HWSW: Óriási veszteséggel zárt a Nintendo

Az idei pénzügyi év során másodszor volt kénytelen változtatni év végi előrejelzésein a Nintendo, miután a szeptemberben véget ért hat hónapot a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A vállalat láthatóan továbbra is bízik a karácsonyi szezonban, a 3DS-ből márciusig még mindig 16 millió darabot akar eladni.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#15
Valójában az Európai piacra gondoltam a lemaradással, és pontosabban inkább arra, hogy sokan magában a konzol témában sem jártasak, nemhogy megtudják különböztetni, hogy ez Nintendó termék, vagy Xy.

És legfőképp a céközönség igen eltérő az általános játék piaci célközönségtől. Mint a Cod Bf és a Wow ot alapul véve a céközönség nem éppen az amire az ember gondol mikor azt mondják játék.
Manapság a legtöbb ember ha meghallja, hogy valaki játszik, kapásból lekicsinyítően arra gondol,hogy játszik mint a gyerekek.
Pedig a legtöbb mai gamer merem állítani, hogy már tizenévesen warcraft 1-2 zött és az szöges ellentétben áll pl azzal amit egy Mario-s stílusú, Nintendós valóban gyerekek témájára készített játék képvisel.

Márpedig a legtöbb gamer ha mégis tisztában van nagy vonalakban a konzollal,akkor is kapsából ez a stílus jut eszébe a Nintendó ról és mégcsak a közelébe sem megy. Aminek a másik oka az, hogy nagyon elenyésző a múltja pl Európában. Még, ha mostanában azért még be is hoznak már szabadabbon.
#14
#13: http://www.nintendolife.com/news/2011/10/nintendo_posts_70_billion_yen_net_loss_in_past_quarter

"There's no need to write Nintendo off just yet, though: although its cash assets have decreased in this quarter, it's still sitting on some ¥591 billion of cash and deposits."
#13
#12: O_O Egész jó eredmények...
Nekik aztán tényleg lesz tartalékuk a nehéz időkre...
#12
#11: "Nem azt mondom, hogy senki sem veszi, vagy hogy nincsenek nyereségeik a játékaikból, vagy a konzoleladásaikból, de eltörpülnek a Bf3, és Cod, vagy Gow eladásai mellett"

Ez esetben neked is erősen javaslom az alábbi link átnézését, mielőtt újra számadatokkal próbálkoznál:

http://www.vgchartz.com/worldtotals.php

Világ Top 50 összegezve

14 olyan cím, amiben Mario szerepet kap a 25 év alatt
9 Wii cím (Mariokkal együtt)
9 DS cím (Mariokkal együtt)
4 X360 cím
2 PS3 cím

Legjobban fogyó Wii játék: Mario Kart Wii - 28,6 millió
Wii Play - 28 millió
New Super Mario Bros DS - 26 millió
...[kihagytam pár 2x milliós DS és/vagy Wii címet)
New Super Mario Bros Wii - 22 millió

CoD Black Ops X360 + PS3 összesen(!!!) (PC kevesebb, mint másfél millió, nem fért bele a top 50 PC-be, nincs adat) - 23 millió

... [rengeteg kihagyva]...
PS3 exkluzív első helyezett: Gran Turismo 5 - 6,6 millió
...[kihagyás]...
Uncharted 2 : 4,9 millió
God of War 4,05 millió
#11
Tényleg borzasztóan állnak, és ezen nincs mit magyarázni, amíg a box és a ps3 nagy csatát vív, addig ezek a szerencsétlen jamcsik keservesen próbálkoznak valami olyan árut piacra dobni, amit meg is vesznek : P
Én mindig is szidtam a Nintendo-t, most sem leszek vele kedves, nem tudnak olyan konzolokat, gépeket építeni, ami kitűnne a többi közül, az exklúzívokkal már nem fogják meg [annyira] az embereket, manapság már nem olyan menő a Mario, se a többi Casual őrület, és ráadásul még a multiplatformos buliból sem kapnak meg mindent, hála a múlt hibáinak...
Nem azt mondom, hogy senki sem veszi, vagy hogy nincsenek nyereségeik a játékaikból, vagy a konzoleladásaikból, de eltörpülnek a Bf3, és Cod, vagy Gow eladásai mellett,
ez a helyzet áll fönt, egy 2-3 éve, valószínűleg még javítani fognak...
#10
fojeszModerátor
#5: A tényleges veszteség 100 milliárd jen felett volt, viszont ebből kb. 50 milliárdot leírtak az árfolyamváltozások miatt, így jött ki az 57 milliárdos üzemi veszteség.

#7: A pénzügyi év nem feltétlenül egyezik meg a naptári évvel, jelen esetben áprilisban kezdődik az új év, és jelenleg a 2012-es üzleti évben vagyunk.

#9: A versenyben összességében még nem maradtak le, de jelenleg nincsenek túl jó helyzetben. Persze a Wii és a DS eladásainak csökkenését lehet magyarázni azzal, hogy régi konzolokról van szó, ami aggasztóbb, hogy az új generációval szemben is sokan szkeptikusak: a 3DS teljesítményét ugye ismerjük, és sok rossz pletykát hallani a Wii U kapcsán is.
#9
Es még nagyobb veszteséggel fog jövőre. Hihetetlenül lemaradtak a versenyben.
#8
#6: Ez alapján:

http://www.vgchartz.com/worldtotals.php

A világ eddigi fizikai, nem digitálisan elérhető játékeladásai alapján a 25 év alatt készült top 50-ben 13 olyan cím van, amiben a Mario név szerepel...
+ Super Smash Bros. Brawl (Wii), amiben szintén benne van, tehát összesen 14 cím.

Így már érted?
#7
az első beklezdésnél az nem 2011 akart lenni véletlen?
#6
Amennyit nyertek a wii-n, abból most eltűnt egy jókora darab egy kvarcjátékon. Nem tudom, most sírjak, vagy röhögjek, bár valszeg velem van a baj, mert még mindig nem látom miért dobna az eladáson most egy olasz vízvezeték-szerelő :|
#5
#3: Valójában "csak" 70 milliárd jen a veszteség fél év alatt (926 millió $), a 100 mrd a Nikkei előrejelzése volt. Ha jól értelmezem a külföldi oldalakat:
"The company posted a net loss of ¥70.27 billion ($923 million) this morning, in a report covering the first six months of the fiscal year ending on September 30th."

Természetesen ez nem sokat szépít.
De a Karácsony és egy klasszikus Mario + egy Mario Kart érkezése remélhetően nagyon meg fogja dobni az eladásokat. Persze pozitívba már nehezen fognak zárni márciusig...
#4
fojeszModerátor
#3: nem, az első félévre vonatkozik.
#3
az 55 és 100 milliárd az évre vonatkozik. bár nincs mit rajta szépíteni, sajnos.
#2
Sajnos az előrejelzéseik alapján márciusi évzáráskor lehet az első veszteséges évük, amióta a Donkey Kong arcade játékot útnak indították.
Nem csak a 3DS korábbi gyenge eladásai viselik meg a céget, hanem a nagyon erős jen is.
Szerencse, hogy van annyi tartalékuk, hogy jópár ilyen veszteséges évet kihordhatnak a saját lábukon.
A karácsonyi Mario dömping még nagyon megkavarhatja a lapokat, nem hiszem, hogy létezik ember, aki meg tudja jósolni, hogy mennyit visznek majd Wii-ből és 3DS-ből.
#1
Törölt felhasználó
credit goes to Facebook... apple konzolnak csinálja a helyet a piacon? hehe :)