Hardcore-rá teszi a Kinectet a Mass Effect 3

Legalábbis a Microsoft úgy gondolja, hogy a BioWare szerepjátéka remek példa arra, miként lehet a hardcore játékokban felhasználni a Kinect nyújtotta lehetőségeket, hiszen a Kinect jelenléte egyáltalán nem tolakodó, viszont nagyon is van értelme a játék világán belül.
  • Írta: InGen

Kommentek

#22
Énse értem, ehhez minek kell a Kinect, ezt egy sima mikrofon is tudná, szerintem el kellene fogadni, hogy a Kinect casual játékosoknak van, nem pedig a hardcore rétegnek.
#21
a cikk címe elég értelmetlen:
"Hardcore-rá teszi a Kinectet a Mass Effect 3"
- nem a Kinect teszi hardcorrá a Mass Effect-et? (vagyis csak szeretné :)
#20
#19: Az a baj az egészben,hogy beleraknak egy funkciót mintha valami nagy újítás lenne a játékiparban és utána azt mondják,hogy "ja bocsi csak akkor tudod használni ha van hozzá egy 30 ezres kinect-ed is".A 3000 forintos mikrofonnal ugyanez megoldható lenne,elvégre a binary domain-nél meg tudták oldani úgy,hogy ne kelljen a kinect.Az egésznek lehúzás szaga van.Aki mass effect-tel akar játszani az szerintem úgy fogja játszani ahogy eddig is és csak ezért nem fog beruházni egy kinect-re,mert szerintem csak a hangfelismerésért felesleges.
#19
#17: Rámerőltetik a kinectet? Egy better with kinect funkcióval... Nem ráerőltetik hanem megpróbálják eladni egy olyan rétegnek is a szenzort akik eddig el se gondolkodtak rajta hogy nekik ez kell. Akkor erőltetnék rád ha nem tudnál a játékkal addig játszani ameddig nincs kinected (require vagy fegyvert nem szorítanának a fejedhez hogy vegyél). Attól nem szar egy eszköz mert drága a magyar pénztárcának vagy nem a te ízlésednek felel meg, ha így lenne heti szinten nem adnék el belőle minimum 3 db szenzort.
#18
#17
#14: Te mit olvastál az alattad lévő 13 kommentben? oO Egy szó nem volt arról hogy baj szarabb lesz tőle a játék. Az a gond, hogy a kinect eleve egy hulladék és nagyon úgy tűnik hogy rá akarják erőltetni az emberekre. Valszeg neked sem fog tetszeni ha emiatt lesz 30ezerrel drágább a következő xbox.
#16
Valaki elmagyarázná nekem, hogy a hangirányítástól hogy lesz hardcore???
#15
Törölt felhasználó
#14: A probléma az, hogy ezzel a hasba akasztós kampó szöveggel hülyére veszik az embereket, hogy vegyenek meg egy 2000 forintos mikrofont és egy 3000 forintos webkamerát 30'000-ért. :( Aztán például az ilyen fantasztikus featurék, mint a Mass Effektes hangvezérlést eladják nekik, mondván milyen hardcore az egész, holott software csinál mindent a háttérben, nem pedig a zseniális kiegészítő.

Igen szándékosan eltúlzom a dolgot, de nem tudsz egyetlen (megismétlem: egyetlen) valamire való játékot mutatni kinectre ami nem azt sugallná, hogy _nem_ ilyen szintű és játékélmény tekintetébe értékű kiegészítőről van szó és itt ne keverjük bele a hangfelismerést és mozgás követést, mert az nem a kinect hanem a software csinálja, ami egy bármilyen (jobb) kamerával képes lenne működni.

A gusztustalan dolog és ami a legtöbb anti-kinect-freedom-warriort (muhahaha! \o/ ) bosszantja az, hogy nem a technológiát adja ki az MS mondjuk SDK formában bármelyik fejlesztő számára, hanem ráderőlteti az amúgy FELESLEGES hardware-t sok-sok pénzért amire valójában nincs is szükség... mmmkay, értem ?! :(((

