Square Enix: kevesebb eladás, több profit

  • Írta: InGen
  • 2011. november 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Befutott a Square Enix első féléves pénzügyi jelentése, s a helyzet a korábbiakkal szemben most nem olyan vészes: habár összességében kevesebbet játékot adott el a kiadó, a profit még jelentősen nőtt az előző időszakhoz képest. Persze ez köszönhető a mobiloknak is.

A Square Enix most hozta nyilvánosságra az áprilistól szeptemberig tartó félév pénzügyi eredményeit, melyek szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest az eladások 15 százalékkal, 57,516 milliárd jenre csökkentek, a cég profitja mégis 115 százalékkal, mintegy 3,704 milliárd jenre nőtt. Ez egyrészt a Deus Ex viszonylag jó eredményének, valamint a mobilos, webes és közösségi hálós sikereknek köszönhető.


A Deus Ex: Human Revolutionből összesen 2,18 milliót szállítottak le eddig a boltokba, melyekből Észak-Amerikába 800 ezer példány jutott, míg a maradék Európába ment. A játék egyébként október 20-án jelent meg Japánban, így onnan még nincs adat.

Az Obsidian által alkotott Dungeon Siege III nem teljesített valami fényesen: összesen 820 ezer darabot szállítottak le a boltokba, így kérdéses, hogy egyáltalán nullszaldós lehet-e a projekt. A Dragon Quest 25th Anniversary Collection, ami kizárólag Japánban jelent meg, és kizárólag Nintendo Wii-re, eddig 350 ezer példányban található meg a boltokban.

A Square Enix ügyvezetője, Yoichi Wada is tudja, hogy ezek nem éppen fényes eredmények, de úgy véli, jelenleg ez most az újjáépítés ideje a cégnél, és remélik, hogy 2013 márciusára régi formájukban térhetnek vissza, addig ugyanis 10 új saját cím bevezetését tervezik.

3.
3.
biohazard rex
#1: Új tomb raider? :D
Bár a CD, azért ők adják ki és abból is lesz lóvé!
2.
2.
csete1
#1: Azért azt ne felejtsd el, hogy a Just Cause 2-őt is ők csinálták, és olyan profi munka lett, hogy nem tudok felállni előle már hetek óta :)

És ha jól tudom ők fejlesztik a Just Cause 3-mat is
1.
1.
Lordnekroseth
Hát a Ds3 nagyon gyenge volt az ízlésemnek. A dragon questet nem adták ki pc re. Az FF 14 amit vártam egy darab szar, amit beharangoztak hogy ingyenes, de azért meg kell venni, aminek értelme nicns, ha ők maguk is azt monják szar, de még kipróbálni sem tudod, hogy az e.
Talán egyedül a D Ex volt ami igazán sikeres volt.
De a jövőbeli projekteket nézve elég borzalmasan csinálják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...