Padlón volt a Lionhead a Microsoft előtt

Az ember azt gondolná, hogy viszonylag jól mehet egy olyan cégnek, ami a Black & White-hoz és a The Movieshoz hasonló klasszikusokat készített. De nem. Egy volt alkalmazott beszámolója szerint ugyanis a Lionhead szó szerint a padlón volt, mielőtt a Microsoft felvásárolta.

A Fable 2 és Fable 3 egyik grafikusa, James Duncan beszélt arról, hogy a Lionhead állítólag már korábban is vevőt keresett, de a Black & White és a The Movies megjelenése után, 2006-ban már végleg letérdelt volna a cég, ha a Microsoft nem vásárolja fel: "Szó szerint az első munkanapom volt, amikor a Microsoft megjött és azt mondták, hogy megvesznek minket. A Lionhead gyakorlatilag a padlón volt, szükségük volt a segítségre. Jó hangulat lett az irodában, és a cégnél sokan nagyon megkönnyebbültek."


Duncan úgy gondolja, hogy azokból a nehéz időkből, amin a Lionhead akkor átesett, csak egy olyan, viszonylag erős kéz tudta kivezetni őket, mint a Microsoft. Ezek mellett pedig volt még egy fegyvere a fejlesztőcsapatnak, s ez Peter Molyneux: "Amit nem lehet megtagadni Peter Molyneux-tól, hogy egy fantasztikus szónok és nagyon jó motiváló, egy olyan ember, aki fel tudja spanolni az embereit, aki bejön egy új ötlettel, és simán eladja azt neked."

Duncan szerint Molyneux egy igazi kincs a Lionhead számára, s a játékiparnak több hasonló emberre lenne szüksége.

8 komment - szólj hozzá!