Jövő hónapban válik ingyenessé a Lineage II

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 24.
  • Hír
Link másolása
Az Innova bejelentette, hogy a Lineage II: Goddess of Destruction decemberben vált free-to-play üzleti modellre Európában. A lokalizált változatok 2012 elején szép sorban napvilágot látnak majd (magyar nyelvűről persze nincs hír). A Lineage II mindmáig stabil közösséggel bír, s most még több játékoshoz jut el.

Az ingyenessé váló Lineage II persze tekintélyes kiegészítést is kap az örömhír mellé, új tartalmaknak örülhetnek a hét éve előfizetéses rendszerben működő MMORPG rajongói. A játék viszonylag kicsi, de mégis stabil bázissal büszkélkedhet, mintegy félmillió felhasználója van jelenleg.

Az Innova követi a trendet és sok más hasonló cím mellett ők is free-to-play jövőt szánnak az online szerepjátéknak, bevételeiket mikrotranzakciókkal szeretnék növelni. A készítők bejelentették, hogy még ebben az évben, december folyamán megtörténik az átalakulás. A hírre új játékosok tömege vándorol majd a játékba, remélhetőleg még hosszú ideig élvezhetjük a mély lehetőségekkel kecsegtető MMO-t.

17.
17.
Lordnekroseth
Tényleg a full ost-t le lehet valahonnan szedni..? évek óta keresem -_-
16.
16.
Lordnekroseth
Számomra a probléma az, még ha ingyenes is és a játék fantasztikus is, hogy túl rég óta kint van. Ebben a fázisban már véleményem szerint nem érdemes újonnan belekezdeni, a csűcsra jutáshoz RENGETEG idő kell, pláne eredetin.

A másik, hogy valóban nem hiszem, hogy valaki egy másik mmo-ról átáll 5-6 év játék után, egy olyan játékba ami éppen kimenő száriában van. Már ha szabadezt mondanom. Tudom ez sokaknak nem fog tetszeni, de ez az igazság. Nemhiszem, hogy maguk a fejlesztők is máshogy gondolnék, mint felesleges fejleszteni egy már 7 éves játékot. És szerintem is fölösleges.
Sokan sokkal inkább fizetnének 2-3 szor anyit mint a wow havi díja, ha kijönne az l3 egy kurva szép motorral, mint egy feltuningolt grafikájó,de jó játékkal játszanak ingyen, ami még max 2 évig bírja, mert addigra istentelenül elvaul,pláne, ha majd az új gernhez hasonlítjuk mint pl gw2.

És ezeket tényleg nem lehúzásból mondom, csupán ez a véleményem. És valószínű mivel ingyenes lessz kipróbálom pár hétre, de nemhiszem, hogy le tud ragasztani a gép elé mint pl az Atlantika tudott a saját korában.
15.
15.
Ident
#13: IL az C6 :P Én sajnálom hogy kihagytam a kezdeteket, de akkor még CS-vel játszottam és így is majd egy évébe tellett havernak hogy rávegyen hogy ugyan próbáljam már ki :)
14.
14.
Ident
#11: Sry duplaposzt :S A grafika. Szintén csak azt tudom mondani, hogy nagy nyílt terepek vannak tereptárgyakkal, Ha teli aggatnának mindent, nem 14 GB lenne a játék, hanem 150 GB :) Ezt felfoghatjuk egyfajta kompromisszumnak is. A játék gépigénye nem nagyon változott az elmúlt évek során, mindig elég hozzá egy éppen alsó processzor (1 magos P4 3,0 GHz-en még mindig megy, mit megy? Szalad! :)) gép és egy közép/alsó kategóriás videókártya (gt7700) . Ami nagyon kell neki az az SSD meghajtó, ami talán jövő tavasztól barátibb áron lesz már a polcokon.
Térjünk akkor vissza megint a GoD grafikájához. Elég szépen feltupírozták, még az előző Hi5 krónikához képest is, mindig alakítanak valamit a grafikán. Látványosak az új skill effektek és mindamellett szépek is. Maga a látványvilág nagyon egyedi, nem látsz ehhez hasonlót, csak max. az egyik klónjában, amiben még a karakterek is hasonlítanak, csak nem ennyire kidolgozottak. Videókat már most lehet nézegetni róla ha nincs alkalmad kipróbálni még az új krónikát. Továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki bátran. Sajnos nincs akkora tudásbázisa angol nyelven mint a WoW-nak (ami van már mondhatni elavult), de fórumokon és persze ingame a játékosok tudnak segíteni, itt nem rágnak mindent a szájába az embernek ingame magas szinten, én személy szerint az új krónika infóit cirka két hét folyamatos böngészéssel (orosz, koreai, angol) oldalakról szedtem össze és még van ami így sem tiszta, de az már inkább end-game, 85-ig nem sok gondom lesz :) Ez tényleg egy olyan játék, hogy ha elkezded és megszereted, akkor ha abbahagyod és mással játszol, egy idő után megint elő fogod venni és így tovább :D
13.
13.
Donpedro
#12: Én C3-mal kezdtem anno, mégis az Interlude a kedvencem (c5) :P
12.
12.
Ident
#11: Abban igazad van hogy nem egy kimondottan casual játék, de figyelembe véve a korábbi krónikákat, nagyon elment arrafelé. GoD-dal valószínűleg még nem játszottál. Mindent mutat nyíllal, a térképen és a quest logodban is jó a leírás. WoW-al Lineage 2-t nagyon nem kéne összehasonlítani, köszönő viszonyban sincsenek egymással :) L2-ben szinte bárhol és bárkit megölhetsz, akár a saját party társadat is (jó is amikor a ts a ctrl gomra van bindelve xD), ez egy PvP játék, annak ellenére, hogy vannak benne bossok meg bekerült most rengeteg új küldetés (2. kasztváltó megvan max. 3-4 óra alatt lvl 1-ről, viszont kicsit belassul a játékmenet B-grade-től). WASD-nek L2-ben semmi értelme, nagyon ritka amikor a piacosoknál kell használni a nyilakat mert nem tudsz merre kattintani :) WASD-s játék után annyival rosszabb, hogy mindig nyomkodom a space-t hogy ugráljak :D De ez egy ilyen játék.

