Ingyenes lesz az eredeti EverQuest is

Az EverQuest immár tizenharmadik éve tartja magát, és még a folytatása is hamarabb váltott free-to-play modellre. A jó értelemben vett vég viszont a Sony Online klasszikusát is utolérte, az EverQuest tavasztól ingyenesen játszható, de aki akar, továbbra is előfizethet majd rá.

Az EverQuest első része 1999. március 16-án rajtolt el, a Sony Online Entertainment pedig a tizenharmadik évfordulón tervezi beröffenteni a játék free-to-play verzióját. Az ígéretek szerint számíthatunk némi finomításra és átalakításra az MMO-ban, sőt a hivatalos weboldal is kap egy ráncfelvarrást, azonban a legnagyobb újdonság kétségkívül az lesz, hogy immár bárki ingyen játszhat vele.

Az EverQuest hivatalos oldalán megjelent blogbejegyzés szerint március elején várható a váltás, utána a játékot alapvetően ingyen is lehet majd játszani, de a Sony Online más MMO-ihoz hasonlóan plusz tartalmak járnak azoknak, akik legalább 5 dollárt elköltenek valamire a programban, vagy továbbra is fizetik a havi 15 dolláros díjat. A különbségekről már bővebben is lehet olvasni, itt találtok részletes összegzést!

A Sony Online egyébként pontosan azt tartja az új rendszer előnyének, amit a Turbine is emlegetett a napokban: a játékosokat így egy rugalmas MMO várja, mindenki úgy játszhat, és annyit fizethet érte, amennyit jónak lát.

5 komment - szólj hozzá!