Úton az első kinectes Dragon Ball Z-játék?

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 19.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, hamarosan lehet üvöltözni és hadonászni az Xbox 360 előtt, hogy "Kamehameha", ugyanis a hírek szerint a Namco Bandai éppen azon fáradozik, hogy a népszerű Dragon Ball Z-sorozatot átültesse a Microsoft mozgásérzékelős, hangvezérlős kamerájára.

Ennél több információval nem rendelkezünk egyelőre, ugyanis a Namco Bandai hivatalosan nem jelentette be a kinectes Dragon Ball Z-játékot, ráadásul nem is reagált a Siliconera által megszellőztetett pletykákra. A lap a koreai korosztályos vizsgálóbizottság honlapján talált rá a "DragonballZ KINECT" címre, s bár az alapvetően elegendő bizonyíték lehetne, azért szerencsésebb, ha várunk a formális bemutatóra.

A Dragon Ball-széria alapján ezer éve készülnek játékok, a Namco Bandai 2009 óta játékok amerikai és európai terjesztésével. Eddig négy rész jelent meg Xbox 360-on, a Dragon Ball Z: Burst Limit és a Dragon Ball: Raging Blast két része után a Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi éppen tavaly októberben mutatkozott be. Eddig egyetlen felvonás sem támogatta a Microsoft kameráját. Ti milyen kinectes fícsörökre tippeltek?

Köszi, ampeeer!

21.
21.
X-Master
#20: ...de kezdetnek ez se lenne rossz
20.
20.
X-Master
#19: Nemtom mennyire pontos a Kinect, mert még nem volt szerencsém hozzá, de az ötlet jó, a megvalósítás kérdéses. Amúgy szerintem bármennyire butítják is le, egy kontroller nyomkodásánál mindenképp élethűbb lesz.
-A játékhoz mellékelt kiskönyv segítene, a Kinectet meg jól beprogramoznák, megoldható, méha butítva is.
-Lehet, hogy csak arénában küzdenek majd, de ha a konkrét harcokat kell újrajátszani, akkor sem probléma megfelelő teret odascrollozni, ahol éppen következik az aktuális rész
-Átalakulás: ahogy az animében, erőlködés és egyszerű mozdulatsor
- fejkövetés
- csak stilizálva, nagy vonalakban, erős rásegítéssel

Ennyi, majd a Kinect 2 jobb lesz.
19.
19.
Quent1n
#9: Miből gondolod, hogy a Kinect az egyetlen tökéletes megoldás? Csak pár ponton had kössek bele a témába aztán hátha van mindenre válaszod :) Induljunk ki abból, hogy ez nem egy bohóckodás lesz gyerkőcöknek. :D

- Minden karakternek egyedi támadásai vannak amiket be kéne tanulni a Kinect kamerájának pedig pontosan érzékelni
- A támadásoknak nevei is vannak amiket be kéne nyalni és érthetően visszamondani
- Egy DB harcban sokszor elég nagy területeket járnak be a karakterek ezt a fajta mozgás Kinectel hogy oldanád meg?
- Csillagharcosoknál, hogy lehetne átalakulni pl?
- Több célpont esetén ott a célpontválasztás problémája és megint előjön a kitérés/mozgás
- Mozdulatok. A DB-ben szélvészgyors ütések és rugások vannak amik elég bonyolultak tudnak lenni. Ezeket nagoyn nehéz lenne pontosan kivitelezni és beolvasni is.

Összességében úgy gondolom, hogy meg lehet valósítani a dolgot de szénné kell butítani a témát, ezért nem nevezném a Kinectet egyetlen megoldásnak. Tökéletes megoldásnak meg pláne nem. :)
18.
18.
Mortician
#8: Már csak azért is valószínűtlen a PC-s verzió, mert a Namco Bandai konkrétan csak konzolos játékokkal foglalkozik.
16.
16.
mataj
Hát a hangvezérlés még sehol se működött rendesen.....
15.
15.
vizipocok
Ha most nem hajlanék a felé, hogy lecserélem az xbox-omat akkor tuti vétel lenne ez a kinect cucc:D
14.
14.
ampeeer
#12: Meg hajfestéket és persze varázsbabot :)
13.
13.
Trapyd
Ha lennétek szívesek gondolkodni, hogy a kinect hogyan hozza mozgásba a játékot, mindjárt tudnátok ez a cím is mire lesz jó.
12.
12.
Mortis
S mellékelnek hozzá hajfixáló habot.
11.
11.
samatagrav09
#10: AZ nem egy jó dolog mert ha izzadni akarok lemegyek futok egyet
10.
10.
M.invisible
#9: Az biztos!

