Wii U-hoz hasonló kontrolleren dolgozik a Sony?

  • Írta: InGen
  • 2012. február 5.
  • Pletyka
Link másolása
A véletlenszerűen előkerülő szabadalmakon mindig jókat lehet agyalni. Ezek alapján ugyanis a Sony már 2010-ben gondolkodhatott egy olyan kontrolleren, ami a Nintendo Wii U irányítójához hasonlóan gyakorlatilag egy tablet, mozgásérzékeléssel felvértezve.

Az internet által előásott szabadalomban egy "Position-Dependent Gaming 3-D controller, and Handheld as a Remote" kütyüről van szó, vagyis egy olyan cuccról, ami érzékeli a pozíciót, kijelzője van, külön handheld eszközként és kontrollerként/távirányítóként is használható.


A bővebb leírásban olyanokról írnak, hogy a készülék például a játékban látható avatárunkat mozgatná úgy, ahogy a kütyüt mozgatjuk, valamint megjelenhetnek a játékból információk a kijelzőn. Igazából ez nem túl sok, és lehet, hogy valójában a Sonynak már rég nincsenek tervei ezzel, csak a biztonság kedvéért szabadalmaztatták. Persze az is lehet, hogy már a PS4 kontrollere készül.

28.
28.
volkornka
#25: De egyébként se a cikkben, se a sony nem mondott ilyet, hogy ők előbb tervezgették, ez csak a kommentekben jelent meg feltételezésként.
27.
27.
daenath
#26: En mar lassan eszre se veszem az ilyen gyoker a kobon arcok firkalmanyait, ezert irtam neked hogy felesleges idopazarlas reagalni, ezzel csak a majukat kenegeted, elerik amit akkarnak, had frocsogjenek, elobb utobb megunjak ha senki se reagal rajuk ;)
26.
26.
Kumite
#24: Én a "konkurenseiket szidalmazzák" részt sosem értem.
Ugyan mi pluszt ad pár user életébe az, hogy fröcsög egyet?
Engem egyáltalán nem zavar, ha neki a CoD jön be, vagy a BF3, Gran Turismo, vagy a Forza, Little Big Planet vagy ... őőőőőő nincs is 360-as platformer.
Ha valaki baromságot, hülyeséget ír haterkedésből, na annak nincs semmi értelme és arra szoktam reagálni.
25.
25.
TEEBEEX360
Én erre csak annyit mondok hogy: PERSZE SONY PERSZE! Hagyjuk már ezt a mi már előbb tervezgettük szöveget. Ugyanez volt a MOVE-al is! Eye Toy után már elméletben létezett a MOVE, most meg ez. Loptak és kész. Ms is lopta Kinectet. Én pont leszarom hogy ki kiről lopott, a lényeg hogy mindegyik Platformon elérhetőek ezek a kütyük más formában és tovább fejlesztve! Inkább ennek kéne örülni, és nem trollkodni hogy ki kiről lopott és hasonlók.
24.
24.
daenath
#23: Felesleges idopocsekolas, van aki Nintendozni szeret, van aki Xboxozni es vannak a Playstation jatekosok (hopp majdnem kimaradt a PC), nos ezek a taborok mindig az o kedvenc masinajukat dicserik es a konkurenst szidalmazak, nem mindenki de egyre tobben, lasd. CoD Vs. BF3 (je ebbol csinalhatnanak egy jatekot is) :))))) Minthogy orulnenek hogy ekkora a valasztek, en orulok, igy tobb jatekot is tolhatok kulombozo platformon, mert ugye nem minden jatek multiplatform, ok inkabb trollkodnak, pedig regen nyalaztunk egy SNES masina elott es eszunkbe se jutott ocsarolni a SEGA-t vagy a PSX-et, de hat ez van, a boseg zavara, avagy egyik resze grafika manias (mit tesz az uj generacio) a masik csak szimplan fanboy mert ez a divat es van egy reteg aki orul mindegyiknek egyut vagy kulon kulon.
23.
23.
Kumite
#22: Igazából mindkét oldalon ugyanazok vannak :)
Kb 5 állandó user van, aki összetrollkodja az N témákat, én meg lereagálom a sok hülyeséget, amit összehordanak :D
22.
22.
p3ti
#19: Azt nem mondtam hogy haszontalanok ;) Csak mindig jót mosolygok azon hogy az N hírnél egyből ott vagytok :) nincsen ezzel gond , én kedvelem a nintendo platformját , és abszolút nem vagyok lenéző vele szemben . Sőt , kimondottan sajnálom hogy 1 halom címről le maradtam ami a Wiire jelent meg , de ennyi felé nem tudok osztódni , és sajnos nincs is ennyi szabadidőm .
20.
20.
Quent1n
Pont ezek az ostoba szabadalmi viták meg a ki kitől lop hülyeség fogja vissza már a fejlődést. Mégis ki a szart érdekel, hogy melyik cég találta ki az alapokat ha a másik továbbfejleszti?

Ezt az idióta rendszert kéne valahogy megreformálni már végre. Ilyen hülyeséget, hogy ők már mióta GONDOLKODNAK rajta atyaég, már lassan ezért is ügyvédek százai mennek perre....

