Búcsúzik a SW: Galaxies, jön az Old Republic

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 19.
  • Hír
Link másolása
Múlt héten a Sony Online Entertainment leállította a Star Wars: Galaxies szervereit, a nyolc évig futó MMO helyét - képletesen - a Star Wars: The Old Republic veszi át. A BioWare új játéka holnap rajtol el hivatalosan, a fejlesztők egy raklapnyi tartalommal készülnek a megjelenés után is.

A korábbi terveknek megfelelően a Sony Online Entertainment múlt hét pénteken leállította a Star Wars: Galaxies szervereit, a fejlesztők tűzijátékkal és X-szárnyúak parádéjával búcsúztatták a nyolc évig üzemelő MMO-t. A Galaxies 2003-ban indult el, a sajtó és a közönség körében vegyes fogadtatást kapott, aminek a hatására a SOE 2005-ben kénytelen volt alaposan átalakítani a játékot.

Két Star Wars viszont nem fér meg egy csárdában, nyilvánvaló volt, ha a Star Wars: The Old Republic elindul, a pénzügyileg nem túl fényesen teljesítő Galaxiesnak annyi lesz: a Sony Online ezért döntött úgy, hogy az MMO pályafutása véget ér, amit hónapokkal ezelőtt bejelentett - azóta a játékkal ingyen is lehetett játszani.

Jön az Old Republic

A Star Wars: The Old Republic hivatalos premierje holnap, december 20-án lesz, de az előrendelők már játszhatnak néhány napja az új MMO-val. A BioWare bejelentette, hogy a megjelenés utáni két nap úgynevezett "grace" periódus lesz: ez azokat érinti majd, akik előrendelték ugyan az Old Republicot, az early acces keretében játszhattak is a játékkal, de a végleges kódjuk nem érkezett meg időben.

 

Ők ezzel a lehetőséggel a megjelenést követő 48 órában gondtalanul játszhatnak tovább, utána kell aktiválni a végleges kódot, és ekkor élesedik a játék mellé járó 30 napos játékidő is. A BioWare azt javasolja egyébként, hogy az aktiválást mihamarabb ejtsék meg a játékosok, hogy az mindenképpen zökkenőmentes legyen.

Csak a kontent számít

A BioWare egyébként a CVG-nek adott interjúban elismerte, hogy a Star Wars: The Old Republic sikere nagyban függ majd a megjelenési után érkező tartalmaktól, a fejlesztőcég pedig komoly terveket dédelget az érdeklődés fenntartására. Értelemszerűen konkrétumokat nem hallhattunk, de ahogy azt a játék forgatókönyvírója, Alex Freed elmondta: folyamatos frissítésre van szükség, az MMO-k számára ez élet-halál kérdése.

18.
18.
Lordnekroseth
Összességében a Tera online nekem is jobbnak tűnik úgy általánosságban, De félek úgy végzi mint az Aion, hogy félkész.
Aionnal úgy 3 hónapig húztam, aztán borzalmasan fárasztó lessz. Kb mint wow 4 év után -_-
Nem nemhiszem, hogy a Gw2 hatással lenne a ToR-ra, túl nagy külömbséggel jelennek meg. Talán max anyi, hogy ha valakinek még tetszik 3-4 hónapig a game, de úgyérzi valami nem kóser, de kell neki egy lökés, max megadja azt a lökést.
Ahhoz, hogy valaki egy konkrét új mmo miatt othagyjon egy eddig játszottat, külön embertípus kell. A legtöbben fogják és 1-2 karakterrel játszanak 1 játékot. (ők a casual...akik a játékban "pró" nak tűnnek)
Én pl az Eq1 óta szinte minden Mmo-t kipróbáltam és játszottam, végülis a munkám része is valamilyen szinten, hogy az iparban bővítsem a látóköröm.

Az igazi vízválasztó az A titán lehet. Azért lehet, mert ha valóban fektetnek bele energiát és egyedi ötleteket, meg a tapasztalataik a wowból egy fantasztikusan szép motorba teszik egy igazi MÁR next gen játék születhet. Amíg pl a Gw2 az, csak megalapozza a next gent azzal, hogy a megfelelő irányba tolja.

És EZÉRT az övék minden elismerésem, mert mernek és mert akarnak újat és jobbat. Nem csak pénzt.
17.
17.
Gubi
#16: Hát a videó alapján szerintem teljesen különböző a két játék úgyhogy nem hinném hogy a GW2-n múlna a The Old Republic sikere vagy bukása.

Ma már elkezdhetnek azok is játszani akik nem előrendelték a játékot, kíváncsi vagyok mennyire fog megváltozni a létszám, meg hogy a várósorok mennyire tűnnek el.

