A Gamekapocs legolvasottabb hírei 2011-ben

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 29.
  • Toplista
Link másolása
A cikkeket letudtuk, jöjjenek a hírek. A Gamekapocs szezonzáró összegzésének következő felvonásában azt nézzük meg, az idei hírek közül melyeket olvastátok el a legtöbben, melyekre kattintottak a legtöbben. A tízes toplistáért kattintsatok tovább, érdekes lesz!

A lista ezúttal is statisztikákon alapul, abból indultunk ki, melyik anyagokra kattintottatok a legtöbbször. Ennek megfelelően a hírek nem feltétlenül azt tükrözik, mennyire fontos egy-egy történés, elvégre sokszor egy-egy bulvárosabb téma érdekesebb tud lenni, mint mondjuk a videojáték-ipar növekedése. Érdekességek persze vannak, elevenítsük fel a tíz legolvasottabb hírt!

10. Befutott a Crysis 2 gépigénye

A gépigényekről szóló híreket értelemszerűen sokan elolvassák, hát még akkor, ha az adott cikk egy olyan játék rendszerkövetelményeivel foglalkozik, amit már jó előre grafikai bajnoknak bélyegzett meg a sajtó és a videojátékos közösség. A Crysis 2 gépigényére is rengetegen voltatok kíváncsiak, s bár utóbb kiderült, hogy az akkor kiadott infók nem a végleges elvárásokat tükrözték, az mindenképpen látszott, hogy fel kellett kötnie a gatyáját annak, aki a DirectX 11 mellett, 3D-ben akarta élvezni a CryTek FPS-ét PC-n.

9. Börtönlakókkal farmoltatnak Kínában

A farmereket senki nem szereti, a World of Warcraftban ilyen-olyan módszerekkel történő aranygyűjtés, majd annak valódi pénzért eladása ráadásul bűncselekmény. Mégis, valaki ebből él meg, Kínában például ez kifejezetten kellemes melónak számít bizonyos rétegek számára. A farmolás üzleti lehetőségeiben ráadásul egy kínai börtönőr is látott fantáziát, aki a börtönlakókat kényszerítette tervszerű aranytermelésre: itt ha a fegyenceknek nem sikerült 12 óra alatt hozni az előzetesen kiszabott kvótát, megbüntették őket.

8. Ellopták a Modern Warfare 3-at szállító teherautót

A Call of Duty: Modern Warfare 3 marketingkampánya egyébként is igen intenzív volt, erre csak ráadás volt a hír, miszerint Franciaországban elloptak egy teherautót, ami a játék kópiáit szállította öszesen 400 ezer euró értékben. Mindez persze megjelenés előtt történt, a történet mégsem kamu, amit az Activision promó célból hozott össze, elvégre a rendőrség is megszólalt az ügyben.

7. A Sony reagált a PlayStation 3 feltörésére

Az év egyik legforróbb témája a PlayStation 3 feltörése volt, ami lehetővé tette a kalózok számára, hogy ne csak eredeti játékokkal játsszanak a Sony konzolján. Természetesen az egyik leginkább várt momentuma történéseknek a gyártó nyilatkozata volt, ami első körben annyit tudott kiszenvedni magából, hogy megígérte: lesz biztonsági frissítés a törésre, és hamarosan közölnek további részleteket is. A hackerek valamivel vehemensebben replikáztak, a BBC-nek adott interjúban azt mondták: a Sony csak új konzol építésével háríthatja el a problémát.

6. Megvan a DiRT 3 megjelenési dátuma

Kisebb meglepetést okozott az alábi hír helyezése, nem vártuk, hogy pont a DiRT 3 megjelenéséről szóló anyag éri el a hatodik helyezést. Ettől függetlenül sokan voltatok kíváncsiak arra, hogy mikor jelenik meg a ralis sorozat legújabb felvonása, ami a DiRT 2-höz képest sokkal inkább földhöz ragadtabb koncepciót és Gymkhana játékmódot ígért Ken Block főszereplésével. Ja, és a DiRT 3 május 24-én jelent meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra - csak, hogy tudjátok.

5. Masszív pletykazuhatag a GTA V-ről

Az év egyik legfontosabb játékbejelentése a Grand Theft Auto V-é volt, igaz, eddig nem sok hivatalos infó látott napvilágot a folytatásról. Pletyka viszont annál több, november elején egy raklapnyi meg nem erősített forrásból származó információt kaptunk, amiben szó esett többek között a játék főhőséről, helyszínéről és a különféle lehetőségekről, változtatásokról, újításokról is. A hír ígéretes játék képét festi le, érdemes átfutni, nagy kár, hogy a Rockstar azóta sem fűzött kommentárt hozzá.

