más alkotás, a Minecraftes csapatnak joga lenne beperelni akárkit érte.
Az más kérdés hogy megtennék-e, de ha nem akkor ugye miért akarták ezt a lépést megtenni...
#14
#5: Az ügyvédek ezért kapják a fizetésüket tudod... Az a dolguk, hogy a cég érdekeit védjék. Ők javaslatot tesznek a cég döntéshozói bólintanak rá. Amúgy meg nekünk ez hülyeség meg vihar a biliben nekik meg egy rakás pénz meg PRESZTÍZS.
#13
#6: Én nem. Attól még, hogy jogilag megállja a helyét, emberileg akkor is egy undorító húzás csak ezért pereskedni. Mintha egyfajta robotok lennének, akik a jogszabályok betartásának ellenőrzésére lettek beprogramozva, s azonnal pereljenek, ha eltérést találnak.

Ennek tényleg így kéne működnie?
#12
#11: Olvasd el a #6. által beküldött linket, ha értesz angolul, így sokkal jobban meglehet érteni a szituációt, nem ok nélküli kezdeményezés a ZeniMax részéről :)
#11
#10: Hát igen nem szoktam ilyet mondani de ha a minecraft szar csinálj jobbat mivel most jöhet ez a példa mert a minecraftot 1 ember kezdte el és ha jól tudom alphát is amit kiadott egyedül hozta össze más ember munkáját leszólni hát grat. Bethesda pedig amit művel az szégyen...
#10
#9: Már ne is haragudj de a TES-t meg a Minecraftot egy lapon említeni vicc :D
(egyébként az Oblivionhoz is annyi mod készült hogy egész életemre ellennék vele...)
Biztos nem rossz játék a Minecraft (bár sztem elég szar xD) de az csak egy olyan game hogy letöltöm játszok vele max fél évet aztán megy a kukába. A Tesbn meg látszik a munka a grafika össze sem lehet hasonlítani a két játékot.