Januárban leállnak a LEGO Universe szerverei

Alig egy év telt el a megjelenése óta, de a LEGO máris bejelentette, hogy nem folytatja tovább a LEGO Universe nevű MMO üzemeltetését. A vállalat szerint felhasználói bázisa ugyan van, de nem sokan fizetnek a játékért, így hosszú távon nem éri meg számára a program fenntartása.

A Gazillion az utolsó pillanatban adta át a LEGO Universe üzemeltetésének jogait az építőkockákat gyártó LEGO Groupnak, s bár az MMO-ra akkor nagy várakozásokkal tekintettek, alig egy év után mégis leállítják a játékot. A dán vállalat szerint 2012. január 31-én kapcsolják le a szervereket, s bár a LEGO Universe tisztességes felhasználói bázissal rendelkezik, ez önmagában még nem elég.

Hiába a 2 millió játékos ugyanis, a legtöbbjük nem akar pénzt költeni az alapvetően ingyenes program kiegészítőire, ami tulajdonképpen nem meglepő, hiszen a többségük valószínűleg fiatalabb gyerek, aki ezt nem teheti meg. Ezek után nyilván a LEGO-nak sem éri meg fenntartani a játékot, a bezárás közvetlen következménye még pedig, hogy a 115 főt foglakoztató Play Well Studios is lehúzza a rolót.

A LEGO Group szerint a döntés a Warner Bros. Entertainmenttel kötött megállapodásokat nem érinti, a Traveller's Tales LEGO-játékai (így az új Harry Potter és a Nintendo-exkluzív LEGO City Stories) gond nélkül készülhetnek tovább.

13 komment - szólj hozzá!