A Valve számára nem probléma a kalózkodás

  • Írta: InGen
  • 2011. november 28.
  • Hír
Link másolása
Örülünk, hogy egy főként PC-vel foglalkozó cég nem azért sír, mert a kalózkodás tönkreteszi az üzletét, hanem éppen az ellenkezőjét állítja. Gabe Newell szerint a Valve számára nem probléma a kalózkodás, és meg is magyarázza, hogy miért gondolja ezt.

Nos, a titok a Steam szolgáltatás minőségében keresendő: "Ha egy kalóz azt a lehetőséget kínálja neked, hogy 24/7, a világ bármelyik pontján, minden gond nélkül megszerezheted a játékot, miközben a legálisan eladott példányok régiózártak, három hónappal később jelennek meg az országodban, és csak a helyi téglagyárban lehet megvenni, akkor egész egyszerűen a kalózok jobb szolgáltatást kínálnak."


Gabe úgy gondolja, hogy a legtöbb DRM-rendszer rontja egy játék értékét azzal, hogy csökkenti a használhatóságot, vagy bizonytalanságot teremt a felhasználóban: "Az a célunk, hogy jobb szolgáltatást nyújtsunk, mint a kalózok, és ebben annyira sikeresek vagyunk, hogy mára a kalózkodás gyakorlatilag nem probléma számunkra."

26.
26.
Miseew
#25: Counter-Strike:Global Offensive ;)
25.
25.
adriano28
ez a kép az atp 3ból van?
24.
24.
KD
23.
23.
Extol
Rajtuk kívül még a Bethesda van hasonló véleményen. Ezért ők azok akiket becsülök és támogatom őket azzal hogy megvásárolom a termékeiket.
22.
22.
simon 555
jó dolog lenne ez a steam ha megérné NEM akciós játékot is venni.mert jelenleg egyáltalán nem éri meg újonnan megjelent játékot a steamen venni mivel drágábbak mint a bolti(LOL) és pont ellenkezőleg kellene lennie szerintem.ha már egyszer nem kapok dobozt,kézikönyvet és limeted kiadás esetében a fizikai tartalmat nehogy már drágábban árulják mint amihez ezek járnak...
21.
21.
Quent1n
#19: Bukott már be pár jó cím a gyenge eladásokba sajnos. Egyszerűen az a helyzet, hogy sokan már nem is mernek egyedit csinálni, multi nélkül meg aztán pláne. Én mindig azt mondtam, hogy az EU-ban nem engednék játékot forgalomba hozni demo nélkül. A PC-s eladásokról meg annyit, hogy nézz utánuk még a Skyrim-et is jobban viszik Box-ra és még PS3-ra is mint PC-re.... :(

Link: http://www.vgchartz.com/worldtotals.php?name=skyrim

A Steamről annyit, hogy a DVD lemezed viszont a tied nem tudják lenyúlni és lazán túlél téged, plusz NODVD azért elérhető a neten, hogy ne kelljen a lemezekkel szórakozni. Plusz nagyon szép a digitális kor eme vívmánya, csak sajnos hiányolom az árakban tapasztalható változást. Ha nem az akciókat nézzük, elég szép haszonnal adnak el egy játékot digitálisan, mert ugye se tervezési, se gyártási, se szállítási költségek nincsenek.
20.
20.
Quent1n
#18: A gameket szerintem nem azért törik mert népszerűek vagy sem hanem már csak szakmai kihívásból is. Én legalábbis biztos ezért tenném. Minél jobb egy védelmi rendszer annál inkább föl akarnám törni. :)
19.
19.
Grabowsky30+
Megmondom őszintén nagyon egyet kell hogy értsek Gabe-el! Még egy alsó gatyát is visszavihetsz a boltba ha nem tetszik 3napig egy játékot meg nem igazán vesznek vissza ugye. Az igényes munkák igenis megérdemlik, hogy megvegyék őket és szerintem ezeknek nincs is baja az eladásaikkal még pc-n se! Azok nyavajognak a kalózkodás ellen akik nem végeznek becsületes munkát kapsz egy marha hatásvadász renderelt trailert sok sok kamu ígéretet aztán kifizeted a 40 eurót haza viszed és azt mondod bazzeg mi ez a szar? Csodálkoznak ha az emberek nem akarnak valamiért látatlanba pénzt adni? Aztán a másik nagyon egyszerű, de szerintem nem elhanyagolható példa ami nálam nagyon a steam mellett szól és többek között azért is vettem meg itt jó pár játékot! 2011ben ne kelljen már berakni az installáló lemezt ha játszani akarok egy játékkal amit megvásároltam, könyörgöm!
18.
18.
attila4545
#6: Mert mindenki leszarta azokat a játékokat.Annyira nem volt piaca ,hogy a hackereket sem érdekelte.(nem warezolták volna le elegen ,hogy megérje feltörni,remélem érzed a történet iróniáját)
17.
17.
NereusLaceee
#13: csatlakozom az előttem szólóhoz!
16.
16.
Quent1n
Hát azért 3 hónapos csúszással nem gyakran szoktak kijönni játékok..és ez a téglagyári szöveg se nagyon állja meg a helyét a legtöbb helyen...