Mindegyik cég talált ki zseniális dolgokat és mindegyik vett át a másiktól ötleteket. Itt megint mi szívunk, mert ha azt a rengeteg pénzt amit a szabadalomháborúba ölnek a fejlesztésekre fordítanák, ki tudja hol tartana már a technika.
19.
19.
volkornka
#15: Szerintem semmi rossz dolog nincs a felvilágosításban :). Kumite hozzászólásai általában hasznosak, én meg csak úgy írogatok, mert túl kevés az N fan :).
#8:Én nem néztem utána ,de ez a cikk alapján ,,Sony már 2010-ben gondolkodhatott,, és amit én tudok, hogy a N 2008 óta gondolkodik rajta.
De egyébként lényegtelen, mert igen nagy az esély arra, hogy ebből nem lesz semmi.
18.
18.
p3ti
#17: Na majd én kiszúrom ;D
17.
17.
Kumite
#16: Ja és otthon még sírtam is, mert senki nem adott annak hangot, hogy dícsértem a PS Vita-t (is) az egyik hozzászólásomban (is) :D
16.
16.
Kumite
#15: :)

Szerintem nem hitték :)

De mivel tudtam, hogy valaki úgy is kiszúr, #14 "véleményére" már nem is reagáltam :)
15.
15.
p3ti
Azt hittétek hogy hozzá szólhattok 1 nintendoval kapcsolatos hírhez anélkül hogy Kumite vagy volkornka el ne kapjon titeket ? Kis naivak !
14.
14.
Jaj, remélem nem veszik át ezt az ökörséget az óriási kézbe nem illő képernyős kontroller baromságot...
13.
13.
Robbie17
Még jó hogy semmi se lett belőle, felesleges... :D
12.
12.
Kumite
#10: Az N nem lopott semmit, már az 1980-as években 2 képernyős kvarcjátékokat adott ki, azt a vonalat megújítva alkották meg a DS családot.

Sőtt: a GameCube-hoz lehetett használni a GBA-ot, mint kontollert. Ugyanúgy viselkedett a dolog, mint most fog majd a Wii U, csak vezetékes volt a kapcsolat és a GBA nem érintőkijelzős. De a lényeg kb ugyanaz: a kontrolleren egy, a főképernyőtől külön életet élő képernyő található.

A DS sikerét látva pedig már csak egyetlen apró lépés kell, hogy megálmodják az egészet a nagykonzolukra. Ahogy nyilatkozták is, a DS-ből rengeteg ihletet merítettek a Wii U-hoz, ami valljuk be, elég egyértelmű és hihető.

N-nél szeretik újragondolni és tovább csiszolni a régi ötleteiket, megvalósításaikat:
2 képernyős kvarc - DS
DS - Wii U
GameCube + GBA - Wii U
Power Glove - WiiMote
stbstb
11.
11.
rossitibi
#6: Na térképre tényleg jó lenne,bár én még így is maradnék a csak tv bámulásnál! Viszont nem örülnék ha kontrollert kéne cserélnem,úgy értem ha kinyírnám,elég húzós lenne!
10.
10.
zola2000
A sonynál már 2006ban is lehetett az első PS3 játékokhoz használni a PSPt REmote Play üzemmódban, ezt lopta el az N, most ezt lopja vissza a sony? o_O
9.
9.
danibp
Nem lehet, hogy egyszerűen a PS Vitát alkalmaznákma nagykonzolhoz? Én ezt tartanám a legvalószínűbbnek.
8.
8.
ZsupiDav
#7: Ez már szabadalom! És a szabadalmat is megelőzi tervezés, ötletelés. A Nintendo sem biztos, hogy az ötletgyűjtés óta ilyen kontrollert akart.

#6: Itt pont nem a Sony másolásáról van szó. Szóval nem! A Move viszont tényleg másolás, de a jobbik fajtából, hiszen tesztek alapján jobb lett. Viszont a Move-val ellentétben itt közel hasonló időben kezdtek el gondolkodni ugyanazon az irányításon. Mivel ezek elég nagy üzleti titok kategóriába tartoznak, ezért vagy ipari kémkedés, vagy meg kell nézni ki szabadalmaztatott először. A szabadalmak egyébként részben nyilvánosak, így lehet kideríteni egy ötletről, hogy az létezik e már, vagy én találtam ki először. Akinek van türelme, annak jó keresgélést...
7.
7.
volkornka
#1: A Nintendo elvileg 2008 óta gondolkodik-dolgozik rajta.
6.
6.
strike19
A Sony megint másolásba kezdett.A move az wii remote clone.Nem hiszem ,hogy fog a sony csinálni képernyős kontrollert.Nekem tetszik a wiiu kontroller.Szerintem tök jó lehetne használni skyrimbe vagy fall out-ba.Pl:térkép lenne ,mert valljuk be a fall out 3-ba néha eltévedtünk a bunkerbe.
5.
5.
#3: Nekem pont a PS3-mon jönnek be sokkal jobban a ravasz gomb(ok)!
4.
4.
Remélem, hogy ez nem lesz a PS4 kontrollere, vagy ha igen, akkor legalább opcionális lesz. Egy dual-shock 3 vagy ez a valami.
3.
3.
rossitibi
Minek kijelző egy kontrollerre? Miért majmolják egymást? A sony inkább csinálhatna rendes ravaszt rá mint kijelzőt! Egyébként sem a kontrollert bámuljuk hanem a tv-t! Én hülyeségnek tartom,annyival is drágább lesz a cucc!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...