Hidden Beks realmen játszok és ott délután már 100-200as, este pedig akár 600 fős várósorok is megjelentek. Úgyhogy az biztos, hogy sokan kíváncsiak a játékra. Meglátjuk mennyien maradnak majd itt az 1 hónapos próba után.
16.
16.
HerodPK
NA btw GW2 :http://www.youtube.com/watch?v=jXZwhJSQIxw
egyétek igyátok van itt minden cápaharapás bundás medvével meg vízipisztoly mobil hurkatöltővel...még a kis kar is ott van hogy tekerd csak enemy nem volt akit belegyömöszöljenek.....ha valakit ilyennel akarnak jatékra csábitani csak sirni tudok:S
15.
15.
HerodPK
Hát ja lassan lejár az early game acces...és még tobb server lessz....most is van vagy 30-30 van ahol 1h sor:)....és ezek csak az earlysok....szerencsére nekem nem kellet enyit varnom. a játék tényleg nagyon jo...a GW2 nem értem mire nagyzol.....én az aiont is szerettem...de GW nekem zéro......persze lehet én vagyok a 100 bol 1 aki nem ért valamit...akkor inkabb tera online...bar nem tudtam hogy mar tavasszal rajtol eu ban.....mert hirbol sem lehet elorendelni:)
14.
14.
czeto 2.0
hát a Guild Wars 2 a földbe fogja verni ezt a játékot!!:D
Bár a star wars név sokaknak vonzó de a GW 100x jobb lesz!!!
13.
13.
greenmelon
#12: De bizony konkrétan fikáztad a játékot, ha meg valaki ezt szóvá tette neked, akkor te alpári stílusban válaszoltál, jóformán elküldted a k*rva anyjába, nem is egyszer...

Egyébként mi olyan nagyon drága benne? A játék előrendelve 11-12k, havidíj meg annyi kb. mint a WoW-é. Azt meg végképp nem értem, hogy mégis minek veszed meg ha már úgy indulsz neki, hogy "fú ez biztosan szar lesz"...

Na mindegy, nem is vitatkozok tovább, úgy is az lesz a vége, hogy ha valaki azt meri mondani, hogy ez a játék jobb (lesz) mint valamelyik másik (lásd az előbbi GW-s eset), akkor rögtön jössz és elmagyarázod, hogy nem így van.

Ui. lesz-t egy sz-szel írjuk.
12.
12.
Lordnekroseth
Green...Minta mielőtt az SwTor kijött volna nem "tudták" volna sokan, hogy csúcsszuper lessz....Vagy mintha ma nem mniden 2 odik játéknaál vannak akik beharangozzák, hogy jó lessz.

Mikor fogják fel végre ezek az emberek, hogy Ő neki már az előzetes videókból is tetszik...NEKI, és ezért neki az már MOST jó játék. Az, hogy neked a videókból még nem tetszik , nem lessz igaza végül, ha tényleg kijön.

A másik, hogy lehet nem is kéne említenem, de ha Hab nem a játék szátorlásával lett volna elfoglalva, talán elolvasta volna amiket írtam, és rájön nem a játékot fikáztam, csak leírtam a véleményem.....És nem szólna be minden kommentemre gusztustalanul......
Egyébként ez a : fú ti most 2 héttel előbb játszhattok, hogy ne legyen szar a szerver....SEMMIT sem ért.
A másik, ha enyire gáz akkor lehet el sem megyek érte -_- inkább megveszem fél év múlva, ha majd olcsóbb lessz...mert nem azért, de baszott drága a többi játékhoz képest ami kint van -_- nagyon merem ajánlani nekik, hogy megérje az árát !
11.
11.
greenmelon
#8: Te aztán biztosan tudod, főleg, hogy a GW2 még ki se jött. Arra se vennék mérget, hogy ezzel játszottál.
10.
10.
Ecneb
#8: ebben egyet értek veled!
9.
9.
Hab
#8: Majd meglátjuk :)
8.
8.
Lorthirash
#7: lehet hogy az aionnál jobb de GW2-nél nem hiszem
7.
7.
Hab
#6: :D Nem hittem volna hogy a rengeteg fikázás után megveszed.
A játék nagyon jó lett szerintem, csak ne kellene órákat sorban állni. Kb olyan szar a helyzet mint Aion launch-nál. Annál azért jobb startot vártam. Nem baj pár hét alatt biztos rendeződnek a dolgok. Élményben meg messze felülmúlja Aiont, én azzal már akkor se játszanék ha fizetnének érte. :)
6.
6.
Lordnekroseth
22 edikén jön az enyém is. Legalább lesz mivel kitölteni a karácsonyt. De azért nem várok tőle sokat, pláne, hogy olyan iszonyat felhozatal lessz tavaszig, az ember nemtudja mibe fektesse az idejét.
Az l2 ingyenes lett és szuperjó. Februárban az Aion is, amit ingyen azárt már megéri játszani. Aztán tavasszal a Tera online ami észbontó. És nem utolsó sorban a Gw2 is hamarosan várható lessz. Az Sc2 kieg és a Diabló 3 ról már ne is beszéljünk.....hát nagyon durva évvége és eleje lessz baszus -_- NAGYON meg kell gondolni az embernek mibe fektesse azt a kevéske idejét.
5.
5.
Circa001
Az én játékom szerdán érkezik, ha minden jól megy.
Nagyon várom már, hogy játszhassak vele, de azt még el kell döntenem, hogy mivel induljak neki a végtelen űrnek. :)
4.
4.
LiMiT
Mindenképp megveszem, de sajnos csak egy két hónap múlva, pedig reméltem hogy elő tudom majd rendelni, de hát becsúszott a karácsony.. :)
2.
2.
Ecneb
Várjuk sok szeretettel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...