HWSW: Óriási veszteséggel zárt a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az idei pénzügyi év során másodszor volt kénytelen változtatni év végi előrejelzésein a Nintendo, miután a szeptemberben véget ért hat hónapot a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A vállalat láthatóan továbbra is bízik a karácsonyi szezonban, a 3DS-ből márciusig még mindig 16 millió darabot akar eladni.

A Nintendo szekere továbbra is nehézkesen döcög. A vállalat gyengeségeit először a 2012-es pénzügyi év első negyedében, az április-június közötti időszakban sikerült számszerűsíteni, mikor a japánok először könyvelhettek el veszteséges negyedévet elsősorban a Nintendo 3DS gyenge teljesítménye miatt. Bár a konzol árát drasztikusan csökkentették a nyár végén, ez egyelőre legfeljebb csak a költségeken érhető tetten, miközben a Wii és a DS értékesítése is egyre lassul.

A Nintendo nem túl rózsás eredményeit a japán Nikkei szellőztette meg a tegnapi nap folyamán, a hírre - miszerint a kiotói konzolgyártó a tervezett 55 milliárd helyett 100 milliárd jen veszteséggel zárt - a vállalat részvényárai 7,5 százalékot estek. Ma reggelre megérkeztek a hivatalos számok is: az áprilisban kezdődött pénzügyi év első felében éves viszonylatban 40,6 százalékkal, 215,7 milliárd jenre zuhant a Nintendo árbevétele, miközben az üzemi vesztesége 57,3 milliárd jenre rúgott a tavalyi év hasonló időszakának 54,2 milliárd jenes profitjával szemben.

A Nintendónak óriási veszteséget okoztak az árfolyamváltozások is - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

15.
15.
Lordnekroseth
Valójában az Európai piacra gondoltam a lemaradással, és pontosabban inkább arra, hogy sokan magában a konzol témában sem jártasak, nemhogy megtudják különböztetni, hogy ez Nintendó termék, vagy Xy.

És legfőképp a céközönség igen eltérő az általános játék piaci célközönségtől. Mint a Cod Bf és a Wow ot alapul véve a céközönség nem éppen az amire az ember gondol mikor azt mondják játék.
Manapság a legtöbb ember ha meghallja, hogy valaki játszik, kapásból lekicsinyítően arra gondol,hogy játszik mint a gyerekek.
Pedig a legtöbb mai gamer merem állítani, hogy már tizenévesen warcraft 1-2 zött és az szöges ellentétben áll pl azzal amit egy Mario-s stílusú, Nintendós valóban gyerekek témájára készített játék képvisel.

Márpedig a legtöbb gamer ha mégis tisztában van nagy vonalakban a konzollal,akkor is kapsából ez a stílus jut eszébe a Nintendó ról és mégcsak a közelébe sem megy. Aminek a másik oka az, hogy nagyon elenyésző a múltja pl Európában. Még, ha mostanában azért még be is hoznak már szabadabbon.
14.
14.
Kumite
#13: http://www.nintendolife.com/news/2011/10/nintendo_posts_70_billion_yen_net_loss_in_past_quarter

"There's no need to write Nintendo off just yet, though: although its cash assets have decreased in this quarter, it's still sitting on some ¥591 billion of cash and deposits."
13.
13.
givi6
#12: O_O Egész jó eredmények...
Nekik aztán tényleg lesz tartalékuk a nehéz időkre...
12.
12.
Kumite
#11: "Nem azt mondom, hogy senki sem veszi, vagy hogy nincsenek nyereségeik a játékaikból, vagy a konzoleladásaikból, de eltörpülnek a Bf3, és Cod, vagy Gow eladásai mellett"

Ez esetben neked is erősen javaslom az alábbi link átnézését, mielőtt újra számadatokkal próbálkoznál:

http://www.vgchartz.com/worldtotals.php

Világ Top 50 összegezve

14 olyan cím, amiben Mario szerepet kap a 25 év alatt
9 Wii cím (Mariokkal együtt)
9 DS cím (Mariokkal együtt)
4 X360 cím
2 PS3 cím

Legjobban fogyó Wii játék: Mario Kart Wii - 28,6 millió
Wii Play - 28 millió
New Super Mario Bros DS - 26 millió
...[kihagytam pár 2x milliós DS és/vagy Wii címet)
New Super Mario Bros Wii - 22 millió

CoD Black Ops X360 + PS3 összesen(!!!) (PC kevesebb, mint másfél millió, nem fért bele a top 50 PC-be, nincs adat) - 23 millió

