Gépfejlesztéshez nem jó a Ubisoft DRM-védelme

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Rájár a rúd azon PC-s játékosokra, akik nem voltak restek valamilyen ubisoftos játékot vásárolni. Az még hagyján, hogy a franciák számítógépes játékai sokkal később jelennek meg, mint a konzolos verziók, de még korlátozzák is telepítések számát. Ez akkor tűnik fel, ha fejleszted a géped és hardvert cserélsz.

Habár az utóbbi időben enyhített valamelyest DRM-védelmén a Ubisoft - már nem szükséges állandó netkapcsolat a PC-s játékokhoz -, de ez vajmi kevés az üdvösséghez. Az új kényelmetlenségekre a Guru3D csapata hívta fel figyelmünket. Nos úgy tűnik, hogy a hiper-szuper védelem nem képes megkülönböztetni egy új számítógépet egy szimpla alkatrészcserétől.

A srácok felhasználták az Anno 2070 három példányát a videokártya-tesztekhez, miután egyazon gépen új VGA-t cseréltek, megdöbbenve tapasztalták, hogy a védelem nem engedte elindítani a játékot. Úgy tűnik, hogy ha kártyát cserélsz a gépedben, nem tudod használni az Anno 2070-et, szóval játszd végig új hardver nélkül, vagy vedd meg megint.

A Blue Byte a tesztelők segítségére sietett, hogy átmenjenek az ellenőrzésen, de vélhetőleg nincs elég kapacitásuk arra, hogy minden pórul járt tulajon segítsenek, hacsak addig nem kapunk javítást. A Ubisoft nem kommentálta az eseményeket.

A francia brigád mindig teljes vállszélességgel állt ki a kalózkodás ellen, de inkább több fejfájást okozott nekik a szigorúság, mint hasznot.

22.
22.
caleb007
Igazából sosem értettem, mire ez a másolásvédelem. Talán 2 játékról tudok, amit nem tudtak feltörni. Ezzel csak azok szívnak akik megveszik.
21.
21.
Quent1n
Hát igen.. Ubisoft... Nem is játszok a játékaikkal nagyon. A DRM csak arra jó, hogy szívassa az embert filmeknél, zenéknél, játékoknál. Az szív aki fizet érte, holott az lenne a jó ha aki megveszi az kapná a minőséget és a kényelmes szórakozás lehetőségét. Kb mint amikor az eredeti DVD-ken végig kell nézni a buzi másolásvédelmi hülyeségüket.

Ettől független a warezt ez se nagyon menti én pl. kihagyom az Ubi játékait már egy ideje és nem igazán hiányoznak az életemből. Max az AC-t majd ha fillérekért lesz, megveszem. Ráérek. :)
20.
20.
hedzsooo
Ez nem ujkeletu mar annyia, plussz nem csak Ubisoft jatekok hasznaljak ezt a DRM-vedelmet..., mondjuk tenyleg kenyelmetlen dolog.
19.
19.
bsg09
#10: Én se vagyok egy multis arc, de az AC:B-vel nagyon jól elvagyok.

Nem mondom, hogy teljesen korrekt eljárás az Ubitól, de te meg azt nem mond, hogy havonta cserélsz hardvereket. Patch meg úgy is lesz.
18.
18.
Veldspar
#15: Uborkaszofték újabban úgy tolják, hogy van egy-egy játékelem, ami csak online módban elérhető.