Interlude szerintem annyira nem volt túl jó, csak túl van hypeolva, mert a tőrösöknek Kamaeltől átalakították a lethal rendszerét. Gladik megettek mindenkit (fő korszaka volt ez ugye a kedves DanielDefo-nak) és volt még pár negatívum számomra, de mondjuk úgy hogy ez az én szubjektív véleményem, necróról ekkor rerolloltam craftos törpére, az meg ette a mage-eket, persze ha utolértem őket :D Szóval ilyen vegyes dolog volt nekem IL. Talán mindenkinek az a krónika tetszik a legjobban amiben kezdte a játékot, vagy ilyesmi.
11.
11.
Lordnekroseth
Egyébként hihetetlen mekkora vérfrissítés történt a játékkal grafikai téren, DE meg kell hagynom, hogy a játék elején borzalmasan idegesítő a kezelési rendszer több év wasd után, a terep sík totálisan lapos és kietlen, de a textúrák élesek elég zavaró.

Ugyanakkor a játékélmény kárpótolna, de teljesen noob ölő a game. Még wow ban is kibaszott nehéz egy noob helyzete ennyi év content után, de ott inkább csak 85 ön van gond. Itt viszont nemtudod merre menj, mit kéne csinálj, hol keresd a storit.

A másik, hogy kurva nehéz elszánnia magát az embernek egy ilyen öreg mmo valjátszania,pláne, hogy most jön ki sok új ahol az elsők közt lehet, mintsem a már lassan 7+ éve játszókkal vegye fel a versenyt. Elég riasztó.

Én többek között,nemtudom milyen kaszt lennék,mert mindig azt hallom ez a kaszt ilyen op az a kaszt azért jó és az ember szivesen játszana xy-t de fél szar lessz.
10.
10.
noswear
#9: Szerintem az egyik legjobb krónika az interlude volt viszont azt nem àrt tudni hogy ha egy jàtèk nem fejlődik akkor könnyen unalmassà vàlik... A nagyobb szint ès új cuccok elèrèsèvel semmi gond Nincs ebben az előző krònikàk jò munkát is végeztek..szàmomra eddig a klassz balanceval volt problémám néhány kasztot elengedtek a többi meg le volt szarva ès számomra ez a krónika a jòl megszeretett l2öt hozzá Vissza szebb és jobb újjìtàsokkal ...várom ès kíváncsi vagyok 5ève jàtszok ès öszintèn kíváncsi vagyok....
9.
9.
Donpedro
#7: Áhá, így már értem, köszi a részletes választ. (Ne szidd az Interlude-ot, milyen jó is volt az. :) Nem voltak még benne ilyen túlzás-szagú dolgok mint az S80 grade, 85 szint, stb...)
8.
8.
Ident
#4: Voltaképp egy új játék lesz az új krónika, meg nem is, kicsit feltupírozott grafikával (de még mindig unreal 2.5 engine). Ami gyengepont ebben a játékban az a HDD. Nagyon visít egy középkategóriás (mondjuk egy OCZ Vertex) SSD-ért :) Próbáld ki ha kijött az új krónika, hidd el, tetszeni fog ;) Mint fentebb írtam elég sokan hagyják ott a játékot különféle okokból, leginkább 2 fő indokuk van: esély az új szerver dominálására és sokan jelezték hogy mivel átvitték az eddigi EU szervert az USA-ba, jelentősen nőtt a latency, ami 2-3 mp-es késést is jelent, ami PvP során nagyon nem előnyös (itt jobb a WoW technológiája - non delayed actions).
7.
7.
Ident
#3: Az Innova egy orosz cég, ők üzemeltetnek Oroszországban jelenleg is elég sok játékot, mindent free-to-play modellel, köztük a Lineage 2-t is (l2.ru - 14 szerverük üzemel). Hozzájuk tartozik még a 4game is, ami a technikai hátteret biztosítja. Ez eredetileg egy privát szerver volt, de gondoltak egy nagyot és a koreai anyacégtől megvették a licenszt, így indult az első szerverük, náluk már kb. 1 hónapja az új krónika, a Goddess of Destruction van és fejlesztik is. Ami még jó és egyben frusztráló is lehet: saját anticheat rendszerük van. Ennek a neve Frost. Hogy miért lehet frusztráló? Mert egy rootkit és turkál a gépen, folyamatosan nézi hogy megy-e valami bot program és bannol ha észlel egyet. Egyes pletykák (!!!) szerint a böngészők előzményeiben is keres és ha talál olyan hivatkozást ami ismert cheat/bot oldal, akkor is bannol, de ismétlem ez csak pletyka, egyáltalán nem biztos. Én mint legit player nem is félek tőle :) És miért Innova lesz az EU-ban? Mert egyszerűen kivonul az NCWest európából (tök mindegy miért), akinek 2 szervere maradt már csak és az amerikai piacra fókuszálnak, de a Naia szervert meghagyták, csak átvitték az USA-ba, de EU időzónával. Kb. ennyi a történet.

