Már készül az új 3DS-es The Legend of Zelda

Mit új, gyakorlatilag az első, hiszen a júniusban megjelent The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D csak egy remake volt, az igazi 3DS-exkluzív epizódot még hegesztik a Nintendónál. A játék készültét maga Eiji Aonuma erősítette meg egy portugál gamer lapnak, a londoni Zelda-koncert előtt.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#9
#8: Egyetértünk. :)
#8
#7: Hello,

Én nem tartom valósnak azt, hogy az N nem akar megújulni.

Hardver oldal:
Kihoztak anno egy cserélhető kazettás hordozható gépet, amit ma Game Boy-ként ismer a világ (nem ők találták fel a cserélhető kártyás hordozható gépeket, de nem hiszem, hogy sokak tudják, hogy mi az a MicroVision...). Kihoztak egy Game Boy Advance-ot, ami már egy SNES erejével bírt zsebben. Majd kihoztak egy kagyló formájú gépet, amit anno mindenki szidott, nem értették, miért lenne jó 2 képernyő, és egyébként is csak parasztvakítás az, hogy ebből az egyik érintős. 150 millió eladott DS és majdnem 700 millió eladott DS játék nem igazolta a szkeptikusokat és/vagy a hatereket.
NES: gondolom senkinek nem kell mondani, hogy mekkora újítás volt, csak úgy, mint a SNES. Kihozták anno az N64-et, analóg karral, mellé a Super Mario 64-et. Azóta mindkettő iparági standard lett, a SM64 előtt nem tudták a fejlesztők, hogy mit kezdjenek a nagy 3D külső nézetes világban és ahhoz mekkora pluszt ad egy analóg irányításmód. Game Cube nem lett sikeres, elismerem. Wii... Gondolom nem kell leírni, hogy a motion gaming mekkora újítás volt... 3DS: vergődött, tény. DE: árvágás óta csúcson jár, az érdeklődés alig esik iránta. Jobban teljesített ugyanazon időszak alatt, mint a DS, azaz DS-hez képest jobban fogy úgy, hogy mellette az előd gépből is heti 100-et eladnak a 3DS-ses 250 ezer mellé világszerte.
Ez még csak a hardver!!!

Szoftver: nem fogok ilyen hosszasan sorolni. De aki szerint nem újítás egy újabb Zelda cím, az ugyan hasonlítsa már össze a korábbi Zeldákat az újakkal. Játszd már végig a NES-es Mario Brost, majd a Mario 64-et, majd a Mario Galaxy-t, ami előtt a Paper Mario valamelyik részét se hagyd ki, Browsers Inside Story, Mario and Luigi SuperStar Saga, Mario RPG: Legend of the seven stars és még képzelj el ide egy végeláthatatlan felsorolást, mindegyik játék más, új, újító.
Komolyan, mintha azt mondanátok, hogy a BF3 nem hoz újdonságot, mert lövöldözni már Doom-ban is lehetett, a Quake meg jó online-ozni.
Vagy az új Zeldát fikázókkal kapcsolatban: azért mert ugyanaz a főszereplő és a végcél, még nem jelenti, hogy a játék ugyanaz lenne? Ennyi erővel elég lenne a világnak egyetlen fps (lövöldözni lehet benne fegyverekkel), egyetlen auóverseny, rpg és passziánsz, hogy a kártyajátékokat is "teljesen" lefedjük.

Wii U: csak azért nem látják az emberek, hogy újítás, mert a konkurencia beelőzte a tablet kategóriával (2007-ben már tudták, mit csinálnak, a világ még a tabletekről sem tudta, hogy létezik). Tény. Az, hogy mekkorát üt majd, meglátjuk jövő karácsony után. Addig kár is találgatni.


Annyit írhatnék még, de már így is nagyon hosszú lett a komment. Lényeg: azt mondani, hogy a Nintendo nem újít, az egyik legnagyobb hülyeség. A játékipar újításainak legnagyobb része a nevükhöz tartozik, és ha továbbra is úgy csinálják a dolgokat, ahogy eddig, a nevükhöz is fog tartozni továbbra is.
#5
#3: Köszönjük Tomika, ülj le, 1-es!
#4
Már várom!
#3
#1: Szerintem a zöld emberke megmenti a falusiakat meg a csaját valamitől tök föölösleges mégegyet kiadni van belőle elég
#2
Nem akartak 2 remake-et egymás után kiadni Zeldából, így inkább csinálnak egyet a kettő közé ;) Szóval kb 99%, hogy 3 Zeldát legalább kapni fog a 3DS az élete során.

Bár nem erről szól a cikk, de igazából 3 cím van, ami már 1 millió feletti:
Nintendogs + Cats
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Super Street Fighter IV: 3D Edition
#1
ez miről szl amugy?