Februártól ingyenes lesz az Aion is

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Az NCsoft bejelentette, hogy februárban az Aion nevű MMORPG-je is átáll a free-to-play üzleti modellre; nem titkoltan azért van szükség a váltásra, mert a játékkal egyre kevesebben játszanak, hiába érkeznek folyamatosan a tartalmi frissítések. A működtetést a Gameforge veszi át a cégtől.

Az Aion 2009-ben rajtolt el Európában, és a játéknak több érdekes jellemzője is akadt: játékmenetében kombinálta a PvE és a PvP játékelemeket, stílusában a szokásosnál is jobban a Távol-Keletet idézte (ami mondjuk a koreai NCsoft miatt annyira nem meglepő), miközben az első generációs CryEngine futott alatta, tehát a látványt sem érhette panasz.

Sokáig viszont az Aion sem húzta: az NCsoft a minap bejelentette, hogy 2012 februárjától az MMORPG free-to-play modellben utazik tovább, azaz a klienst bárki ingyen letöltheti majd és havidíj nélkül játszhat vele, a készítők csupán olyan apróságokért kérnek pénzt, amire egyébként is érdemes lehet költeni. A váltás Európában következik be először, a kiadó Gameforge brigádjával állapodott meg, aki segít levezényelni a folyamatot, és gondoskodik az üzemeltetésről is.

A Gameforge elárulta: az NCsoft azért döntött a váltás mellett, mert a játékkal egyre kevesebben játszottak az utóbbi időben - az ő feladatuk lesz, hogy ezen változtassanak úgy, hogy az az új és a régi játékosoknak egyaránt megfeleljen. A Gameforge már összeállított egy FAQ-t, amiben részletezi a változtatásokat, illetve jó előre leszögezte, hogy a jövőben is számíthatnak tartalmi frissítésre és támogatásra a játékosok.

A váltás pontos időpontjára még nem derült fény.

16.
16.
Adamknight
#10: Én is ott voltam XD, csak én Assassin-t csináltam :P, de egy idő után valahogy abbamaradt. Most meg nem érzek hozzá nagy kedvet, hogy kipróbáljam.
15.
15.
Stranger
#14: Ha sikeres lesz az ingyenes Aion, akkor szerintem ők sem fognak vacakolni. Anno a Lotro-nál is mondták, hogy jövedelmezőbb lett ingyenesen.
14.
14.
Lordnekroseth
Az SwTor nem rossz a maga nemében, de csak egy átmenet az új generációhoz és nem az első az új Gen ből. Az új játékok amik majd jönnek ki a következő 2 évben, mind szebbek lesznek, jobban animáltak, ugyanúgy lesznek rpg elemeik, mass effectes beszélgetések, amik befolyásolják a storyt és a világot a játékos körül. Valószínűleg csak mégjobban interaktívabbak lesznek az mmo-k ami nagyon jó, mert nagyon rájuk fért már a vérfrissítés.