Félmillió saccra kb. jó, de kevés ha a tört szervereket is bele akarjuk vonni. Lássuk mennyi official szerver van világszerte:
- Korea
- Indonézia
- USA
- Japán
- Oroszország
és hamarosan újra EU szerte.
Szóval legyen az a félmillió mondjuk 2 és fél millió a privátosokkal (beleértve azokat is akik officialt hagyták ott különféle okokból) megspékelve, akik legalább 20-30%-a fog ezentúl "eredetin" játszani :)
Remélem hogy magyarra ez a játék sose lesz lefordítva, nagyon hülyén hangzana benne minden :D ( beszélő sziget, halk völgy, holdfény őrszem, nyomk rád egy erőt, meg egy szél sétát xD )
Nemcsak törtről fog felfrissülni a játékos bázis, hanem ott lesznek a visszatérők az NCWest szervereken (ott már november 23 óta ingyenes, de csak nov. 30-án lesz az új krónika), illetve a most áthelyezett Naia eddigi EU szerverről több százan rerollolnak az Innova EU szerverein majd, simán otthagyják a 85/80/80/80 karijukat elég sokan. Amit meg is tehetnek, mivel megmarad és bármikor visszatérhetnek hozzájuk.
Mivel rengeteg új dolog lesz és ez volt az első igazi MMO amivel el kezdtem játszani, 1 hónapja már lemondtam a WoW előfizetésem is, amit 2 hónapja még nem tudtam volna elképzelni még legalább fél évig, de a 4.3 sem biztos hogy érdekelni fog élesben. A Lineage 2 valóban egy olyan játék ami elragadó, egyedi (még az új krónikával is, ne hallgassatok azokra akik siratják hogy meghalt, mert én már játszottam GoD-dal és semmi gond nincs vele, hosszú idő óta a legjobb kieg, simán veri azt az agyonajnározott hulladék Interlude-ot) és nem lehet megunni ha valakinek egyszer bejött. Én már csak azt remélem, hogy nem lesznek tele a szerverek olyan "privátosokkal" akik a fórumokat spammelik manapság, tele feszkóval és minden mondatban amit írnak fellelhető a fck, wtf, kid, kiddo és hasonlók (szóval retardáltak). Jó lesz ez :P
6.
6.
Lordnekroseth
az , hogy fél milló azt jelenti, hogy vagy 2-3 milla még van törtön.
5.
5.
goblinfing
ennél nagyobb fos nincsen
4.
4.
Lordnekroseth
Nálunk minden kb 10 edik ember ezzel játszik törtön.....ők azt mondják, hogy már lassan 7 éve nyomják és ők tényleg nem úgy játszanak mnit a legtöbb wow os...mert ők mindennap azzal játszanak és nem mással.

Nemhiszem, hogy sok ember 5-7 éves karaktereit othagyná amibe több ezer órát ölt. Nem úgy mint a wowban 100 órákat.

Amúgy szupermegajó dolog hogy ingyenes ,lett, bár nekem a játék már öreg, de respekt és tisztelet a játék előtt ez egy korszakalkotó játék volt a kategóriájában.
3.
3.
Donpedro
Nagyon fain MMORPG az L2, nekem sokkal jobban tetszett mint a WoW. Most hogy ingyenes lesz mégjobban érdekelne, csakhát ugye az offi szerverek 1x-esek, ott mire valameddig eljut az ember, ehh...

Amúgy mi ez az Innova ami a hírben van emlegetve? Nem az Ncsoft a fejlesztő és a kiadó is? :]
2.
2.
volkornka
+ törtön is van szerintem min. százezer, aki gondolom rögtön átmegy.
1.
1.
Stranger
Félmillió azért elég jó. :D Sok MMO-val még csak 10 ezren sem játszanak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...