Három fejlesztő dezertált a DICE-tól

Még a Battlefield 3-on szorgoskodott Wille Wintertidh, Malte Hildingsson és Torbjorn Lædre a svéd csapatnál, ám a közelmúltban kiléptek a DICE-tól és saját stúdiót alapítottak Ngmoco néven. Az új brigádnak nem célja, hogy a Battlefield nyomdokaiba lépjen, hiszen inkább a közösségi platformban gondolkodnak.

Tegye fel a kezét az, aki otthagyná álomállását egy olyanért, ahol nem háborús FPS-ek frontján kell babérokra törni, hanem facebookos és okostelefonos platformra kell készíteni kis címeket! Pontosan ezt tette Wille Wintertidh, Malte Hildingsson és Torbjorn Lædre, akik az egykori EA-s producerrel, Ben Cousinsszal karöltve megalapították a Ngmoco-t Svédországban. Cousins még tavaly márciusban hagyta ott a kiadót, most a csapat menedzsereként tetszeleg.

Az egykori DICE-fejlesztőkhöz csatlakozott még Tony Davis, aki korábban a kiadásra váró kinectes gladiátoros címen, a Ryse-on dolgozott a Crytek színeiben, mint rendező. Ennyire jól futnak a közösségi játékok, hogy hardcore videojátékok helyett ide menekülnek a tehetségek? Az Ngmoco jelenleg saját közösségi játékplatformján, a Mobage-on dolgozik serényen. Vajon tudnak valamit, amit mi még nem?

7 komment - szólj hozzá!