Idén már nem jelenik meg az új Silent Hill

A Konami hivatalosan is megerősítette a napokban felröppent híreszteléseket, miszerint idén már nem fog megjelenni az új Silent Hill. A kiadó azt ígérte, hogy a jövő év első negyedében még sor kerülhet a premierre, addig viszont ne is számítsunk a játékra - a pletykák szerint az új MGS-csomag is késik.

A legpontosabb dátumot augusztus végén hallottuk a Silent Hill: Downpour érkezése kapcsán, akkor a brit Amazon szellőztette meg, hogy november 4-én már a boltok polcain keresgélhetjük a túlélő horror-széria legújabb darabját. A PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra készül epizódtól sokat várunk még akkor is, ha a Konami megint nem a japán stúdióira bízta a fejlesztést, hanem kiszervezte azt a cseh Vatra Gamesnek.

Mint utóbb kiderült - akár így tervezte a kiadó, akár nem -, a játék nem fog megjelenni novemberben, sőt ami azt illeti, idén egyáltalán nem számíthatunk a premierre. A Silent Hill: Downpour a Konami szerint csak jövőre fog megjelenni, ha minden igaz, 2012 első negyedében lesz esedékes a bemutatkozás - a német Amazon február 15-re ígéri a debütöt.

A hírekkel párhuzamosan olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Metal Gear Solid HD Collection sem fog megjelenni időben - a Konami ezzel kapcsolatban nem kívánt pontosítani, annyit jegyzett meg, hogy hivatalosan még nem tűzték ki a várva-várt gyűjtemény érkezési dátumát, ezért késésről sem lehet szó.

7 komment - szólj hozzá!