Az Epic nem szívesen portolna PS Vitára

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A Gears of War fejlesztői nem érzik annak szükségességét, hogy minden új, apró platformon jelen legyenek termékeikkel. Mike Capps elnök azt is kifejtette, hogy jelenleg nem készítenek Vitára játékot, megvárják, hogy mennyire lesz elfogadott a Sony handheldje a nyugati piacon.

"Ez egy nagyon jó platform, de ott vannak a telefonok is, s ezekkel nagyon nehéz versenyre kelni. Tehát nem vagyok biztos benne, hogy a Vita sikeres lesz vagy sem, de remélem, nagyon jót tesz majd a videojáték-iparnak" - mondta Mike Capps, az Epic elnöke.

Annyi biztos, hogy a csapat jelenleg egyetlen vitás címen sem dolgozik, de még vizsgálja a technológiában rejlő lehetőségeket és azt, hogy tudják-e portolni az Unreal Engine-t az új kézikonzolra. Igaz, nem tudják garantálni teljes mértékben, hogy támogatni fogják-e a platformot. Üzleti szempont, hogy a technológiájuk kész-e a Vitára, más kérdés, hogy esetleg egy saját játékot készítenek-e rá. A portoktól szeretnének elzárkózni, ha lesz is valaha Epic-játék a Sony handheldjére, az teljesen önálló játék lenne.

Az Epic mindig is híres volt arról, hogy az új technológiákat gyorsan és első kézből támogatják. A Vita esetében viszont úgy jön le, hogy nagyon költséges és kockázatos az elsők között lenni, így várnak egy évet, mire kiforr. Hasonlóan jártak el az Xbox 360 esetében is, a Gears első részére is egy évet kellett várni a konzol startja után.

Capps szerint nincs szükség arra, hogy minden játék minden platformon napvilágot lásson. Például az Infinity Blade remekül működik iPhone-on, de nem működne mondjuk Xboxon. Oké, Kinecttel már más a helyzet, mégis úgy érzi, hogy jó a játék, ahogy van és ahol van. A silány portokat pedig mindenki utálja, legyen az PC-s vagy konzolos. Hiszünk neked, Mike!

5.
5.
#4: Egyetértek. 110 ezerből igazából már vehetek két aktuális konzolt is...vagy egy konzolt több játékkal...vagy 110-ből akár egy 60 ezer forintos 22-es LG full hd tv/monitort és egy xboxot 50-ért...szóval annyi lehetőség van amivel sokkal "jobb" cucchoz juthatsz hozzá ennyi pénzen...
2.
2.
Mathia$
Csak nem akarnak kockázatot vállani, ennyi.
Megértem őket több okból is, csak sajnálom, hogy nincs tervben egy EPIC játék Vita-ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...