Ami tény, hogy a Steam nem egy olyan nagyon rossz dolog bár az euro=$ húzásukat én nem felejtem el nekik, de az akciók jók ez tény. Magáért a rendszerért annyira nem rajongok én abba nőttem fel, hogy nem kell semmilyen third party program, hogy egy játékkal tolhassam neten haverokkal, nekem ezek csak nyűgnek vannak.

Abba igaza van, hogy a kalózkodás ellen nem DRM-el kell harcolni (hacsak nem sikerül egy olyat alkotni amivel nem lehet mit kezdeni és ami nem zavaró a usereknek). PC-re extra fícsörök kellenek, mert pont a warez lehetőség miatt mindenki kétszer is meggondolja mire ad ki pénzt, ergo ha a PCs szektorból pénzt akarnak látni akkor tisztességes PC-re optimalizált játékok kellenek SUPPORT-al és egyéb extra dolgokkal. De egyelőre inkább a konzolok fele fordul mindenki és ott beszedi a pénzt a PC-s portot meg leszarja sajna :S
15.
15.
Mortis
Ha munkálkodni nincs is kedvük, de osztják az észt( persze most jó értelemben). Gyanítom, hogy csak a 'levegőbe' beszél és otthon igenis szidja a kalózok felmenőit.
14.
14.
Motig
és még tegyük hozzá hogy van amikor filérekért van a játék az már csak az extra cseresznye a habon.
13.
13.
drakecsaj
Mindez szép és jó, csak ne üljenek már a HL3-on, hanem adjanak róla valami életjelet (és persze adják ki minél hamarabb).
12.
12.
Berencsit
#9: ezen besírtam.... XD
11.
11.
mestermagyar
10.
10.
Hubert Cumberdale
Like a gazdag, dagadt fazonnak!! :D
9.
9.
LnB
#8: Ők a Steam helyett az Origin-t választják :D
8.
8.
randall13
És mi van az igénytelen játékosokkal, akiknek nem számít az se ha szarabb szolgáltatást kapnak?
7.
7.
shifteeh
#6: Mikor bejött a starforce 3, a Splinter cell: Chaos theory-val 424 napig gyaksziztak, mire sikerült feltörni. Ahhoz pedig nem kellett permanens internetkapcsolat.
6.
6.
Donpedro
Multis játékoknál szerintem senkit nem zavarna a DRM. Csak úgy halkan megjegyezném hogy a folyamatos internetkapcsolatot igénylő Ubi-féle rettegett DRM utolsó generációjával érkező H.A.W.X 2-őt a mai napig nem törték még fel, pedig már több mint egy éve megjelent.

Még szerencse hogy időben kisírták a játékosok hogy ne vigye ezt a vonalat tovább az Ubi ;)
5.
5.
Én azért egyetértek a Valve-val.
4.
4.
shifteeh
Félreértés ne essék, ez a cikk nem azért íródott, hogy a warezosok lelkiismeretét nyugtatgassa :D
3.
3.
vytros
Így van, minőség kell nem pedig szar játékot kiadni mert a védelmére költöttek de a fejlesztésére nem.
2.
2.
KENKILL
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...