Masszív pletykazuhatag a GTA V-ről

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 5.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykák érkeztek a GTA ötödik részéről, ám ezúttal minden eddiginél konkrétabb infókat kaptunk. Természetesen nem biztos, hogy mindennek tényleg van valóságalapja, de érdemes átfutni az anyagot, sok érdekességről, feltételezett változtatásról lesz szó benne.

Bár a GTA V-ről még néhány alapvető információt, például a platformlistát sem tudjuk biztosan, a pletykák folyamatosan érkeznek a játékról. Most éppen egy PlayStationnel foglalkozó brit magazin munkatársa szellőztetett meg egy igen masszív anyagot: állítása szerint ők már hétfőn láttak a játékból fél órát, amiről legközelebb az embargó miatt csak januárban írhatnának - sebaj, gondolta, névtelenül feltett az internetre mindent. Szurkoljunk, hogy nem csak a levegőbe beszél!

Mivel az infók elég sok területet érintenek, ezért az átláthatóság kedvéért zanzásítva írunk le mindent - fent pedig egy magát Rockstar-alkalmazottnak nevező úriember jóvoltából láthatjátok a játék feltételezett térképét:

  • A játék abszolút kiprésel az Xbox 360-ból és a PlayStation 3-ból mindent, és bár csupán Los Santosban és könyékén kalandozhatunk, csak maga a város legalább négyszer akkora, mint a GTA IV Liberty Cityje. A környező vidék hatalmas, 15 perc autózásba telik a belvárosból kijutni, a vadon mellett farmok, szélturbinák, olajfinomítók veszik körbe a metropoliszt. 
  • Rengeteg NPC lesz a játékban, csak az olajfinomítónál 100 nem játékos karakter tevékenykedik, mindenféle gépet használnak, rakodnak a teherautókra. A városban kocogó, gyúró, költöző, autómosó, kerítésjavító embereket láthatunk, a rendőrök is mindig dolgoznak. Az erdőkben campingeket találni, itt a tábortűznél fiatal srácok vedelnek és táncolnak, máshol pedig bringások keresztezik az utunkat. (Az erdő állítólag még a Red Dead Redemptionnél is szebb látványt ígér.)
  • A főszereplőnk egy harmincas évei elején járó afroamerikai srác lesz.
  • Az animációkon sokat fejlesztettek, a lövöldözés megváltozott, a mászás, az úszás, a gurulás és a csúszás élethűbb lett, sőt az újratöltésen is finomítottak a készítők.
  • Sokkal több megmászható elem kerül a játékba.
  • Lesznek állatok is, a kutyáktól kezdve a szarvasmarháig mindennel összefuthatunk, de egyelőre nem világos, hogy bánthatjuk-e őket - ha igen, arra sokan ugorni fognak, az tuti.
  • Ha már a közvélemény provokálásáról van szó: repülők is lesznek a játékban, akár bele is vezethetjük őket a toronyházakba.
  • Sokkal több belső helyszín lesz: elmehetünk majd bevásárlóközpontba, egyetemi kollégiumba, a rendőrségre, kórházba, sőt a csatornarendszerbe is lejuthatunk egy küldetés során, ami végül parázs jet ski-s üldözésbe torkollik majd.
  • Az autók tuningolhatók és javíthatók lesznek.
  • A randizást kivették a játékból, mobilunk viszont lesz a küldetésekhez például.
  • A fegyverarzenál szokványosnak mondható, de kapunk pikánsabb darabokat, például lángszórót és távirányítással robbanó aknát is. Most már bármilyen tárgyat felvehetünk, és fegyverként használhatjuk őket - egy múzeumban például a kiállított kardokat is magunkévá tehetjük.
  • Érdekesség, hogy kilyukaszthatjuk a kocsink tankját, majd a csíkban szétfolyatott benzint meggyújtva robbanthatjuk fel a járgányt.
  • A korábbi minijátékokat kivették, lesz helyettük kosárlabda, súlyemelés, szkander, fogadás, ketrecharc, triatlon, mindenféle vízi verseny, sziklamászás és báziugrás is - többek között persze.
  • A karakterünket testreszabhatjuk megint, a ruhánkat lecserélhetjük és kigyúrhatjuk magunkat.
  • Rablós küldetések lesznek.
  • Gyerek NPC-k viszont nem.
  • Az embereket élőpajzsként használhatjuk.
  • A rendőrök sokkal élethűbben viselkednek, ha nincs zsaru a környéken, gyilkosság után nem fognak azonnal kőrözni. Komolyabb helyzetben füst- és könnygázgránátot használnak, kutyákat küldenek ránk és rohamfelszerelésben érkeznek - akár az épületekbe is követnek, ránk rúgják az ajtót, ha elbújunk.
  • Ide tartozik, hogy az ajtók zárhatók, akár el is barikádozhatjuk magunkat.
  • A főszereplő fejlődik attól függően, hogy milyen eszközöket, fegyvereket és járműveket használunk.
  • Bizonyos fegyverek testreszabhatók, mások otthon is elkészíthetők.
  • Az egyik küldetésben összefuthatunk a GTA-sorozat egy nagyon fontos alakjával.


