BioWare: az új Dragon Age kiüti a Skyrimet

A Wired magazin interjút készített Ray Muzykával, a BioWare fejesével, melyben jóízűen elcsevegtek a következő Dragon Age-ről. Ebből kiderül, hogy a kanadai brigád tervei között az szerepel, hogy elorozza a műfaj többi követőitől a sikert, beleértve a Skyrimet is.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#40
#39: Nem mondanám, hogy a Mass Effect-nek hátrányára vált volna a butulás. Az egy alapvetőleg akció orientált sci-fi és az első részben sok olyasmi volt, ami ezen lassított. Eleve sem a hardcore pluszegyszázaléksebzésértdolgozomfélórát RPG rajongóknak készítették. Az inventory-s szarakodás meg ilyesmik egyszerűen nem illettek oda. Ezzel szemben ugyebár a mellékküldetéseken nem kurtítottak, a párbeszédek ha lehet még jobbak lettek és történetvezetésen nem rontottak, márpedig a Mass Effect igazi erejét ezek adják.

A DA2 valóban nem lett a BioWare munkájának égköve, de a maga nemében nem volt azért rossz. Persze még így is a leggyengébb BioWare játék ami készült, de sok stúdió összetenné a kezét, ha ilyet tudna gyártani. A DA2 legnagyobb hibája talán a tartalmatlanság. A játékideje kb a fele az első résznek és ha az idióta felesleges random harcok nem lennének lehet lemenne az a harmadára is. Az az embernek az érzése, mintha valamiért nagyon ki akarták volna adni idén, de a ME3 és a SW: TOR miatt fél stábbal dolgoztak volna rajta. Reméljük a következő résszel nem követik el ezt a hibát.
#39
Törölt felhasználó
A jobb lett és fejlődés, mint kifejezés elég szubjektív dolog. Mert például a sokat emlegetett fejőstehén (igen a Mass Effektre gondolok) is, tudásilag, komplexitásilag is csak butult, romlott és vissza-fejlődött az elsőhöz képest. (Igen, szebb lett, maga a harc menete egyszerűsödött és hangulatosabb lett, de kevesebb is a lehetőségünk !). Szóval eddig a Biowaretől mostanában folytatások tekintetében sajnos lényegileg negatív evolúció tapasztalható. (Annak ellenére, hogy imádom a ME2-t is (de szvsz !!! az első jobb volt) és igen megvettem még a könyveket is nem csak a játékot ! :)

A DA2 akárki akármit mond az emberek többségének digitális szemét, nem véletlen olyanok a pontszámai amilyenek, míg az TES utóbbi részei meg szárnyalnak... Én kifejezetten örülnék neki ha inspirálná a Skyrim, hogy a következő körben a Bethesda is valami hasonlóan emlékezetes dolgot alkosson. Most már tudják, vagy legalább is sejtik a jó irányt, szóval hajrá !!! ;D
#38
a DAO szerintem űber volt, a második résznél kicsit megbotlott a BioWare, de szerintem tanultak a hibáikból, a 3 remélem hozni fogja az 1 szintjét
#37
Nekem Dragon Age: Origins mindent kenterbe vert az volt életem legjobb RPG-je Skyrim-al nem játszottam nem is fogok nem érdekel sajnos, Dragon Age 2 jó lett, ugyanakkor nem multa felül az 1-et rövid volt és kicsit összecsapott könnyű nem élveztem annyira mint az Origins-t ugyanakkor a sztori nem volt rossz érdekel mi lessz annak a folytatása vagy az origins-ben Morrigan-nel és a gyerekével mi lessz a DRagon Age: Origins számomra akkor élmény volt h ha nem aludtam volna el 20 óra után akkor a 40 óra végig játszási időt egyhuzamba ültem volna előtte és nem egyszer mert annyi +dolog volt benne nagyon tetszett a Skyrim-ről nem tudok véleményt mondani mondjon az aki játszott vele:) én Bioware-es leszek mindig hogyha egy olyan MMO-t össze tudott hozni mint a SWTOR és még akkor nem is beszéltem a Mass Effect trilógiáról ami első két rész nagyon über lett én bízok a Bioware-ban:)
#36
Szerintem ne akarjanak a Skyrim babérjaira törni. A Bioware a legjobb a történet alapú casual RPG-k készítésében, a Bethesda meg a nyitott világú hardcoreabb RPG gyártásában. Az még igen messze van, hogy olyan játékot lehessen készíteni, ami mindkét igényt képes kielégíteni, szóval addig is maradjanak inkább a jól bevált úton.
#35
Ha csak a 2. részt venném figyelembe nevetnék, viszont amennyiben visszamegyek az elődhöz bizakodva tekintek fel újra a BW-ra.
#34
Törölt felhasználó
#33: jaja
de még ha ezt is nyilatkozták volna, kit érdekel. manapság a fejlesztők akkor mondanak ilyen dolgokat, ha tudják hogy egyáltalán nem úgy lesz. ez divat, azt mégse mondhatják hogy esélytelen jobbat csinálniuk...
alapvetően már stilus az rpg-n belül is a két játék eleve, szóval össze sem hasonlitható. a DA2 meg már inkább casual volt, mint rpg szóval inkább az itt a lényeg, hogy van hova felnőnie a bioware-nek is.
fura ezt mondani, mert a bioware amúgy egy nagyon jó csapat.
betudom az EA "jótékony" hatásának...
#33
Srácok! Valaki elolvasta a cikket? Vagy az eredeti fordítás előtti interjút? Sehol nincs olyan kijelentés, hogy a következő DA ki akarja ütni a Skyrimet, zoenn bácsi év végi tréfája a cím. Bár ebből is látszik, hogy valaki meglátja a szalagcímet a főoldalon anyázik egy sort, és már írja is a hülyeséget mindenféle tájékozottság nélkül...
#32
#29: En is irtam, a reakcio: 0
De elertek amit akkartak, szinte az egesz bagazs kp-nek veszi a cikk cimet, innen is latszik hany ember olvas vegig egy cikket es hany csak a cimet.
#31
Az egész GK stáb egy vicc. Ilyen egyértelmű hülyeségeket csinálni... És nem ez az első eset, nem tudom mi hasznuk a sok flamewar-hajhász cikkel, de undorítónak tartom le merném fogadni, hogy a letesztelt játékok felét el sem indították, cska írtak egy cikket más külföldi oldalakra alapozva... ezen sem lennék meglepve.
#30
#28: Szerintem értelmezési gondok lehetnek :) A Da2-őt viszonyítottam a Dao-hoz :)
#28
#26: Hogy micsoda?! Mindennek mondanám a DA szépnek nem. A Witcher 2 és a Skyrim is köröket ver rá látványban (az részlet kérdés, hogy mindkét játk alázza minden értelemben.)