4. Bejelentették a Pro Evolution Soccer 2012-t

A magyar játékosok imádják a focit, ez tény, nem csoda, hogy a Pro Evolution Soccer 2012 bejelentésére is ennyien voltatok kíváncsiak. Mindennek az okát persze nem ilyen egyszerű meghatározni, hiszen az évente megjelenő Pro Evolution Soccer esetében is borítékolható volt, hogy kapunk új epizódot, talán arra voltatok kíváncsiak inkább, hogy mit tud felmutatni a Konami a mostanában előtérbe került FIFA-val szemben.

3. Tényleg feltörték a PlayStation 3 védelmét

Az év elején született ez a hír, alig hevertük ki a szilveszteri bulit, máris olyan infók láttak napvilágot, hogy a PlayStation 3 védelmét megannyi próbálkozás után végleg feltörték. Az áttörést egy hacker konferencián jelentették be, az ügy érdekessége pedig az volt, hogy további történéseket is szült - ha emlékszünk, a PlayStation Network elleni támadás is ide vezethető vissza.

2. Itt a beígért Grand Theft Auto V előzetes

Sok "leget" kap a Grand Theft Auto V, tudjuk, de valószínűleg az sem kérdéses, hogy a leginkább várt előzetes a Grand Theft Auto V-é volt. A Rockstar megannyi pletyka után, egyik napról a másikra hivatalosan is bejelentette a játékot, majd elindított egy visszaszámlálót, ami teátrálisan jelezte, mikor látunk végre valamit a várva-várt programból. Érdekesség, hogy a készítők azóta sem mondtak vagy mutattak semmit a GTA V-ről, de tűkön ülve várjuk a további infókat!

1. Befutottak a FIFA 12 első információi

Szeretjük a focit, na. A legolvasottabb idei hírünk a FIFA 12 első infóiról szólt, ami talán azért volt érdemes erre a helyezésre, mert viszonylag korán, már januárban napvilágot láttak olyan nyilatkozatok, amik az új rész első változtatásait ecsetelték. (Ehhez képest a PES 2012-t májusban jelentették be.) Sok konkrétum persze nem hangzott el, látnivalókat sem kaptunk, viszont ahhoz látszólag éppen elegendő volt ez az anyag, hogy felcsigázzon minden rajongót.

Megint mondjuk: nem kell egyetérteni a listával, a kommentekben lehet kötözködni. Holnap vagy holnapután folytatjuk a sorozatunkat, ezúttal egy szubjektív listával készülünk, ami azokat az eseményeket eleveníti fel 2011-ből, amik leginkább meghatározták a játékipart.

18.
18.
ReNegAdE
#6: Jó lenne egy ilyen lista is!Voltak kifejezetten értelmes és tartalmas blogok!
17.
17.
hedzsooo
#6: Tenyleg nem lenne rossz tudni, hogy mirol a legerdemesebb irni a blogokban az olvasok szerint, mik azok a temak, amiket leginkabb megneztek a blogokban...
16.
16.
kebi90
#15: Háát még nem tudni, hogy mi sül ki belőle. Bízunk benne :)
15.
15.
aruha
Én abban bízom hogy ha eljutunk a GTAV tesztjéhez Minimum ! Egy 9.5-öt adtok neki !!
14.
14.
kebi90
10.
10.
SWBF2
#6: Daks és InGen 1-2 bejegyzése biztos ott lesz a tízben (de ez érthető, mivel stafftagokról van szó), viszont a többi blogbejegyzés sorrendje érdekes lehet. Ki írta, milyen témájú blogokra kattintanak legtöbbször stb.
9.
9.
aludttej
#7: mer a BF3-ról naponta volt 2 gameplay
7.
7.
Vopesz
Fifa? Ezen most meglepődtem. Meg BF3-as nincs is a 10-esben, ez is fura.
6.
6.
fojesz
#3: Nem gondoltam rá, de nem rossz ötlet és megoldható - az időmtől függ.
3.
3.
SWBF2
Legolvasottabb blogokról lesz majd hír?
2.
2.
Habbobitas
A Gta-nak kell lennie első helyen.
1.
1.
Yanez
GTA V hir kétszer is jeleskedett.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...