Padlón volt a Lionhead a Microsoft előtt

  • Írta: InGen
  • 2011. november 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Az ember azt gondolná, hogy viszonylag jól mehet egy olyan cégnek, ami a Black & White-hoz és a The Movieshoz hasonló klasszikusokat készített. De nem. Egy volt alkalmazott beszámolója szerint ugyanis a Lionhead szó szerint a padlón volt, mielőtt a Microsoft felvásárolta.

A Fable 2 és Fable 3 egyik grafikusa, James Duncan beszélt arról, hogy a Lionhead állítólag már korábban is vevőt keresett, de a Black & White és a The Movies megjelenése után, 2006-ban már végleg letérdelt volna a cég, ha a Microsoft nem vásárolja fel: "Szó szerint az első munkanapom volt, amikor a Microsoft megjött és azt mondták, hogy megvesznek minket. A Lionhead gyakorlatilag a padlón volt, szükségük volt a segítségre. Jó hangulat lett az irodában, és a cégnél sokan nagyon megkönnyebbültek."


Duncan úgy gondolja, hogy azokból a nehéz időkből, amin a Lionhead akkor átesett, csak egy olyan, viszonylag erős kéz tudta kivezetni őket, mint a Microsoft. Ezek mellett pedig volt még egy fegyvere a fejlesztőcsapatnak, s ez Peter Molyneux: "Amit nem lehet megtagadni Peter Molyneux-tól, hogy egy fantasztikus szónok és nagyon jó motiváló, egy olyan ember, aki fel tudja spanolni az embereit, aki bejön egy új ötlettel, és simán eladja azt neked."

Duncan szerint Molyneux egy igazi kincs a Lionhead számára, s a játékiparnak több hasonló emberre lenne szüksége.

8.
8.
Griffin
#4: De a Fable 3-nál az a fejlesztgetés nem igazán jött össze...
7.
7.
Extol
Ez happy end! Sok sikert nekik, többet mint ami volt.
6.
6.
vytros
#4: Így van, Molyneux szerintem egy nagyon pozitív szereplője a játékiparnak, öröm lenne vele egy irodában dolgozni :)
4.
4.
drakecsaj
#2: Lehet hogy olyan mint egy kíváló politikus, de a főnököknek kéne tőle tanulniuk, ahelyett hogy szívatják az embereiket. Jobb egy olyan embernek dolgozni aki inspirálni, biztatni és motiválni tud, nagyobb kedvet ad ezzel a munkához.
Ráadásul Molyneux egyik legjobb tulajdonsága a játékiparon belül, hogy igyekszik újítani, mindig fejleszteni egy magasabb szintre. Persze, szokott sokat ígérgetni de most őszintén: ki nem?

3.
3.
Argetlam
Új Black & White-ot akarok :'(
2.
2.
vuliem
"Amit nem lehet megtagadni Peter Molyneux-tól, hogy egy fantasztikus szónok és nagyon jó motiváló, egy olyan ember, aki fel tudja spanolni az embereit, aki bejön egy új ötlettel, és simán eladja azt neked."

Igen, olyan mint egy kiváló politikus.
1.
1.
attila4545
Hogy aztán megcsinálják a Fable 3-at ami egy rakás szar volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...