HWSW: Óriási veszteséggel zárt a Nintendo

Az idei pénzügyi év során másodszor volt kénytelen változtatni év végi előrejelzésein a Nintendo, miután a szeptemberben véget ért hat hónapot a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A vállalat láthatóan továbbra is bízik a karácsonyi szezonban, a 3DS-ből márciusig még mindig 16 millió darabot akar eladni.

A Nintendo szekere továbbra is nehézkesen döcög. A vállalat gyengeségeit először a 2012-es pénzügyi év első negyedében, az április-június közötti időszakban sikerült számszerűsíteni, mikor a japánok először könyvelhettek el veszteséges negyedévet elsősorban a Nintendo 3DS gyenge teljesítménye miatt. Bár a konzol árát drasztikusan csökkentették a nyár végén, ez egyelőre legfeljebb csak a költségeken érhető tetten, miközben a Wii és a DS értékesítése is egyre lassul.

A Nintendo nem túl rózsás eredményeit a japán Nikkei szellőztette meg a tegnapi nap folyamán, a hírre - miszerint a kiotói konzolgyártó a tervezett 55 milliárd helyett 100 milliárd jen veszteséggel zárt - a vállalat részvényárai 7,5 százalékot estek. Ma reggelre megérkeztek a hivatalos számok is: az áprilisban kezdődött pénzügyi év első felében éves viszonylatban 40,6 százalékkal, 215,7 milliárd jenre zuhant a Nintendo árbevétele, miközben az üzemi vesztesége 57,3 milliárd jenre rúgott a tavalyi év hasonló időszakának 54,2 milliárd jenes profitjával szemben.

A Nintendónak óriási veszteséget okoztak az árfolyamváltozások is - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

15 komment - szólj hozzá!