Heroes 6-ban ilyen volt a Dynasty-rendszer (speckó traitek és fegyók), Anno 2070-ben meg az Ark Storage ("piroscímkés" itemek, amik az egész pályán hatnak).
17.
17.
Lordnekroseth
És akkor csodálkoznak, hogy torrtről szedik le inkább? Legyen normális szolgáltatásuk és talán majd megveszik.
Barátom aki totál Ac mániákus mindet megvette és már ő is fikázza őket.
Nmbaj, kiváncsi leszek meddig húzzák ilyen ökör húzásokkal -_-
15.
15.
Giggsy
Azt árulja már el nekem valaki, hogy ez a DRM mégis mi a túróra jó. Mert a játékokat így is, úgy is feltörik, márpedig onnantól kezdve az egyedüli eredménye az egésznek, hogy a tisztességes vásárlókat vegzálják vele, ellenben a tört verzióval játszókat kényelmileg semmiben nem korlátozza. Akkor mire jó?
14.
14.
hl89x9
hát igen, ez a példaértékű eset arra, hogy miért van kalózkodás
a kalóz verzió (a support hiányát leszámítva) jobb mint az eredeti
és mivel a fizető felhasználókkal tolnak ki ezzel csak csökken a vásárlóik száma
13.
13.
Extol
A Steam szerencsére kiemeli vásárlás előtt a játék adatlapján ha van hozzá DRM-es korlátozás ezért mikor ilyennel találkoztam egyből elálltam a vásárlástól. Menjenek a f**zomba ekkora idióta húzásokal, 10 ezrekbe kerül a játék és "egyszerhasználatos"? Szégyen, minek ez a nagy cidri? A kalőzok úgyis feltörnek minden DRMet, ha van megoldás arra hogy csökkentsék a warezt, HÁT EZ NEM AZ.
12.
12.
Necreon
Rajta van az AC-im dobozán hogy korlátlan telepítési lehetőség...
11.
11.
Tacskoexe
A régebbi Ubis DRM nem kopatibilis a Windows Vistával. Legalább is nekem ezt írja ki a gép, amikor játszani akarok velük. Vagy 30 játékom mehet a kukába...
10.
10.
Grabowsky30+
#8: A cikkben említett címben van multi egyáltalán? Nem mindenki szeret multizni amúgy! Én bírom de találkoztam már olyannak aki kifejezetten utál multiba játszani! Azt ne mond, hogy ez így teljesen korrekt eljárás az ubi részéről!
9.
9.
bsg09
#8: Illetve annál is...
8.
8.
bsg09
#6: Mert van multi? Amellett ez a limitálás csak a Steames vásárlásnál létezik tudtommal.
7.
7.
Mr Gutsy
Ezek után én sem veszek Ubisoft-os játékot. Warez powa
6.
6.
Grabowsky30+
A warezt annyiszor telepíted ahányszor csak akarod, akkor miért is adjak pénzt egy ilyen cégnek? Elég jogosan merül fel a kérdés. Nálam még az szokta kiverni a biztit, veszek egy dobozos játékot (azért szoktam néha) és be kell tenni a lemezt ahhoz hogy induljon, könyörgöm 2012ben miért kell a lemez? Szerintem az ilyen és ehhez hasonló úgymond kellemetlenségeken kéne elgondolkodni a kiadóknak, hogy miért legyek én becsületes és vásároljam meg a termékeit, ha az ingyen letöltött kalóz verzió, egyszerűen kényelmesebb és nem a pénz részére gondolok! Nem mellesleg vegyem meg a játékot amit nem tudok kipróbálni előre, ha nem tetszik nem vihetem vissza, tegyem be a lemezt ha játszani akarok, és még szankcionálnak is? Na ne már! Az ilyen és ehhez hasonló kedves intézkedések inkább elősegítik a warezolást minthogy küzdenének ellene! A warezolás ellenszere a steamhez hasonló olcsó online áruházak lennének, ahol kapnál próba játék időt a megvásárolni kívánt termékből. Ezzel meg csak az esetleges vásárlóikat szopatják akik meg legközelebb mást választanak! Ugye emlékszünk még a Gta4 telepítésével kapcsolatos problémákra, nem 1 embert ismerek aki ennek hatására döntött úgy, hogy az életben többet nem ad pénzt eredeti szoftverért!
5.
5.
fészpalm
Egyre jobb a Ubisoft. (Y)
4.
4.
Grand Hustle President
Ha pénzt adok egy k*rva játékért, akkor hadd telepítsem már fel annyiszor a gépemre, ahányszor akarom! Az Assassin's Creed 2 körüli botrányok idején megfogadtam, hogy nem veszek több Ubisoft játékot PC-re, amíg nem hagynak fel ezzel az egésszel! Addig pedig a védelem nélküli warez verziókat fogom használni, vagy megveszem a jobban sikerült játékaikat XBOX-ra!
A Double Agent volt az utolsó általuk kiadott játék, amit beszereztem PC-re.
3.
3.
kirschakos
Hát ez eléggé kínos :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...