Korhatáros nextgen játékon dolgozik a Rare?

Egykoron a Rare csapata meghatározó stúdiónak számított a játékiparban, manapság viszont olyan címekhez "alacsonyodik le", mint a Kinect Sports. Pedig a pletykák szerint már készülnek az igazi visszatérésre, hiszen minden jel szerint egy felnőtteknek szánt játékkal készülnek a következő generációra.

A híreszteléseket a brit Xbox World 360 magazin szellőztette meg, a Rare-es felvetések mellett, a Microsofthoz közeli más stúdiók jövőbeni munkái felől is megosztott velünk pár érdekes részletet. A magazin szerint a Lionhead és a Turn 10 is javában dolgozik már a saját "Xbox 720" nyitócímén. Könnyen lehet, hogy minden szóbeszéd igaznak bizonyul.

A Rare legutóbb beállt rutinmunkát készíteni, amikor elkészítette a Kinect Sportsot, de őszintén reméljük, hogy a következő generáció startjára legalább egy új Perfect Dark-epizóddal, netán egy új Kameoval, esetleg a Banjo Kazooie következő részével rukkol majd elő. Semmi nem biztos.

Nem nagy meglepetésre Peter Molyneux csapata, a Lionhead is javában dolgozik már a következő generáción, pedig még két Fable-játék lát napvilágot Xbox 360-on. Ezek közül az egyik a kinectes Fable: The Journey és talán a Fable 4. Előbbi a következő évben lát napvilágot, de biztosak lehetünk benne, hogy a nextgen címük is kellő innovációt hordoz majd magával.

A Forza Motorsport atyjai, a Turn 10 sem akar lemaradni az új konzol debütjéről, ebben a generációban már három autós címet készítettek el, a Forza 2-3-4-et. A legutolsó e hét pénteken landol a boltokban, Kinect-támogatással. Szintén sanszos lenne, ha a Forza 5 már a Microsoft következő generációs platformjára készülne.

Senki ne vegye készpénznek az itt leírtakat, csupán egy angol magazin esélylatolgatásáról van szó, még ha belső forrásokra is hivatkozik. Mikor mutathatják be az X360 utódját? Leghamarabb a 2012-es E3-on, bár ezt semmi nem igazolta még.

11 komment - szólj hozzá!