DICE: nem portolunk meglévő játékokat Wii U-ra

A Battlefield-széria fejlesztői is látják, mekkora lehetőségek vannak a Nintendo jövőre érkező új konzoljában, de már előre leszögezték, hogy nem készítik el a meglévő játékaik Wii U-s változatát. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy tutira nem játszhatunk a Battlefield 3-mal az új rendszeren.

A svéd DICE inkább előretekint, semmint olyan játékokat hozzon el a jövőben Wii U-ra, amit eleve más platformra terveztek. Nem áll szándékában a meglévő játékait átportolni az új konzolra.

"Mi minden új platformot megnézünk magunknak, szóval most már belekóstoltunk a Wii U-ba, néztük, mit tudunk kezdeni vele, de jelenleg egyetlen játék sincs tervben" - mondta Patrick Liu a Metro magazinnak.

A figura szerint a Wii U állítólag delejesebb ugrásnak számít a PlayStation 3 és az Xbox 360 után, amiatt is vonzó platform, hogy könnyű rá portolni, de a csapat inkább olyasmivel szeretne előrukkolni, ami sokkal érdekesebb technológiai lépésnek számít.

"Nagy Nintendo-rajongónak vallom magamat. Csak néztük mit lehet kihozni a Wii-ből. Olyasvalamivel jövünk ki, ami igazán kihasználja a konzol irányítását, és amíg nem lesz egy ragyogó ötletünk, aminek köze lesz az új kontrollerhez, addig nem hiszem, hogy bármi értelme lenne, hogy egy meglévő játékunk másik verziójával rukkoljunk elő, amely szinte ugyanolyan, mint másutt." Nem lesznek portok, amivel a DICE készül, az teljesen új játék lesz.

"Valószínűleg nem lesz Battlefield 3 ezen a platformon, mivel a Wii U még annyira messze van" - vonta le Liu a konklúziót.

24 komment - szólj hozzá!