Százévesen is nyúzza a Nintendo DS-t

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Kit Connell már elmúlt százéves, ennek ellenére jó formában van: remekül néz ki, mosolyog, agytekervényeit pedig egy Nintendo DS-sel tartja karban, amit a lányától kapott. Íme az élő bizonyíték azokra a kutatásokra, melyek szerint a videojátékos fejtörők segítenek a szellemet frissen tartani.

Évekkel ezelőtt olvastam egy kutatásról, amiben a tudósok Nintendo DS-eket, illetve a konzolra készült logikai játékokat használták az Alzheimer-kórban szenvedőknél jelentkező tünetek kezelésére, illetve a betegséggel járó demencia (csúnya szóval: elbutulás) késleltetésére.

Bár Kit Connell makkegészséges, a 100 éves hölgy maga is úgy tartja, hogy azzal a Nintendo DS-sel tud szellemileg friss és egészséges maradni, amit a lánya vásárolt neki. Kit nem csak a legidősebb gamer, de ráadásul tudományos bizonyíték is, aki azt vallja, hogy az iskolákban is használni kellene ilyen konzolokat. Nézzétek meg a vele készült interjút, Kit tényleg remek formában van!

Köszi, daenath!

18.
18.
p3ti
Múltkor volt német TVben egy indiai , aki 103 évesen ment maratont futni , genetika az egész , és életmód . Az sem nézett ki annyinak .
13.
13.
abcd
#12: te tényleg ennyire naiv vagy vagy csak eljátszod? ( mi az h alsóbbredű? )
11.
11.
Folti1985
#7: De szép is lenne egy könyvtár ahol olvasó jeggyel ingyen lehetne kölcsönözni a játékokat :) bizony többet járnék könyvtárba :D
7.
7.
X-Master
Persze nem GTA-val meg Oblivionnal kell kezdeni az ismerkedést, de fel kéne ismerni már mindenkinek, hogy a játékok között is vannak legalább akkora kultusztermékek, mint a filmek köött, ha nem nagyobbak. A GTA is simán van akkora cím, mint a Keresztapa trilógiája. A könyvtárakban is ugyanúgy meg kellene őrizni a videojátékokat, mint a könyveket és filmeket, hogy az utókor is megcsodálhassa!
6.
6.
X-Master
annyi jó játék van, hogy egy élet is kevés rá hogy végigjátszunk minden érdemes címet
5.
5.
X-Master
szemüveg nélkül! az igen! amúgy csak nálunk furcsa, hogy öregek is játszanak, nem ő az 1etlen, írjátok be youtubeba: oghc (unokáival is játszik ds-en multiba).
Mo.-n sok nyugdíjas panaszkodik, hogy nincs amivel elfoglalja magát, a TV-ben szarok a műsorok (ami igaz is), ülnek a panelban, kertjük már nincs, vagy nem bírnak dolgozni benne. Ezért nem értem, hogy miért riadnak vissza az új dolgok kipróbálásától. Mereven elzárkóznak a DVD-ől, internettől, meg a videojátékoktól. Vannak persze néhányan akik eljárnak netes tanfolyamra, filmeket néznek, de nagyon kevesen. A kis nyugdíj nem magyarázat a dologra, hiszen általában a gyerekek/unokák mindig ellátják mobillal, TV-vel és mindenféle kütyüvel a nagyszülőket, úgyhogy megoldható lenne. Én is számtalanszor felajánlottam mamáméknak, hogy viszek nekik számítógépet, DVD lejátszót, Playstationt, XBOX-ot, de hallani sem akartak róla. És még egy érdekes dolog. Akik ma Mo-n. elmúltak 40 évesek, azoknak kb. 90%-a gyerekes és értelmetlen olognak tartja a videojátékokat. Ez pedig hülyeség. Ez olyan, mintha valaki a brazil sorozatokból, meg a szarabbnál szarabb romantikus filmekből ítélné meg a filmeket. Játékok között is vannak ugyanúgy jók és rosszak, gyerekesek és komolyabbak. itt van pl. ez az agytornás játék, vagy egy jó logikai. Ezek nem igényelnek villámreflexeket és tényleg tanul belőlük az ember. A másik meg, hogy sokan nem fogják fel, hogy a játék az szórakozás, nem kell hogy értelme legyen. A piálásnak meg a TV előtt döglésnek sincs több értelme, azt mégis elfogadják. De hát ez a generációs szakadék, amit mi sohasem érthetünk meg. Egy biztos: a mai gamer társadalom nem fog unatkozni idős éveiben az biztos.
2.
2.
Qmoul
Ad egy érzést. Én is gamerkedni szeretnék még a 100 évem után is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...