Még egyszer mondjuk: mindez egyelőre csak pletyka, remélhetőleg hamarosan biztosabb forrásból is kapunk infókat!

134.
134.
flight
#133: hát szerintem kijön xbox360-ra is,vagyis remélem,de aztmondták igen,a gta-4et am talán azért nem bírta mert nem HD tv-én játszottad.Én nekem sem bírja a sima tv-m pl a Fifa 12-t sem.
133.
133.
gabesz222
tényleg nem értem hogy fog ez elfutni xbox 360-on ha a város négyszer nagyobb lesz mint liberty city ugyanis már azzal is megyűlt a baja és grafikában is sokkal rosszab volt mint pc-n a gta4
nem lepett volna meg ha már csak az új xboxal adják ki...
132.
132.
Wolverine
Tény hogy jobbat tenne a játéknak egy új város ami eddig még nemvolt, de amerikán belül, hisz az a bűnözés szülőhazája, és mellesleg amerikával a legeladhatóbb a játék és ezt a fejlesztők is nagyon jól tudják. A Rockstar meg mivel amerikai illetőségű cég, így biztos maradnak is hazájuknál. De emberek sztem nem a külsőségekbe kéne belekötni h milyen az emberünk meg hol játszódik, hanem h milyen lesz az egész teljességében...én pl abszolút messze állok a hiphop világtól és nem kedvelem, de a san andreassal anno rohadt jókat játszottam, mert élvezetes volt és egy idő után már pont leszartam h egy fekával megyek és az egész játék gettó stílusban megy...szal ennyit erről.
131.
131.
aruha
#130: XD XD azért egy jóó Londoni vagy Moszkvai játékot meg lehetne csinálni....vannak érdekes helyszínek...vagy Ausztráliában !! Fordított közlekedéssel,sivatag,kengurúk, hosszú kamionok,vonatok,van mindenhol kihívás bőven
130.
130.
simon 555
#128: nem értem mit vagytok oda néhányan a más városért?
én pl el nem tudnám képzelni Amerikán kívül a játékot.szerintem nagyon gagyi hatása lenne...
szerintem pont Amerika az a hely ahol tökéletes a játék.Most képzeljétek el pl Kínában mondjuk Pekingben vagy Japánba Tokyoban.ott még autós üldözés sem pálya mert annyi ember lenne az úton...
129.
129.
X-Master
Én életemben nem tudtam volna elképzelni, hogy fekákkal bandaháborúzok és countryzenét hallgatok, de a San Andreas megmutatta, hogy milyen jó. A Rockstar annyira profi, hogy bármit meg tud csinálni úgy, hogy szerethetővé tegye. Sosem szeretem, ha valamit kivesznek egy játékból, de ezt a randizásos dolgot nem sajnálom. SA-ban is idegesített amikor mindig futkozni kellett a nőkhöz amikor nyugodtan kocsikáztál valamerre. Helyette viszont annyi plusz lesz, hogy bőven feledteti a dolgokat.
128.
128.
givi6
Tényleg nincs miért aggódni, a gta 5 10000 az 1000 ből, hogy jó lesz,
de számomra kissé aggasztó, hogy ez is Amerikában játszódik !!!!
Miért nem lehetne mondjuk egy Ázsiai város, vagy aminek és személy szerint örülnék, ha Párizsban játszódna, vagy esetleg, Moszkva, ill a Nico fiatal kori lakhelyén egy faluban... Nico visszaér családjához, ahol szintén borzasztóan mennek a dolgok ....
127.
127.
kopic
#120: Nyugi! Tuti hogy az lesz! A Rockstarban még sosem csalódtunk, és nem is fogunk! Amúgy is a GTA minden egyes része fantasztikus, és ez is az lesz! Bizots hogy túl fogja szárnyalni a 4.részt!
