Syndicate - honnan is indultunk?

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 18.
  • Videó
Link másolása
Nem akarunk a vérbeli Syndicate-rajongók lelkébe tiporni, hiszen bárhogy is csűrnék-csavarnánk a dolgot, maga a tudat, hogy FPS-ként születik újjá Molyneux stratégiája, egyből felérne egy szívrohammal. Érdemes viszont egy videó formájában képben lenni a kezdetekkel.

A Bullfrog taktikai felülnézetes klasszikusa ugyan már távol áll a Starbreeze-féle reboottól, egyedül a megacégek által uralt világ lehet hasonló, amellyel párhuzamot húzhatunk a két játék között. Ettől eltekintve cyberpunk fronton nem igazán vagyunk elkényeztetve mostanság az új Deus Exet leszámítva, így mindenképpen jól jön majd a Syndicate. Lássuk, honnan indult az egész frencsájz!

15.
15.
LtK
#14: Nem tudom te mit olvastál de ezek szerint nem az én kommentemet. Amit leírtam azt úgy gondoltam ahogy az ott van, egyszerű mint a faék.Az IQ-s részt nem is tudom, hogy gondoltad =S=D Á-á, nem azt mondtam, hogy csak azért, hanem mert még nagyon is hasonlít rá szerintem, csak ugye mivel hamarabb volt,ráadásul 1 hónapja kaptuk meg kb, mindenki nagyon emlékszik rá.Lehet ha 1 év múlva kaptuk volna a videókat a Syndicate-ről nem tűnne fel senkinek a hasonlóság.
14.
14.
Hubert Cumberdale
#12: Most azt mondod, hogy rajtam és egy két emberen kívül senkinek nincs annyi IQ-ja, hogy felfogja, ez nem koppincsolás és nem hasonlítgatja össze a két játékot? Mert nekem konkrétan ezt sikerült levennem a mondanivalódból. De javíts ki, ha tévedek, csak mert azt mondod, hogy annyi az összehasonlítás oka, hogy egymás után jön a játék. Viszont ez nem az értelmes gondolkozásra utal. És ezt nem kötözködésből mondom, csak tényleg nem értem a dolgot.
13.
13.
Dante
#10: Nem vitázni akarok csak sztem DzungelCsirke jól írta...mindkét játék cyberpunk stílusjegyeket visel sőt a Deus Ex-nek még a 2 fő színe is az arany és a fekete ami a cyberpunkban is elég hangsúlyos.

A két játék összehasonlításáról meg sztem nincs értelme beszélni...ezzel az erővel visszanyúlhatunk a Ghost in the Shell-ig és akkor azt világot próbálják másolni sok éve, bár nekem sztoriban még semmi sem múlta felül.

Az új Syndicate sztem jó lesz ha más miatt nem is de a "business is war" szlogen ebben a kinézetben izgalmas történetet takarhat...
12.
12.
LtK
#11: Lehet több helyről lopott a Deus Ex, viszont ezek szépen össze voltak gyúrva és lett belőle egy jó játék. Na és ezek után jön most a Syndicate ami lehet, hogy ugyanúgy máshonnan lop, de mivel ők is majdnem ugyanazzal a recepttel dolgoztak, és a Deus Ex hamarabb volt, ahhoz fogjuk hasonlítani. A másik meg, hogy lehet nem tűnne fel sok mindenkinek a hasonlóság ha nem most ömlesztenék a videókat róla,de mivel most jött ki ezért, igen. Szóval fogadd el, hogy szerintünk ez hasonlít rá.A játék maga pedig videók alapján jó lesz szerintem.Magyarul, nem szarozta le senki.
11.
11.
Hubert Cumberdale
#10: akkor a felhozott példát is lehet szidni, mert abban sem volt semmi újítás. zár feltörés? mű végtagok? nem létező fegyverek? nagyon egyedi.... a világ is ismerős... honnan is? Az appleseedből pl. vagy bármelyik másik filmből, meséből vagy játékból, ami a jövőben játszódik. Egy tipikus jövőképet használt a deus ex, és a syndicate sem rugaszkodott el tőle nagyon. ennyi a közös.
10.
10.
Mortis
#7: Én most írtam talán másodszor. :)

Azért hoztam fel a Deus Ex-et, mert aktuális s egyébként sincs túl sok hasonló alapötletre építkező játék.
Ne írd már, hogy nem lehetnek újítások...sci-fi világ, szóval a lehetőségek körülbelül végtelenek, még az mellett is, hogy az alapfelütés adott.

8: Cyberpunk? Gondold át újra.
9.
9.
giga321
Én várom nagyon sok szeretettel.
8.
8.
DzsungelCsirke
#7: Ne izgulj, ez fog menni ezentúl. Ahogy az MMO a legtöbbeknek megállt a WoWnál, úgy a cyberpunk világról is mindenkinek a Deus Ex fog eszébe jutni... Bár legalább ebben az esetben az alapanyag jó.

Lényeg a lényeg, reméljük nem lesz mindenki butus, és húz le egy játékot csak azért mert hasonló világban játszódik.Talán a már tucattá hajtott fantasy szerepjátékok helyett kapunk pár sci-fit is.
7.
7.
Hubert Cumberdale
#4: Ezt nem unjátok még? Annyi köze van a deus ex-hez, mint annak a dead space-hez. Ilyen a science fiction világa. Ezt sem lehet végtelenségig újításokkal bélelni. Nem mintha a deus ex-ben sok olyan dolog lett volna ami tényleg újdonság. kb. semmi.
5.
5.
Quent1n
Így egy videon nézve a régit meg az újat a régi továbbra is jobban tetszik :)
4.
4.
Mortis
Még mindig egy lebutított Deus Ex-nek tűnik, ami számomra egy kicsit sem pozitív...
3.
3.
Vopesz
Nem is tudom, nekem ebből csak az jött le, hogy egy nagyszerű stratégia-rpg-akció keverékből csináltak egy csőfps-t. Ezt inkább elhallgattam volna. Amennyiben viszont az új Syndicate is hasonló lesz, visszaszívom, de eddig sajna csak lineáris lövöldözést mutattak belőle.
2.
2.
Sewray
Már az első videó óta a várólistám élén van ez valami kegyetlen jó lesz !!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...