Úgyhogy szerintem úgy 2 évig ne is várja senki, hogy az SwTor ingyenes lessz, addigra meg már késő lessz neki. Az Sw Galaxies sem lett ingyenes, csak nagyon későn már.
13.
13.
Ecneb
#12: mivel nem ez volt a tárgya a cikknek ezért bekaphatod hogy kötözködsz ;)
12.
12.
giga321
#11: Nem hinném hogy a benzin , kenyér , víz stb ingyenesek lesznek. :/
11.
11.
Ecneb
na egy ilyen hírre várok az old republic-ról is :) és de lesz, mivel minden ingyenes lesz, csak idő kérdése
10.
10.
IceColdKillah
Annak idején az Infinite Aion-on játszottam, csináltam egy lvl 55-ös Rangert. Nekem vagy 2 hónapot ért meg a játék, azután el is felejtettem... XD
9.
9.
Cooper911
Hurrá! Én a GW-vel toltam sokáig és kiváncsi voltam már erre is. Ki fogom próbálni.
Próbáltam a L2-t de egyrészt röhögörcsöt kaptam a 45fokos előredöntött derékkal történő futástól másrészt annyira nem tetszett.
8.
8.
[fUTURe:.
aki törtről átmegy majd eredetire szerintem visszavágyik oda ahol volt :D
ha van pénz, az biztosan könnyen fog érvényesülni.. de így bugok nélkül lehet megér egy próbát :D
7.
7.
Yetikee
Én is sokat játszottam törtön de az abbamaradt. Most tuti kipróbálom majd milyen az eredeti. És szerintem a legtöbb törtszerós is átjön majd.
6.
6.
Necreon
Egy ismerősöm tört szerveren játszik. A statisztika szerint többen játszanak ott, azon az egy szerveren, mint ahányan összesen az eredetivel.
5.
5.
szcsaba1994
#4: Elvileg február környékén várható a 3.0 is.
4.
4.
Stranger
#2: Ja, kijött a Vision trailer még 2009 végén és most egyenlőre alig hoztak be valamit. Pedig nem csak leírták, hogy ez meg az lesz, hanem megmutatták videóban. Persze lehetett valami félkész, de akkor is sok idő telt már el. 3.0-val jönnek a mountok, housing system, de ha jól tudom pl. úszás még mindig sehol.
3.
3.
Stranger
Tök jó, eddig nem játszottam vele olyan sokat, de ha már ingyenes lesz... Amúgy hack n' slash MMO-k nekem is jobban bejönnek most, Dragon Nest is nagyon jó. :D
2.
2.
Lordnekroseth
A Vindictus stílusának köze nincs az Aion hoz. Ez egy "tradicionáli" mmo míg az egyáltalán nem.

Az, hogy ilyen későn állnak át nem baj, inkább az a baj, hogy ugyanúgy mint a WoW ban, minden szarhoz rengeteget kell farmolni.
A légi csaták ötletesek, de kibaszottul nehezen irányíthatóak. A PvP nagyon jó LENNE, ha a skill és támadási animációk nem lennének félelmetesen bozalmasak mozgás közben.
A grafika nagyon szép ez tény, bár azért megjegyzem a Lineage 2 majd 10 éves és az új patchel már majdnem megközelíti az Aion szintjét. Én csak az Aion miatt vettem anno 220k ért gépet és uánna jól futott, de a pvp nél így is 4 fps em volt. Máshol meg 200. Kevés kaszt van, így elég kevesen tudnak igazán hozzájuk illőt választani.
A nagyon fantasztikus "future of Aion" nevezető trailerükben bemutatott dolgok sehol, amiknek amúgy is benne kelett vola már lennie.

Biztos vagyok rengetegen neki ülnek majd, de valóban? Ott van a Lineage 2 igyenes szintúgy, Az SwTor most jön ki. A wow nagy patch után mindenki készül MoP és gyűjti előre a cuccot a Monkjához. Eléggé muszály az embernek döntenie mivel is fog játszani, mert egy mmo ba nem lépsz be aztán lépsz át a másikba.
Előrendeltem a ToR-t és felraktam az L2 őt. De ha a Tor nem jön be, szerintem maradok a WoW nál amíg ki nem jön a Gw2. És szerintem rengetegen fognak így tenni.

Konklúzió : Hiába lessz ingyenes, akkora piac van most és választék, hogy valami igazán nagyszerű kontentet kell beletenni a játékba, ha akár ingyenesen is el akarják magukat adni. Valahogy az egész bűzik, hogy nem teljes jogú Nc game.
1.
1.
TryGun
Hát ennek örülök de szerintem ennél már vannak jobb internetes játékok is mint ez.
Ezt már vagy egy évvel ezelőtt kellett volna megtenniük mer már szerintem az új hack n slash mmo-k simán viszik a pálmát és ingyenesek is :D pl:Vindictus habár már nem játszok vele XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...