126.
126.
kopic
125.
125.
AssaX
124.
124.
AssaX
Nekem mindegy milyen kartert irányítok majd szóval mindegy hogy fekete vagy teher. Nekem mondjuk a karakán kelet európai Nicko Bellick tetszett.
Nekem a GTA San Andreas is tetszett meg az nagyon amerikai rész volt :-) .
Onnantól mar unalmas volt a helyszín lásd GTA IV Liberti city (New York) de legalább kelet europai bűnöző . Most GTA V helyszín San Andreas és valószínűleg egy latin Mexikói Páncsós 7 gyerekes család apa lesz xD de ez érthető is mert Los Angelesben sok spanyol ajku van ez az amerika feeling uncsi picit de mégis ez adja a GTA hangulatát elvisz amcsi földre de érdekes lett volna egy más helyszín is pl...: Európa csak Ázsia nem képzeljetek el GTA Új-Delhi.
Ez az én véleményem mindegy is nekem mindegy csak jöjjön mar ki .
és a rasszistáknak üzenem egyenlöseg testvériség stb..: tudjatok
További szép estet minden GK tagnak és nem tagnak a világon :-)
123.
123.
aruha
#121: Én Vin Diesel-el ! DE NEM MA ! XD
122.
122.
SSJ Gábriel
"repülők is lesznek a játékban, akár bele is vezethetjük őket a toronyházakba."
Szeptember 11. xD
121.
121.
kiskenguru
Én Michael Madsennel szeretnék nyomulni Los Santosban.
120.
120.
aruha
#119: Ez a játéksorozat a mindenem....bízok bennük h nagyonfasza lesz az új GTA
118.
118.
kopic
#117: OFF: Visszajelölnél ismerősnek ?:)
117.
117.
aruha
#116: am nemtom láttátok-e de a Trailerben a menekülő feka csávó eléggé "csúnya" kialakítású volt..
116.
116.
SütiMester00
nem vagyok rasszista de valamiért nem szeretném hogy megint fekete karakterünk legyen.
115.
115.
aruha
#111: ja aztán egész nap csak vedelne és sörhasa lenne XD
114.
114.
dzsiádzsó
#113: Ebben szinte biztos vagyok!
Májusban nem mert akkor jön a másik R* gamma is, szóval nem fognak magukkal konkurálni, ellenben egy GTA-nak ezt az egyet leszámítva tökmindegy mikor jön eladja magát mindig.
113.
113.
Yanez
Hát igen,legalább már az évet tudnánk,hogy mikor jelenik meg a stuff.Remélem van rá esély,hogy még 2012-ben!
112.
112.
ernestke
Nekem Nico Beliccel semmi bajom nem volt szerintem maradhatna ö a főhős,már csak azért is mert megnézném kigyúrt meg elhizott srácként egyaránt.Habár eltudnák képzelni egyToni Montana karaktert is,kajak Al Pacino pofával:))
111.
111.
CM Richie
Egy Ír jó lenne főhősnek... mondjuk egy John Mclain forma:)
110.
110.
vincze1211
Nem kell egyből rasszistának lenni.Ha figyelmesen olvastátok volna a cikket, rájönnétek, hogy valójában ezek pletykák.Amúgy én nem sok fekete főhősnek tűnő emberkét láttam a trailer-be, szal én ezt se venném készpénznek.Viszont sok érdekes infó van itt.Ha a randizást tényleg kivették, annak annyira nem örülök, de elviselem.De ez a fejlődő karakter, meg az okosabban megoldott mindennapok jó ötletnek tűnnek.Na majd meglátjuk.Már egy megjelenési dátumot kérnék :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...