Már kétmillió dollárnál jár a Kickstarter-projekt

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Gyors helyzetjelentéssel szolgálhatunk Tim Schafer háza tájáról: a Double Fine azon törekvése, miszerint igazi régivonalas, point and click kalandjátékot készít, jóval meghaladta a remélt érdeklődők számát. Az eredeti cél az volt, hogy 400 ezer zöldhasút kaparnak össze a támogatók segítségével - nem így lett.

A Kickstarter tényleg a közösségi érdekeket szolgálja. Sokan szeretnének egy igazi kalandjátékot, ám a kiadók szerint az a hajó már elment, így nem is adnak pénzt rá. Egyedül a németek készítenek raklapszámra lélektelen alkotásokat, de azok már nyomokban sem emlékeztetnek a régi lucasartsos klasszikusokra.

A Double Fine viszont szembehalad az árral és a rajongók pénzére hagyatkozva el fogja készíteni a kalandjátékok non plusz ultráját. A Kickstarter-projekt keretében bárki támogathatja a fejlesztőket munkájukban, kikerülve ezzel a megakiadók elvárásait.

Négyszázezer dollárból már össze lehet ütni - állítja Tim Schafer, ám azt még ő sem gondolta volna, hogy a február 8. óta élő kezdeményezés már 2 millió dollárnál jár. Igen, kettőmilliónál. Így már zöld az út a nevezett kalandjáték előtt, mely Linuxra, Mac-re, PC-re és iOS-re fog megjelenni, az angol mellett német, francia, olasz és spanyol honosítással. Várjuk nagyon!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...