GDC 2012: Új stúdiót nyit az Electronic Arts

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 6.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts a Game Developers Conference falai között jelentette be, hogy hamarosan új stúdiót nyit Svédországban, ami ráadásul némileg kötődik is majd a kiadó másik svéd csapatához, a Battlefield-fejlesztő DICE-hoz: a göteborgi csapat olyan játékokkal foglalkozik majd, amiket a Frostbite 2 hajt.

Az Electronic Arts hamarosan egy második fejlesztőcsapatot is létrehoz Svédországban, a göteborgi brigád - nyilván nem véletlenül - valamennyire közreműködik majd a másik svéd stúdióval, a Battlefield-játékokat is jegyző DICE-szal.

Hogy miért? Az új EA-csapat az eddigi információk szerint olyan "újgenerációs" játékokkal foglalkozik majd, amik a DICE által fejlesztett Frostbite 2 motort fogják használni, az viszont már nem derült ki, hogy konkrétan milyen címekről lehet szó. Az óriáskiadó a San Francisco-i Game Developers Conference-en tart állásbörzét, a jelentkezőknek titoktartási szerződés aláírása után fogják elmondani, hogy milyen sorozaton és milyen típusú anyagon kell majd szorgoskodniuk az észak-európai országban.

A Frostbite 2 élesben a Battlefield 3-ban mutatkozott be, de ezt a motort használta a Need for Speed: The Run, és erre az engine-re épül majd a Command & Conquer: Generals 2 is - meglehetősen sokrétű darabbal van dolgunk tehát, ami FPS-ben éppúgy megállja a helyét, mint egy valós idejű stratégia alatt.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

5.
5.
gucho
nem rossz a Frostbite 2, bár nekem jobban tetszik a Cryengine 3
2.
2.
Split
Ejj de nagy az erszény EA-éknél! :D Remélem valami teljesen új IP-t hoznak majd. :)
1.
1.
giga321
Command & Conquer-e kíváncsi vagyok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...