NFO-fájllal érkezik a PC-s Syndicate

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Starbreeze rögtön a saját játékának warez verzióját adta volna ki PC-re, pusztán egy kisebb poénnak fogható fel, hogy a cracker körökben használatos .nfo kiterjesztésű fájlt már alapból mellékelik a számítógépes változathoz. Meghatja a kalózokat?

Valószínűleg naiv feltételezés lenne azt mondani, hogy nem tudjátok, mi is az az .nfo fálj, mindenesetre kötelességem informálni titeket, és elmondani, hogy ez tipikusan a letölthető kalózverziók mellé pakolt kis információs fájlocskra, amiben az adott játékot feltörő crackercsapat helyez el bizonyos információkat.


Na, egy ilyen fájlt találtak szemfüles játékosok az eredeti Syndicate lemezén, amit természetesen nem crackerek, hanem maga a fejlesztő, a Starbreeze készített. Ennek megfelelően nem arra találunk benne utasításokat, hogyan bírjuk működésre lopott példányunkat, hanem például megtudhatjuk belőle, hogy a stúdiónál munkaerőt keresnek, és mindenkinek érdemes jelentkezni, aki érzi magában a tehetséget.

Úgy látszik, a PC-s kalózkodást valaki nagyon komolyan veszi, valaki pedig képes még ilyen apróbb poénokat is elhelyezni. Ez persze nem valószínű, hogy komolyabban meg fogja hatni a töréseken dolgozó csapatokat, de legalább mosolyt csal mindannyiunk arcára.

18 komment - szólj hozzá!