Legközelebb majd azt találják ki, hogy nem lehet kontrollerrel játszani (csak az intrót nézheted meg, tovább lökni ugye nem tudod majd), mert meg kell előtte venni a "game control customization DLC"-t mondjuk 10 usd-ért ?! Vagy kiadnak 40'000-ért egy bejelentkező kép tovább lépő kiegészítőt ... \o/
#14
Ahogy elolvastam a hír címét már láttam hogy sok kis troll már betyárkodni fog a kommentekben. Nem értem hogy miért baj az nektek hogy mass effectben lesz kinect támogatás?
Kevesebb lesz számotokra ez miatt a játék? Vagy a kinect tulajdonosok kapnak egy plusz élményt ez miatt a játékban? Én személy szerint örülök ennek és támogatom hogy a továbbiakban is legyenek ilyen fejlesztések.
Nem vesznek el ez miatt a játékból csak plusz löketet kap azoknak akiknek van már szenzorjuk.
#13
Kérdés: mi a gyorsabb? Lenyomni egy gombot vagy kimondani egy mondatot?

Másik kérdés: miért kell Kinect egy nyolc éves Unreal-motor feature-höz?
#12
Ekkora baromságot! Ez a kinect még mindig csak egy marketingnyalóka. Meg ez a hangvezérlés...a Binary Domaines csókák biztos idióták, hogy ugyanezt meg tudták oldani egy mikrofonnal. Annyira erőltetett, üzletszagú ez az egész, hogy már fáj.
#11
#10: Épp ez az,ha valaki munka után mozogni akar akkor azt nagy valószínűséggel nem a tv előtt teszi hanem elmegy kondi terembe vagy futni.Nem mondom,hogy rossz a kinect,mert társaságban 4-en vagy többen hétvégenként jól el lehet vele szórakozni,de ha az ember egy magában van akkor minden bizonnyal teljesen hasztalan számára.Na meg az ára is elég borsos.
#10
Ezt a kinect dolgot egyre jobban utálom.Most komolyan,egy átlag ember hazamegy és szerintem totál nincs kedve az embernek még odaállni a TV elé, és ott ugrálni.
#9
casual játékot inkább csak még casual-ebbé teszi kinect és nem fordítva, nem értem a logikájukat.
#8
Végre nem kellene állandóan keresgetni a távkapcsolót :D
#7
kiforratlan még ennyi az egész. Én ezt a dolgot nem is játékra tudnám elképzelni hanem inkább mindennapi használatra. Netezésre,filmézésre csatornaváltásra. Hangparancsok például kikapcsolásra vagy hogy játék közben dolgokat meg tudjak nézni anélkül hogy kilépkednék. Pl óra . Engem játékban ez az ugrándozós hülyeségek nem érdekelnek. Akkor már játékok terén inkább a move ami valami kézbenfogható.
#6
#4: Ezt a táncot képtelen bevenni a gyomrom ... :/ A többi része viszont meglepően jópofának tűnik, főleg haverokkal együtt tolva, sörözgetés közben! :)

#5: Évek óta halasztom a Kinect vásárlást, ha még a Mass Effect se tud meggyőzni arról, hogy vegyek, akkor ebből bizony nextgen lesz ... főleg, hogy eleve beépített Kinect várható! :)
#5
Rohadtul semmi értelme nincs,mert amilyen célra akarják használni a mass effect-nél arra a mikrofon is bőven elegendő lenne.Akkor látnám értelmét,ha lehetne importálnunk a saját arcunkat a játékba úgy mint playstation-ön lehetett valamelyik pes-ben az eyetoy-al,de ez a hangvezérléses szutyok édes kevés ahhoz,hogy bárki is vegyen egy ilyet a mass effect mellé.Nem tudom ki az a barom aki csak ezért megveszi 30 akárhány ezer forintért a kinect-et.Játék közben amúgy sem pofázni akar az ember.
#4
El nem tudom képzelni a koncepciójukat a hardcore játékosok elcsábításáról. Komolyan azt gondolják h azért vesz majd valaki kinectet mert akk képes majd hangparancsokat adni az embereinek? Csak ezért?! És ez ettől megváltja a hardcore játékosokat?! Az Endwar is hangvezérlős volt és akk még nem is volt kinect... Őszintén fogalmuk sincs h mit lehetne kezdeni ezzel a rendszerrel, ez az egész csak arra volt jó h parasztvakítással még több ember nappalijába passzírozzanak Xbox-ot. Évek óta itt a rendszer és eddig egy fejlesztő sem tudott valami igazán jót alkotni vele, vagy ők fantáziálatlanok vagy a rendszer egy hulladék. Itt a hardcore játékosoknak is ajánlott Kinect Star Wars lebilincselő játékmenete: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GlxfRprusUo
#3
Én ilyen téren leragadtam az Endwar-nal XD