A hírhez hozzászólva, próbálják csak meg, de én már nem tartom valószínűnek azt, hogy sikerül a régi formájukat hozni.
#27
Röviden: NO FUCKING WAY!
a Dragon Age Nem fogja sose üverelni az Elder Scrollst
Lehet kiadnak egy DA 3 at
de jöhet egy Elder Scrolls VI új motorral még székhez ragasztó játékkal és ennyi
#26
#24: Hát nem tudom hogy mivel játszottál de nem a Da2-vel az biztos. Ismétlődő helyszínek, rövid történet. a Befolyásolhatsóg 0... míg az 1-nek volt vagy 6 fajta külön befejezése ennek mi? Megölted a főmágust aztán meg a fő templárt... ennyi akár a mágusok oldalán voltál akár a templarokén... Nem mondom hogy rossz játék a Da2, de a Da2 nem RPG pont. hack'n'slash egy minimális RPG ellemmel megfűszerezve. Esetleg azért tetszhetet jobban mint az egy mert neked is mint sok más embernek egy dolog számít: GRAFIKA. Tény hogy szebb, mint az 1 de beleélés, story szempontjából messze mögötte van. Én személy szerint az Originsbe belepörgettem több mint 150 órát, 3x is végig játszottam míg a 2-őt egyszer volt erőm végig vinni.
Skyrimről meg nem nyilatkozok mert nem játszottam vele.
#25
Hajrá, BioWare! Most, hogy már sikerült kiadni egy ekkora szart, mint a Dragon Age 2 és megszerezni a Medal of Honor/Farmville fanokat, ideje rátenni a mancsukat az open world akció-RPG-s táborra is! Kíváncsi vagyok, hogy mikor jut eszükbe, hogy az RPG rajongóknak is dobjanak egy csontot...
#24
Nem érdekel a sok fikázó, szerintem a Da2 is fantasztikus lett, nekem jobban tetszett mint az 1.
Aki meg igazi RPG- akar, játszon Bg2 vel. Vagy vegye elő a kocákat meg a papírt és csörgesse fel a haverokat. -_-
Az egész game tuti interaktív volt és a 2 ben ezt igazán ki is finomították, a beszélgetés közbeni karakter interakciókkal. Azzal, hogy minden egyes döntésed, válaszod hatással van mások életére, az egész játékra. PONT mint Mass Effect ben. És ez jó.
Ha azt igérik a 3 tuti lessz.. Én hiszek nekik!
#23
Szerintem elég nagy szavak ezek egy olyan fejlesztő brigádtól akiknek egy sikerült összehozni egy olyan szart mint a Dragon age 2.Először talán gatyába kellene rázniuk magukat és visszahozni a dragon age szériát minimum az első rész színvonalára és utána kellene szájkaratézni.A második részt is úgy reklámozták mintha az rpg-ék királya lenne aztán a végén unalmas monoton igénytelenül összerakott hack and slash lett amiben sokat kellet pofázni és sokat kellett szaladgálni(ugyanazokon a helyeken legalább tízszer).Emelem kalapom előttük hogy,ha sikerül összerakniuk a skyrim-nél jobb és tartalmasabb rpg-t(bár nem fűzök hozzá túl nagy reményeket).
#22
A Bioware túl sokat görcsöl a folytatásokon. Mindig gyökeres változást ígérnek, aminek az lesz a vége, hogy jól megosztja majd a rajongókat. A mass effect-nél ez egész jól sült el, de a dragon age-nél rémesen. A második rész nyomába sem ért az elsőnek. Ahelyett, hogy ennyire stílst változtatnak két rész között, inkább finomítani kéne azt.
#21
Ne ne ne! Inkább az Originst akarják kiütni, a Skyrim-mel ne foglalkozzanak, miután totálisan más stílust képvisel!

Nem igaz, elindítottak egy versenyképes franchise-t, egy már-már Baldur's Gate utódnak induló valamit, erre adnak neki jó pár pofont. Ne előre akarjanak mutatni, hanem rakjanak le az emberek elé újra egy élvezhető sztorit, ez az erősségük, ezt aknázzák ki. A Bethesdát saját területen soha nem fogják még csak beérni se.