... [rengeteg kihagyva]...
PS3 exkluzív első helyezett: Gran Turismo 5 - 6,6 millió
...[kihagyás]...
Uncharted 2 : 4,9 millió
God of War 4,05 millió
11.
11.
givi6
Tényleg borzasztóan állnak, és ezen nincs mit magyarázni, amíg a box és a ps3 nagy csatát vív, addig ezek a szerencsétlen jamcsik keservesen próbálkoznak valami olyan árut piacra dobni, amit meg is vesznek : P
Én mindig is szidtam a Nintendo-t, most sem leszek vele kedves, nem tudnak olyan konzolokat, gépeket építeni, ami kitűnne a többi közül, az exklúzívokkal már nem fogják meg [annyira] az embereket, manapság már nem olyan menő a Mario, se a többi Casual őrület, és ráadásul még a multiplatformos buliból sem kapnak meg mindent, hála a múlt hibáinak...
Nem azt mondom, hogy senki sem veszi, vagy hogy nincsenek nyereségeik a játékaikból, vagy a konzoleladásaikból, de eltörpülnek a Bf3, és Cod, vagy Gow eladásai mellett,
ez a helyzet áll fönt, egy 2-3 éve, valószínűleg még javítani fognak...
10.
10.
fojesz
#5: A tényleges veszteség 100 milliárd jen felett volt, viszont ebből kb. 50 milliárdot leírtak az árfolyamváltozások miatt, így jött ki az 57 milliárdos üzemi veszteség.

#7: A pénzügyi év nem feltétlenül egyezik meg a naptári évvel, jelen esetben áprilisban kezdődik az új év, és jelenleg a 2012-es üzleti évben vagyunk.

#9: A versenyben összességében még nem maradtak le, de jelenleg nincsenek túl jó helyzetben. Persze a Wii és a DS eladásainak csökkenését lehet magyarázni azzal, hogy régi konzolokról van szó, ami aggasztóbb, hogy az új generációval szemben is sokan szkeptikusak: a 3DS teljesítményét ugye ismerjük, és sok rossz pletykát hallani a Wii U kapcsán is.
9.
9.
Lordnekroseth
Es még nagyobb veszteséggel fog jövőre. Hihetetlenül lemaradtak a versenyben.
8.
8.
Kumite
#6: Ez alapján:

http://www.vgchartz.com/worldtotals.php

A világ eddigi fizikai, nem digitálisan elérhető játékeladásai alapján a 25 év alatt készült top 50-ben 13 olyan cím van, amiben a Mario név szerepel...
+ Super Smash Bros. Brawl (Wii), amiben szintén benne van, tehát összesen 14 cím.

Így már érted?
7.
7.
lolman598
az első beklezdésnél az nem 2011 akart lenni véletlen?
6.
6.
bernyi
Amennyit nyertek a wii-n, abból most eltűnt egy jókora darab egy kvarcjátékon. Nem tudom, most sírjak, vagy röhögjek, bár valszeg velem van a baj, mert még mindig nem látom miért dobna az eladáson most egy olasz vízvezeték-szerelő :|
5.
5.
Kumite
#3: Valójában "csak" 70 milliárd jen a veszteség fél év alatt (926 millió $), a 100 mrd a Nikkei előrejelzése volt. Ha jól értelmezem a külföldi oldalakat:
"The company posted a net loss of ¥70.27 billion ($923 million) this morning, in a report covering the first six months of the fiscal year ending on September 30th."

Természetesen ez nem sokat szépít.
De a Karácsony és egy klasszikus Mario + egy Mario Kart érkezése remélhetően nagyon meg fogja dobni az eladásokat. Persze pozitívba már nehezen fognak zárni márciusig...
4.
4.
fojesz
#3: nem, az első félévre vonatkozik.
3.
3.
sEcret
az 55 és 100 milliárd az évre vonatkozik. bár nincs mit rajta szépíteni, sajnos.
2.
2.
Kumite
Sajnos az előrejelzéseik alapján márciusi évzáráskor lehet az első veszteséges évük, amióta a Donkey Kong arcade játékot útnak indították.
Nem csak a 3DS korábbi gyenge eladásai viselik meg a céget, hanem a nagyon erős jen is.
Szerencse, hogy van annyi tartalékuk, hogy jópár ilyen veszteséges évet kihordhatnak a saját lábukon.
A karácsonyi Mario dömping még nagyon megkavarhatja a lapokat, nem hiszem, hogy létezik ember, aki meg tudja jósolni, hogy mennyit visznek majd Wii-ből és 3DS-ből.
1.
1.
credit goes to Facebook... apple konzolnak csinálja a helyet a piacon? hehe :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...