Bezárt a GSC, nem lesz S.T.A.L.K.E.R. 2

Bár formálisan még nem jelentették be, a hírek szerint az ukrán GSC lehúzta a rolót, és így a S.T.A.L.K.E.R. második része sem készül majd el. Az infókat egy ukrán lap szállította, ezeket a fejlesztők először cáfolták, majd különböző fórumokon maguk is megerősítették, hogy vége van a csapatnak.

Az UkraNews szellőztette meg a GSC bezárásáról szóló híreket, az értesülésük szerint a tulajdonos, Sergei Grigorovich a minap egy megbeszélésen jelentette be, hogy a stúdió lehúzza a rolót, de az ott dolgozó 40-50 ember jövő februárig még kap fizetést. Arról megoszlanak a hírek, hogy mi állhatott a GSC bezárása mögött: egyesek szerint Grigorovich elégedetlen volt a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálataival, mások szerint az bökte a csőrét, hogy az ukrán hatóságok egyre inkább bele akartak szólni a GSC vezetésébe.

Először a csapat hivatalos Twitter-csatornáján cáfolták a híreket, később ezt az üzenetet eltávolították, és Dmitri Bourkovski, a GSC munkatársa már a saját profilján tweetelte ki, hogy "a GSC bezárt". A 1C Ukraine kiadó alkalmazottja, Sergey Galenkin a saját blogján erősítette meg a bezárásról szóló híreket, illetve hozzátette, hogy úgy tudja, a S.T.A.L.K.E.R. 2 óriási fejlesztési költségei okozták a stúdió végét, miközben a konzolos változatok kiadásáról egy céggel sem sikerült megállapodniuk a srácoknak. A GSC médiamenedzsere már új munkát keres egyébként.

Nem örülünk a hírnek, várjuk a hivatalos bejelentést!

30 komment - szólj hozzá!