Ha egy amúgy pörgős csatát le akarsz butítani minimálisra, akkor tökéletes megoldás!
Sajnos ez az eszköz nem képes olyan gyors lekövetésre, hogy ebből bármi jó süljön ki. Arról nem is beszélve, hogyha elég pontos lenne, és nem laggolna annyira, akkor sem lenne értelme egy ilyen verekedős játéknak. Két lehetőség van, az egyik az, hogy valami iszonyat béna ledegradált rendszert találnak ki hozzá, pl két csuklómozdulat egy kombó, meg ilyenek, vagy a másik, hogy csapkodsz össze-vissza, és a Kinect meg magától eldönti, hogy milyen mozdulatsort ad be az ugra-bugrádra. Egyik sem hangzik jól:S Egy pozitívum lehetne azért, az pedig a szavatosság, mert egy átlag játékos 30 perc - 1 óra után kimerülne a "harcban", így eltartana egy darabig a végére érni.
9.
9.
X-Master
Pont mondtam a múltkor valakinek, hogy micsoda nagy ötlet lenne már Kineczes DB játékot csinálni, és tessék. Remélem jó lesz. Ez tipikusan olyan játék, ami a Wii mozgásérzékelős joyával csak akadály lenne. Gondolj bele, hogy oldanák meg? Move-val is körülményes.
Nyomsz egy: - kamehamehát, és beleállítod a kontrollert a TV-be
- genki damát, és szétvered a csillárt (ez kézzel is megoldható)
- néhány komolyabb ütés közbe bejön valaki a HELLYSÉGBE, megijeszt, és kirepül a kezedből a nuncsaku, rosszabb esetben pofándobod vele, aztán lehet a WHISKEY-JÁRATON KIME-ME-MENEKŰNI.

Szóval, a Kinect az egyetlen tökéletes megoldás.
8.
8.
Nebuloid
Gerfatix: a PC-s verziót kétlem, mivel a PC-s Kinekt azt hiszem min. kétszer annyiba kerül, mint a konzolos. Másrészt gondolj bele, hogy TV előtt jó a Kinekt, monitort már nem is látja az ember rendesen 2 méterről.
7.
7.
samatagrav09
Sokat ne remélj :D kiváncsi leszek hogy milyen gyorsan kell majd kalimpálni
6.
6.
Garfartix
De ha már lesz PC-s kinect, akkor ez jöhetne pécére! Lééééééégysziiiiiii *_*
5.
5.
Neptunusz
Én csak azt remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy idén nem jelenik meg PS3-ra új DBZ-s játék =/
4.
4.
strike19
Ebben több fantáziát látok , mint a kinect Star Wars-ban.Remélem ez azért nem lesz annyira gyerekes ,mint a kinect Star Wars.
3.
3.
Tibi
Szerintem kacat lesz az egész. DBFan vagyok, de a Kinect egész pontosan ez a Kinect nem képes egy pörgős harci játékot irányítani. Talán a Kinect 2.0. Arra viszont talán korai a fejlesztés...Szegény Dragon Ball-->körökre osztott harc :'(
2.
2.
Vopesz
Hááááát, ez a kinect már kint van egy ideje a piacon, de hónapról hónapra arról győz meg, hogy jól tettem, hogy nem rohantam érte a boltba. Dragon Ballal mixelve meg még a végén kiderül, hogy erről beszéltek az inkák.
1.
1.
adriano28
huhúú fasza, várom mi sül ki belőle
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...