Átnevezhetik a Wii U-t, indul a Nintendo Network

A japán vállalat látszólag komolyan fontolgatja, hogy átnevezi a következő generációs konzolját, a jelenleg Wii U néven futó masinát. Emellett jelentősen rágyúr az online szolgáltatásra, mely a Nintendo Network nevet kapta, és fel fog zárkózni a PlayStation Network és az Xbox Live mellé.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#6
hát egy átnevezés tényleg nem ártana
#5
#3: Veheted :)
#4
fojeszModerátor
#1: Igazad van, félrefordítás volt.
#3
#2: Bóknak-e vegyem-e e? :)
#2
#1: nintendo stalker.
#1
"Ha telepítjük a Near Field Communicationt a Wii U-ra, azonnali fizetés lehetőségét érhetjük el."

Ez így technikailag nem igaz, inkább elfordításnak nevezném. NFC technológiát építenek bele a kontrollerbe. Az NFC nem egy alkalmazás, hanem egy hardver, protokoll és persze szoftver együttes. Ergo a pl. az NFC-s telefonod/fizető kártyád hozzáérintésével tudsz fizetni ahelyett, hogy a bankkártya adataidat állandóan be kellene pötyögni, odaadni a cégnek (hogy aztán jól meghekkeljék és ellopják az egészet, volt már ilyen) vagy hogy feltöltő kártyát kelljen vásárolhatnod.
Emelett sok más dolgora is lehet használni az NFC-t, egy példa rá a már létező Skylanders Spyro's Adventure játék Wii-re.

És ami még nagyon fontos, de kimaradt, hogy végre user és nem hardver alapú lesz az online jelenlét. Jelenleg a Wii-re, DSi-re vagy 3DS-re online storeból letöltött tartalmak a hardveren vannak. Ha a Wii-t leváltja valaki a Wii U-ra, nem tudja átvinni az előző generációra megvásárolt és letöltött dolgait (jelenleg, nem lehet tudni, kitalálnak-e erre a problémára megoldást, de valószínű, hogy csinálnak ide is egy system transfer dolgot). A user alapúval a természetesen a userhez lesz kötve minden megvett tartalom.