Már készül az új 3DS-es The Legend of Zelda

Mit új, gyakorlatilag az első, hiszen a júniusban megjelent The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D csak egy remake volt, az igazi 3DS-exkluzív epizódot még hegesztik a Nintendónál. A játék készültét maga Eiji Aonuma erősítette meg egy portugál gamer lapnak, a londoni Zelda-koncert előtt.

A júniusban megjelent The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D a Nintendo 3DS első és egyúttal eddig az egyedüli olyan játéka, amiből több mint 1 millió példányt adtak el világszerte. Ha minden jól megy, a Zelda-sorozat visszatérésére nem is kell sokat várnunk: Eiji Aonuma, a sorozat fejlesztésének vezetője megerősítette, hogy készül az első epizód, amit már kifejezetten a 3DS-re terveztek.

Merthogy az Ocarina of Time remake volt, abból is a jobbik fajta, de végső soron azoknak, akik játszottak az N64-es eredetivel, nem mutatott annyi újdonságot. Érzi ezt a Nintendo is, Aonuma szerint ugyan fontolgatják a cégnél, hogy egy második klasszikust is átültetnek a 3D-s kütyüre (lehet találgatni, melyiket), a következő 3DS-es Zelda-játék már egy vadi új rész lesz, ami persze sok olyan elemet tartalmaz majd, amivel találkozhattunk a korábbi epizódokban.

Aonuma a MyGames nevű portugál lapnak árulta el egyébként ezeket az infókat, mikor Londonban, a Zelda-sorozat huszonötödik születésnapja alkalmából koncertet rendeztek a cím tiszteletére.

9 komment - szólj hozzá!