Veszteséges a Take-Two, késik a Spec Ops

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two nyilvánosságra hozta legfrissebb, december 31-én zárult, negyedéves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele 236,3 millió dollár volt, mely elmaradt a korábbi év azonos időszakának forgalmától. A kiadó emellett tisztázott pár megjelenési dátumot is.

Nem megy jól a Take-Two-nak sem, ám szemben a THQ-val, ők igazán összetehetik a kezüket, hálát rebesgetve. A cég árbevétele a negyedévben 236,3 millió dollár volt, szemben az előző időszak 334,3 milliójával - igaz, az akkori sikerhez nagyban hozzájárult a Red Dead Redemptiont övező hisztéria. Az előző kilenc hónapra vonatkozó forgalom 677,7 millió dollárra rúgott, ám egy évvel ezelőtt ez a szám jóval nagyobb, 954,6 millió dollár volt. A Take-Two vesztesége 41,7 millió dollár lett.

A száraz adatok után evezzünk könnyedebb vizekre. A jelentésből az is kiderül, hogy a Red Dead-frencsájzból világszerte 13 millió darabot sikerült értékesíteni, míg a Rockstar és a Team Bondi közös gyermekéből, az L.A. Noire-ból 5 millió példány talált gazdára. Az NBA 2K12-ből - konkurencia hiányában - 4 millió darab fogyott.

A cég szerint ezen adatok a várakozásoknak megfelelően alakultak, tekintve, hogy számos sikervárományos játékot a következő üzleti évre halasztottak, ezek közül az egyik a Max Payne 3, mely májusban lát napvilágot. A bevétel 11 százalékát a digitális eladások adták, jól fogyott a Grand Theft Auto III – 10th Anniversary Edition okostelefonokon és tableteken, ami a cég történetében a legjobb mobilos eladásokkal büszkélkedhet.

A Spec Ops: The Line átcsúszott a 2013-as üzleti év első felére, a korábbi "tavaszi" megjelenés helyett, csak valamikor március és szeptember között láthat napvilágot a játék. A Grand Theft Auto V megjelenési dátuma még mindig nem ismert, de az új rész a kiadó szerint "hihetetlen fejlődést" mutat fel a fejlesztés terén. Nem kapott pontos dátumot a Borderlands 2 és a BioShock: Infinite sem, ennek ellenére ezek megjelenése még mindig 2012-ben várható.

A Take-Two elnök-vezérigazgatója, Strauss Zelnick szerint a hosszú távú siker kulcsa továbbra is a bevált stratégiákon alapul, s azon, hogy lehető legtöbb platformra is fejlesztenek egy időben. A várakozások szerint a következő időszak a valaha volt egyik legjobb lehet a vállalat történetében. Bízunk a sikerükben!

2.
2.
ReNegAdE
Sajnos csúszik a Spec Ops!Nagyon várós!
1.
1.
giga321
Kár érte már kíváncsi vagyok a Spec Ops-ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...